Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ακύρωση - Τα όρια του ρομαντισμού από το Kyklos Ensemble στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ακύρωση - Τα όρια του ρομαντισμού από το Kyklos Ensemble στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το KYKLOS ENSEMBLE συνεχίζει τις αισθητικές του αναζητήσεις ερμηνεύοντας δημιουργίες καθοριστικές για την εξέλιξη όψεων της μουσικής του 20ού αιώνα, με δύο συναυλίες για τον ρομαντισμό, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2015, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. - Η συναυλία ακυρώνεται

Υπό τη διεύθυνση ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες αρχιμουσικούς διεθνώς, του Βασίλη Χριστόπουλου, και σε σύμπραξη με δύο συγκλονιστικούς καλλιτέχνες επιχειρεί να αφήσει για μια ακόμη φορά το αποτύπωμά του στο μουσικό τοπίο της χώρας –την πρώτη βραδιά μαζί του η υψίφωνος Λένια Ζαφειροπούλου που έχει διακριθεί στο συναυλιακό ρεπερτόριο, και τη δεύτερη ο βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός με την εντυπωσιακή πορεία στις διεθνείς λυρικές σκηνές.

Η απώλεια, ως βίωμα και φόβος, είναι ο μίτος που συνδέει θεματικά τα έργα του προγράμματος των δύο συναυλιών. Έργα που βρίσκονται στο μεταίχμιο της μεταμόρφωσης του ύστερου Ρομαντισμού στον μοντερνισμό, στο τελευταίο στάδιο μετεξέλιξης της χρωματικής τονικότητας, εκεί που η προγραμματική μουσική συναντά την απόλυτη, και οι συνθέτες ανταποκρίνονται σε αυτό το γνωστό, όσο και ανοίκειο, δέος με συνθέσεις όπου η μουσική ανάγεται, εντέλει, σε εμπειρία κάθαρσης.

Πρόγραμμα:

17/7

Ρίχαρντ Στράους - Μεταμορφώσεις
Άντον Βέμπερν - Έξι κομμάτια
Γκούσταβ Μάλερ - Κύκλος τραγουδιών Τα τραγούδια του οδοιπόρου

Σοπράνο: Λένια Ζαφειροπούλου
 
18/7

Ρίχαρντ Στράους - Μεταμορφώσεις
Άντον Βέμπερν - Έξι κομμάτια
Γκούσταβ Μάλερ - Κύκλος τραγουδιών Τα τραγούδια για τα νεκρά παιδιά

Βαρύτονος: Δημήτρης Τηλιακός
 
Μουσική διεύθυνση: Βασίλης Χριστόπουλος

Σχετικές ειδήσεις
Μουσική με ταμπεραμέντο από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
02.02.2017 13:42
Η συναυλία που δίνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου (20.30) στο Μέγαρο Μουσικής, υπό τον τίτλο «Μυθιστόρημα» και τη μουσική διεύθυνση του έγκριτου αρχιμουσικού Λουκά Καρυτινού κρύβει μία μεγάλη έκπληξη για το φιλόμουσο κοινό: την παγκόσμια πρεμιέρα της Συμφωνικής Σουίτας από την όπερα «Η Φόνισσα» του Γιώργου Κουμεντάκη.
Οι πόλεις της μουσικής, η ΚΟΑ σε μια συναυλία αφιέρωμα στη Βιέννη στο Μέγαρο Μουσικής
02.12.2016 17:26
Τέταρτος σταθμός στο μουσικό χάρτη του φετινού θεματολογικού κύκλου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Οι πόλεις της μουσικής» είναι η Βιέννη, η, επί χρόνια, ευρωπαϊκή «πρωτεύουσα» της μουσικής.
Βιεννέζικα βαλς από το Johann Strauss Ensemble στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
09.11.2016 17:09
Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής και η περίφημη Oρχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble υπό τη διεύθυνση του χαρισματικού βιολονίστα Russell McGregor μας προσκαλούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε δύο λαμπερές συναυλίες που θα ταξιδέψουν το αθηναϊκό κοινό στη μαγευτική Βιέννη.
Το Kyklos Ensemble «στα όρια του ρομαντισμού» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.07.2016 16:40
Το KYKLOS ENSEMBLE συνεχίζει τις αισθητικές του αναζητήσεις ερμηνεύοντας δημιουργίες καθοριστικές για την εξέλιξη όψεων της μουσικής του 20ού αιώνα, με δύο μοναδικές συναυλίες για τον ρομαντισμό, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Liederabend: Ποίηση σε μουσική με τέσσερα πληκτροφόρα εποχής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
06.04.2016 14:14
Η Φανή Αντωνέλου, μια από τις ανερχόμενες ελληνίδες σοπράνο που διαπρέπουν στο εξωτερικό, και ο πιανίστας και τσεμπαλίστας Γεράσιμος Χοϊδάς, ένας σολίστ εξειδικευμένος στις ιστορικά τεκμηριωμένες ερμηνείες, παρουσιάζουν την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το ρεσιτάλ «Liederabend – Ποίηση σε μουσική» με τραγούδια και έργα για τσέμπαλο, πιανοφόρτε και πιάνο από την εποχή του Μπαρόκ έως τον Ρομαντισμό.