Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Sugar Rush: Έκθεση του Νικόλα Αποστολόπουλου στο Project Space του six d.o.g.s

Sugar Rush: Έκθεση του Νικόλα Αποστολόπουλου στο Project Space του six d.o.g.s

Sugar Rush: [η κατάσταση υπερδραστηριότητας και ευφορίας που προκαλείται από την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης]

 

«Οτιδήποτε θεωρεί κάποιος ανούσιο, δεν σημαίνει ότι είναι. Κάθε τι έχει να δηλώσει κάτι» επισημαίνει ο δημιουργός Νικόλας Αποστολόπουλος. Με αυτή την σημείωση μας εισάγει στον κόσμο της έκθεσής του Sugar Rush, που θα φιλοξενηθεί μεταξύ 8 και 15 Ιουλίου 2015 στο Project Space του six d.o.g.s.

 

Σύμφωνα με τον δημιουργό, η ζάχαρη κάνει τον κόσμο μας καλύτερο: προκαλεί γνήσιες αντιδράσεις χαράς στα παιδιά, βοηθάει στην τόνωση του μυαλού, ολοκληρώνει τον κύκλο του γεύματος και είναι συνδεδεμένη με τις πιο χαρούμενες στιγμές μας.

 

Τα ερεθίσματά του προήλθαν από την επαφή του με την κουλτούρα των σκανδιναβικών χωρών σε σχέση με την ζάχαρη και τα γλυκά: από τις προθήκες των αρτοποιείων και των ζαχαροπλαστείων μέχρι και τις καφετέριες, παντού υπήρχε κάτι γλυκό: «Στις χώρες αυτές τα γλυκά είναι ένας γευστικός τρόπος προσέγγισης και επικοινωνίας. Αυτό μας υπενθυμίζει πόσο σημαντικό μπορεί να είναι ένα καθημερινό “αντικείμενο” όπως τα γλυκά», λέει χαρακτηριστικά.

 

Η Sugar Rush είναι μια pop έκρηξη χρωμάτων που συμβολικά μοιάζει να πυροδοτείται από την εξάρτηση στην ζάχαρη ή την υπερκατανάλωση της.

 

Σε αυτή την έκθεση, ο δημιουργός επιλέγει να εκφραστεί μέσα από την χρήση των αγαπημένων του θεμάτων: επαναλαμβανόμενα μοτίβα, καρτουνίστικοι χαρακτήρες και ανθρώπινες φιγούρες που συνθέτουν μια μικρή ωδή στη ζάχαρη.

 

Η Sugar Rush είναι η πρώτη ατομική έκθεση του Νικόλα Αποστολόπουλου.

 

Σχετικά με τον δημιουργό

Ο Νικόλας Αποστολόπουλος είναι ένας illustrator designer με έδρα την Αθήνα. Για αρκετό καιρό εργαζόταν ως creative director στο τυπογραφείο της οικογένειάς του, ενώ κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Όσλο (2013) συνεργάστηκε με την Norwegian National Opera & Ballet, δημιουργώντας διάφορα στοιχεία εταιρικής ταυτότητας. Έχει σχεδιάσει εξώφυλλα δίσκων ξένων καλλιτεχνών, τα οποία πρόσφατα φιλοξενήθηκαν στην Έκθεση Δισκογραφίας Ελλήνων Σχεδιαστών που διοργάνωσε η Ένωση Γραφιστών Ελλάδος. Επίσης, έχει κάνει διάφορες συνεργασίες (fashion designers, εκθεσιακοί και συναυλιακοί χώροι κ.α.) συμμετέχοντας σε μεμονωμένα projects οπτικής επικοινωνίας.

Σχετικές ειδήσεις
Pillow – Swallow – Hollow - Yellow: ομαδική έκθεση καλλιτεχνών στο ArtWall Project Space
27.12.2016 16:33
Μια καλλιτεχνική παρέα 5 αποφοίτων του Slade School of Fine Art του Λονδίνου, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο ArtWall Project Space, από τις 21 Δεκεμβρίου, 2016 μέχρι 5 Ιανουαρίου, 2017.
TransLux | Πέρα από το φως: έκθεση στο ArtWall Project Space
28.11.2016 12:17
Το Artwall Project Space εγκαινιάζει τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 την έκθεση TransLux | Πέρα από το φως, σε επιμέλεια της Φωτεινής Καπίρη.
It never happened: Έκθεση του Χρήστου Βαγιάτα στο ArtWall Project Space
15.06.2016 15:26
Τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής παρουσίασης του Χρήστου Βαγιάτα με τίτλο "It never happened", θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, στο ArtWall Project Space.
Έκθεση του Πέτρου Νικόλτσου στο Project Space του six d.o.g.s
02.06.2016 15:05
O Πέτρος Νικόλτσος θα παρουσιάσει για τέταρτη φορά έργα του στους τοίχους του Project Space του Six d.o.g.s. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 3 ως τις 12 Ιουνίου 2016.
Crossing the Limit από την ομάδα F.I.S.T. στο ArtWall Athens Project Space
28.03.2016 10:40
Το Crossing the Limit είναι ένα project της ομάδας F.I.S.T., το οποίο παρουσιάζεται τον Απρίλιο στο ArtWall Athens Project Space.