Από τις 29 Ιουνίου το Φουγάρο στο Ναύπλιο ξεκινάει εβδομαδιαία προγράμματα για παιδιά 4 – 12 ετών με διάρκεια από 8:00 – 13:00.

Κάθε εβδομάδα θα είναι αφιερωμένη σε μια ενότητα, την οποία θα προσεγγίσουμε με διαφορετικές μορφές τέχνης: αφήγηση, προβολές, αρχιτεκτονική, θέατρο, ζωγραφική, γλυπτική, μουσική, ψηφιακή επεξεργασία, σκηνογραφία, κόσμημα, land art.

Πρόγραμμα:

29/06 – 03/07: Η Νέα Βιβλιοθήκη στο Φουγάρο, Λογοτεχνία – Οικολογία – Περιβάλλον – Προστασία Ζώων
06/07 – 10/07: Ο κόσμος των Κόμικς και η Αρχαία Ελλάδα!
13/07 – 17/07: Προϊστορικό ταξίδι! – Αρχαία Τίρυνθα και Αρχαία Ασίνη
20/07 – 24/07: Ο γύρος του Φουγάρου σε 5 μέρες! – Αρχιτεκτονική
27/07 – 31/07: Disney Classics! με θέμα τη θάλασσα

Οι ενότητες ανά εβδομάδα είναι οι εξής:

Η Νέα Βιβλιοθήκη στο Φουγάρο λειτουργεί ως πυρήνας ανάπτυξης για τη θεματική ενότητα Λογοτεχνία – Οικολογία – Περιβάλλον – Προστασία των Ζώων. Ξεκινώντας από γνωστά λογοτεχνικά έργα θα γίνουμε πρωταγωνιστές αλλά και συγγραφείς! Στη συνέχεια δημιουργώντας με ανακυκλώσιμα και με υλικά από το φυσικό περιβάλλον θα αναγνωρίσουμε το ρόλο μας ως προστάτες της Φύσης.

Ανακαλύπτουμε γνωστές αρχαίες κωμωδίες και ήρωες μέσα από το παιχνίδι, μαθαίνουμε να κάνουμε κόμικς, φτιάχνουμε «θεϊκά αξεσουάρ», επισκεπτόμαστε μουσεία και ανατρέχουμε ιστορικά στη γέννηση της καρικατούρας και των κόμικς!

Παλαιολιθική, μεσολιθική και νεολιθική εποχή, δεινόσαυροι και πρωτόγονοι άνθρωποι γίνονται αντικείμενο μελέτης των μικρών εξερευνητών. Παράλληλα οι μικροί μας φίλοι θα επισκεφθούν τους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Τίρυνθας και Αρχαίας Ασίνης όπου θα εμπνευστούν για να δημιουργήσουν τα έργα τέχνης τους!

Το ταξίδι μας στα Φουγάρα του κόσμου αλλά και στο δικό μας! Στην πρώτη στάση οι μικροί εξερευνητές μας θα φτιάξουν το δικό τους Φουγάρο, στη δεύτερη στάση θα γνωρίσουμε παλαιά βιομηχανικά κτήρια που εξελίχθηκαν σε σύγχρονες αστικές μονάδες και ύστερα διάλειμμα για κολατσιό! Πριν πεταχτούμε μια βόλτα στις πλωτές μακέτες που θα επιπλέουν στα κανάλια του Φουγάρου …

Γνωστά έργα της Disney με θέμα τη θάλασσα όπως η Μικρή Γοργόνα και ο Νέμο αποτελούν την αφετηρία για έρευνα σε παρόμοια κλασικά αριστουργήματα που θα μας εμπνεύσουν για ώρες παιχνιδιού, ζωγραφικής και κατασκευών!