Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Get a line on!

Get a line on!
Με σχέδια των Λίλλιαν Λυκιαρδοπούλου, Παύλου Νικολακόπουλου και Ελένης Πανουκλιά η γκαλερί Qbox παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο Get a line on, όπου το σχέδιο ενέχει ιδιαίτερη σημασία στο έργο και κυρίως στην τρισδιάστατη δουλειά των καλλιτεχνών.

Το έργο της Λίλλιαν Λυκιαρδοπούλου περιλαμβάνει ζωγραφική και γλυπτική ενώ μέσα από τη σύζευξή τους η καλλιτέχνις επιτυγχάνει την αποσταθεροποίηση του νοήματός τους ή της χρήσης τους. Πολλές φορές επιτυγχάνει και τα δύο. Τα έργα της απαρτίζονται από αντικείμενα και εικόνες που συνήθως κατασκευάζει η ίδια. Τα σχεδιά της είναι λιτά με σχεδόν πάντα χιουμοριστική και σουρεαλιστική διάθεση. Μέσα από τη δουλειά της θέτει ερωτήματα ως προς τα όρια του οπτικού, του πολιτιστικού ή και του πολιτικού καθώς διερευνά τη σχέση κανονικού και παράταιρου.

Ο Παύλος Νικολακόπουλος δημιουργεί κυρίως κατασκευές και μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεις οι οποίες πραγματεύονται τον επαναπροσδιορισμό των νοημάτων που παράγουν κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα μέσω των αντιληπτικών μας μηχανισμών. Για το σκοπό αυτό, συχνά χρησιμοποιεί διαδραστικά μέσα με κύριο χαρακτηριστικό τους τη σωματική συμμετοχή. Σημαντικό όγκο στη δουλειά του καταλαμβάνουν τα προσχέδια και οι σημειώσεις για τις εγκαταστάσεις, τα οποία δεν εκτίθενται συνήθως και για πρώτη φορά παρουσιάζονται. Πρόκειται για λεπτομερείς καταγραφές της διαδικασίας υλοποίησης και σχεδιασμού των τρισδιάστατων έργων του που είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό.

Στις εγκαταστάσεις και κατασκευές της, η Ελένη Πανουκλιά πραγματεύεται τη σχέση του ανθρώπου με το φυσικό ή τεχνητό περιβάλλον του. Κοινό χαρακτηριστικό των έργων της είναι οι δυσδιάκριτες δομές (διάμεσοι) οι οποίες αναπτύσονται στον κενό χώρο μεταξύ ορατών στοιχείων. Με αυτό τον τρόπο, δημιουργεί καινούρια περιβάλλοντα όπου αφομοιώνονται νέα δεδομένα. Μέσα από τον εμπλουτισμό αυτό, η καλλιτέχνις θέτει επιπλέον ερωτήματα για την αντίληψη του αισθητού κόσμου.Τα σχέδιά της είτε προκύπτουν από τις εγκαταστάσεις που έχει ήδη υλοποιήσει και λειτουργούν συμπληρωματικά με αυτές, είτε αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση της Ελένης Πανουκλιά στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
29.07.2016 14:52
Η site specific παρέμβαση Ό,τι φωτεινό έχει να πει, θα πρέπει να μείνει εικασία, που θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016 στο Παλιό Ελαιουργείο Ελευσίνας είναι το νέο έργο μεγάλης κλίμακας της Ελένης Πανουκλιά.
Βlue Line: Ομαδική Έκθεση στην Skoufa Gallery Mykonos
12.07.2016 15:06
Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016, η ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Blue line” στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το καλοκαίρι του 2016.
Αιγαίο: Ταυτότητες + Διαδρομές: έκθεση στη γκαλερί Citronne στον Πόρο
21.06.2016 16:10
Φέτος η γκαλερί Citronne, επικεντρώνεται στη θεματική του Αιγαίου, διαχρονικά επίκαιρη με ευρύτατες διαστάσεις τελευταία. Τα σημερινά κοινωνικά και ιστορικά δεδομένα φέρνουν στην επιφάνεια ερωτήματα και οξείς προβληματισμούς με ελλιπή ή και ανύπαρκτη κατανόηση.
Ενδιάμεσα: έκθεση της Μανταλίνας Ψωμά στη γκαλερί Alma
15.04.2016 15:05
Η Μανταλίνα Ψωμά παρουσιάζει στην ατομική της έκθεση στην Γκαλερί ALMA στα Τρίκαλα, έργα από την δουλειά των τελευταίων δύο ετών.
Εκλεκτική Κληρονομιά: έκθεση της Δήμητρας Λαζαρίδου στη γκαλερί ΑΔ
29.02.2016 11:36
Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 στις 20:00 εγκαινιάζεται η πέμπτη ατομική έκθεση της Δήμητρας Λαζαρίδου στην γκαλερί ΑΔ. Η καλλιτέχνις παρουσιάζει έξι φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων από τη σειρά  «Εκλεκτική Κληρονομιά».