Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Equus…

Equus…
Τα αποκλειστικά δικαιώματα του έργου Equus του Pitter Shaffer, που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στον Λονδίνο με πρωταγωνιστή τον Daniel Radcliffe, εξασφάλισε ο Δημήτρης Γιώτης και κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου στο θέατρο Προσκήνιο.

Στο Equus ένα αγόρι ο Άλαν, διαπράττει ένα ασυνήθιστο  έγκλημα κι ο ψυχίατρος  Μάρτιν, ανακαλύπτει ένα τρομακτικό μυστικό στην διάρκεια της θεραπείας του: Την ιδιαίτερη σημασία, που έχουν τα άλογα για το αγόρι…

Στο Equus δίδονται απαντήσεις για τη ζωή, τον πόνο, τον έρωτα, την τόλμη, την υπέρβαση ή την ψυχή, ενδελεχώς όμως δημιουργούνται με κοφτερή λιτότητα περαιτέρω ερωτήματα δίνοντας το φυσικό χώρο στο θεατή να συνδημιουργήσει τα συμπεράσματα και να πάρει την ευθύνη του για το προσωπικό του υπαρξιακό μονοπάτι. Ολοκληρωμένα κι αγέρωχα σε αλληγορία είτε με την καθαρότητα ενός Ίππου είτε με το ρίσκο ενός Ανθρώπου…

Την ίδια ακριβώς περίοδο, που θα παίζεται στην Αθήνα το Equus συνεχίζει να είναι Sold out παράσταση στην Νέα Υόρκη, στο Broadway, με πρωταγωνιστή τον Daniel Radcliffe.

Πρωταγωνιστούν: Σωκράτης Αλαφούζος – Δημήτρης Γιώτης – Βέρα Χατζηιακώβου -
Χρύσα Παπαδοπούλου – Στέφανος Τσακιράκης – Ειρήνη Χρηστίδη – Παντελής Αχιλλέως  και ο  Μάκης Αρβανιτάκης
 

Σχετικές ειδήσεις
Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με τη
09.12.2016 16:44
Την παράσταση «Φιλιώ Χαϊδεμένου» με τη μοναδική Δέσποινα Μπεμπεδέλη και πέντε εξαίρετους ηθοποιούς, η οποία έχει αποσπάσει ήδη διθυραμβικές κριτικές, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι φίλοι του θεάτρου.
«Οιδίπους Τύραννος» από το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Βαχτάνγκοφ στο Ηρώδειο
09.09.2016 10:58
Ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή, η μεγάλη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το θέατρο Βαχτάνγκοφ της Μόσχας που απέσπασε θετικές κριτικές και γοήτευσε το κοινό της Επιδαύρου, θα παρουσιαστεί για μία μόνο παράσταση στις 22 Σεπτεμβρίου κάτω από την Ακρόπολη.
Αριστοφανιάδα, από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης: παραστάσεις Σεπτεμβρίου
02.09.2016 14:19
Η «Αριστοφανιάδα», καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης, μετά τη μεγαλειώδη πρεμιέρα που έκανε στο Ηρώδειο (4.500 θεατές) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και τις διθυραμβικές κριτικές θεατών και δημοσιογράφων, συνεχίζει τις παραστάσεις της σε Αρχαία Θέατρα και μεγάλα φεστιβάλ της περιφέρειας. Από 29/8 έως 18/9 θα παρουσιαστεί σε όλα τα Φεστιβάλ των Δήμων της Αττικής.
Frozen, της Bryony Lavery στον Πολυχώρο VAULT
27.04.2016 10:17
O Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει το πολυβραβευμένο Frozen, της Bryony Lavery, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη, που έχει τιμηθεί με το βραβείο TMA (Theatrical Management Association, 2002) μεταξύ άλλων, κι έχει προταθεί για Tony (Tony Award for Best Play, 2004), ενώ ο διεθνής τύπος το υποδέχτηκε με διθυραμβικές κριτικές, χαρακτηρίζοντάς το «μέγιστο γεγονός για το βρετανικό θέατρο» (Financial Times). Από την Τετάρτη 11 Μαίου έως τις 2 Ιουνίου, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00, για 8 μόνο παραστάσεις.
Οι 12 Ένορκοι του Reginald Rose στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
16.03.2016 15:44
«Οι 12 Ένορκοι», η επιτυχημένη παράσταση που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και τέσσερα βραβεία, έπειτα από δύο θεατρικές σεζόν sold-out παραστάσεων στην Αθήνα, θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, για έντεκα μοναδικές παραστάσεις στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, από 14 έως 24 Απριλίου 2016.