Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Ο Λουκιανός σε Γκρο Πλαν

Ο Λουκιανός σε Γκρο Πλαν
Για δεύτερο χρόνο συνεχίζει ο Λουκιανός Κηλαηδόνης στο πατάρι του θεάτρου Μεταξουργείο το επιτυχημένο πρόγραμμά του με τίτλο Ο Λουκιανός σε Γκρο Πλαν.

Το πρόγραμμα στηρίζεται σε σπάνιο προσωπικό αρχειακό υλικό του, το οποίο προβάλλεται σε μία μεγάλη οθόνη. Το πατάρι δηλαδή, μετατρέπεται σε Bar-Cinema. Έτσι σ’ όλη τη διάρκεια του  προγράμματος ο Λουκιανός έχει συμπαίκτη τον εαυτό του στην οθόνη, μέσα από τις εικόνες που προβάλλονται, ενώ παράλληλα τραγουδά live με την ορχήστρα του (Γιάννης Καραγιάννης, Μελέτης Πόγκας, Γιάννης Νοταράς).

Όλα αυτά τα χρόνια, περίπου 40, που ο Λουκιανός βρίσκεται στο χώρο του τραγουδιού, συγκέντρωνε με σχολαστικότητα οπτικό και ηχητικό υλικό από συναυλίες , θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές εκπομπές, περιοδείες.

Αυτό το υλικό επεξεργάστηκε, σκηνοθετώντας κατά κάποιο τρόπο την ίδια του τη ζωή, στο πέρασμα του χρόνου, μέσα από τα τραγούδια του.

Ιδιαίτερες στιγμές του προγράμματος είναι ένα video 6 λεπτών όπου συμπυκνώνονται 30 χρόνια ζωής του Λουκιανού μέσα από πολλές διαφορετικές οπτικές εκτελέσεις του τραγουδιού «Θερινά Σινεμά».

Ακόμα το σπάνιο οπτικό υλικό από τα πρώτα χρόνια του Ελεύθερου Θεάτρου και του Θεσσαλικού Θεάτρου. Δύο Θεάτρων που διαμόρφωσαν το θεατρικό τοπίο του τόπου μας, μετά τη μεταπολίτευση και τον οποίων υπήρξε βασικός μουσικός συνεργάτης. Στα κομμάτια, λοιπόν, που προβάλλονται, τραγουδούν και χορεύουν η Άννα Παναγιωτοπούλου, ο Σταμάτης Φασουλης , ο Κώστας Αρζόγλου , η Υβόννη Μαλτέζου,  η Σμαράγδα Σμυρναίου, η Άννα Βαγενά , η Ελένη Γερασιμίδου, ο Παύλος Κοντογιαννίδης, ο Λάκης Λαζόπουλος κ.α. Φυσικά, δε λείπει από την αναδρομή το ιστορικό Πάρτυ στη Βουλιαγμένη 1983.

Στο τρίτο μέρος του προγράμματος συμμετέχει η Μαρία Κηλαηδόνη (κόρη του Λουκιανού) με το συγκρότημα η μικρή Μαρία και οι τρεις Σωματοφύλακες σε swing μελωδίες.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Πέτρος Μάλαμας στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Up Stage
28.12.2016 12:30
Ο Πέτρος Μάλαμας θα εμφανιστεί στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, τις Πέμπτες 19 και 26 Ιανουαρίου 2017.
Θαλασσογραφίες στο Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια
23.11.2016 10:34
Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 η Εθνική Λυρική Σκηνή μας προσκαλεί στο φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια σε μία συναυλία με τίτλο Θαλασσογραφίες.
Gala όπερας με τους κορυφαίους σολίστ του Θεάτρου Μαρίινσκυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
03.10.2016 15:23
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται τους κορυφαίους σολίστ του Θεάτρου Μαρίινσκυ, οι οποίοι θα μας φέρουν πιο κοντά με τη μαγεία της όπερας, για μία μόνο φορά στις 31 Οκτωβρίου 2016.
Konstantinos & Olia in Concert στα Μουσικά Ταξίδια του Θεάτρου ΠΚ
17.02.2016 15:25
Το Θέατρο ΠΚ μας καλωσορίζει στα μουσικά του ταξίδια που ξεκινούν το προσεχές Σάββατο 20 Φεβρουαρίου.
In the clear: Αφιέρωμα στον Marc Blitzstein στο Θέατρο Πόρτα
25.01.2016 14:42
Η Ομάδα Μουσικού Θεάτρου ΡΑΦΗ συμπράττει με τον ποιητή Χάρη Βλαβιανό, τον σκηνοθέτη/λιμπρετίστα Δημήτρη Δημόπουλο και τους sound artists Ντάνα Παπαχρήστου και Γιώργο Σαμαντά για ένα αφιέρωμα στον Αμερικανό συνθέτη Μαρκ Μπλιτζσταην (1905-1964), σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση. Οι χώροι του θεάτρου Πόρτα γεμίζουν ήχους και εικόνες πρωτότυπης αναβίωσης της αυθεντικής μεσοπολεμικής σάτιρας.