Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ευμενίδες του Αισχύλου, με την Στεφανία Γουλιώτη στο Φεστιβάλ Αθηνών 2015

Ευμενίδες του Αισχύλου, με την Στεφανία Γουλιώτη στο Φεστιβάλ Αθηνών 2015

Η Στεφανία Γουλιώτη στις 20, 21 & 22 Ιουλίου, θα εμφανιστεί σε μία παράσταση – μονόλογο που είναι ήδη sold out.

Η Στεφανία Γουλιώτη, μία από τις σημαντικότερες ηθοποιούς της γενιάς της, δοκιμάζει ένα νέο ερμηνευτικό δρόμο, ένα δρόμο που λειτουργεί ως απλός ενδιάμεσος μεταξύ έργου και κοινού.

Πώς όμως γίνεται ο ηθοποιός αόρατος σύνδεσμος ανάμεσα στο θεατή και την έμνευση του συγγραφέα;

Πώς ένα κείμενο αναδεικνύει τη δύναμή του μέσα από τη συνθήκη που φέρνει ηθοποιούς και κοινό στην ίδια αίθουσα προκειμένου να έχουν μία κοινή εμπειρία;

Οι Ευμενίδες (458π.Χ.)  η τελευταία τραγωδία της τριλογίας Ορέστεια του Αισχύλου κατά την ηθοποιό Στεφανία Γουλιώτη, «είναι ένα εργο  πολύπαθο με μεγάλο όμως ψυχαναλυτικό ενδιαφέρον».

Στο έργο , ο Ορέστης βασανίζεται από ενοχές, ανασφάλειες και φόβους. Οι Ερινύες του όμως, με την παρέμβαση της Θεάς Αθηνάς μετατρέπονται σε Ευμενίδες.

Η Στεφανία Γουλιώτη θέλοντας να εξηγήσει τους λόγους που το επέλεξε και το παρουσιάζει, σημειώνει:

«Οι Ευμενίδες επιλέχθηκαν γιατί είναι ένα από τα πιο παραμελημένα έργα με τεράστια κρυφά νοήματα που προοικονομούν την εμφάνιση της ψυχανάλυσης.

Οι Ερινύες που γίνονται Ευμενίδες, είναι η φωνή στο κεφάλι μας που σχολιάζει, εικάζει, κρίνει, συγκρίνει, παραπονιέται, αντιπαθεί, φοβάται, έχει ενοχές και ανασφάλειες, μνησικακεί, μένει καρφωμένη και ερμηνεύει τα πάντα σύμφωνα με το παρελθόν...

Η φωνή αυτή δεν εξαφανίζεται ποτέ, αλλά παίρνει άλλες μορφές φορώντας προσωπεία ευτυχίας, συχνά ύπουλα και πολύ επικίνδυνα... Αυτή είναι πια υπεύθυνη για τα δεινά του σύγχρονου ανθρώπου...

Γι αυτό, αναζητούμε μάταια την ελευθερία από την ψυχαναγκαστική σκέψη, την αρνητικότητα, το παρελθόν και το μέλλον σαν ψυχολογική ανάγκη...».

Η ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης
Ερμηνεία: Στεφανία Γουλιώτη
Σχεδιασμός ήχου: Δημήτρης Καμαρωτός
Τεχνική Αλεξάντερ: Βίκυ Παναγιωτάκη
Video artist: Dorjan Kolundzija
Φωτισμός: Δημήτρης Κασιμάτης
Βοηθοί: Προμηθέας Αλειφερόπουλoς, Χάρης Τζωρτζάκης

Σχετικές ειδήσεις
Δύο επιπλέον παραστάσεις για το
13.01.2017 11:51
λόγω αυξημένης ζήτησης εισιτηρίων για το "AmorS" των Στεφανία Γουλιώτη και Αργύρη Πανταζάρα στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων -Λευτέρης Βογιατζής, προστίθενται δύο παραστάσεις στις 23 και 24 Ιανουαρίου 2017, στις 19.30.
AmorS, με τους Στεφανία Γουλιώτη και Αργύρη Πανταζάρα στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων
20.12.2016 14:30
Στο πλαίσιο του αφιερώματος «Τα Σονέτα του Σαίξπηρ στην νέα Σκηνή», το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής παρουσιάζει σονέτα και σκηνές με γενικό τίτλο AmorS, για 6 μόνο παραστάσεις, από τους Στεφανία Γουλιώτη και Αργύρη Πανταζάρα.
Ορέστεια του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στο 59ο Φεστιβάλ Φιλίππων
28.07.2016 12:17
Η παράσταση «ΟΡΕΣΤΕΙΑ» του Αισχύλου, μια συμπαραγωγή της ΛΥΚΟΦΩΣ με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, παρουσιάζεται την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016 στις 21.30 στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων.
Ακύρωση - Οι Πέρσες του Αισχύλου από το ΘΕ.ΑΜ.Α. στο Θέατρο Βράχων
13.06.2016 14:46
Το ΘΕ.ΑΜ.Α. (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία), το μοναδικό επαγγελματικό θέατρο στην Ελλάδα που αποτελείται από ηθοποιούς με αναπηρία στην κύρια σύνθεσή του παρουσιάζει στο Θέατρο Βράχων το έργο του Αισχύλου, Πέρσες. - Η παράσταση ακυρώνεται
Αισχύλου, Ορέστεια σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
31.05.2016 12:53
Αισχύλου, Ορέστεια. 8 & 9 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, ο Γιάννης Χουβαρδάς με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και καλλιτεχνικών συντελεστών δημιουργεί μια παράσταση για τις απαρχές και το μέλλον της ανθρώπινης βίας. Πρόκειται για την μοναδική σωζόμενη αρχαία τριλογία. Αγαμέμνων, Χοηφόροι, Ευμενίδες.