Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

A tribute to JOMO, when being elsewhere is bliss: Έκθεση της Alessia Giangrande στη Blank Wall Gallery

A tribute to JOMO, when being elsewhere is bliss: Έκθεση της Alessia Giangrande στη Blank Wall Gallery

Η Blank Wall Gallery εγκαινιάζει την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015 την έκθεση φωτογραφίας της Alessia Giangrande με τίτλο «A tribute to JOMO when being elsewhere is bliss».

 

Η Alessia Giangrande είναι μία νέα φωτογράφος από την Ιταλία, η οποία ζει και δουλεύει στη Βρετανία. Αυτή είναι η πρώτη της ατομική έκθεση στην Ελλάδα, όπου παρουσιάζει τοπία υποστηρίζοντας το JOMO (Joy of Missing Out), στον αντίποδα του FOMO (Fear of Missing Out).

 

‘Χάρη στην ολιγαρχία των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, όλοι στις μέρες μας (ας είμαστε ειλικρινείς!) παλεύουμε με το FOMO – Φόβος για να μη μείνουμε απ’έξω. Η ανησυχία ότι κάποιο συναρπαστικό γεγονός συμβαίνει κάπου αλλού, δε μπορεί να εκλογικευθεί ούτε να καταλαγιάσει με τη διαρκή ενημέρωση πάνω στα reality ή τα τηλεοπτικά σόου.

 

Μόνο κάνοντας ένα βήμα πίσω από το πλήθος και δίνοντας στον εαυτό μας το χώρο να σκεφτεί και να παρατηρήσει τη μοναδική ομορφιά που μας περιστοιχίζει κάθε στιγμή μπορούμε να βρούμε το πιο ισχυρό αντίδοτο και να γευθούμε τη χαρά του να μείνουμε απ’έξω.’

Alessia Giangrande

 

Η καλλιτέχνης θα είναι παρούσα στα εγκαίνια της έκθεσής της εδώ στην Αθήνα και θα χαρεί να συναντήσει και να μιλήσει με τους Έλληνας και τους Ιταλούς που θα έρθουν να δουν τη δουλειά της.

 

Επιμελητής: Μάρκος Δολόπικος

Σχετικές ειδήσεις
Ομαδική έκθεση φωτογραφίας με θέμα Fine Art στην Blank Wall Gallery
27.09.2016 16:41
Η Blank Wall Gallery εγκαινιάζει το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016 ομαδική έκθεση με θέμα Fine Art.
Portraits: έκθεση φωτογραφίας στην Blank Wall Gallery
26.05.2016 11:10
Η Blank Wall Gallery εγκαινιάζει στις 4 Ιουνίου την θεματική έκθεση φωτογραφίας Portraits.
Aroma of the East: έκθεση του Δρ. Bhaskar Das στη Blank Wall Gallery
19.05.2016 16:48
Ο Δόκτωρ Bhaskar Das, που ζει και εργάζεται στην Ινδία θα παρουσιάσει φωτογραφίες του στη Blank Wall Gallery, σε μία ατομική έκθεση, που θα διαρκέσει από το Σάββατο 28 Μαΐου έως την Παρασκευή 3 Ιουνίου.
Changes: Θεματική έκθεση φωτογραφίας στην Blank Wall Gallery
04.05.2016 15:22
Από τις 8 έως και τις 20 Μαΐου 2016, 20 διεθνείς φωτογράφοι θα παρουσιάζουν φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται διαφόρων ειδών αλλαγές στη Blank Wall Gallery.
Body: έκθεση φωτογραφίας στη Blank Wall Gallery
26.02.2016 10:47
Φωτογραφίες με το Σώμα να κυριαρχεί θα παρουσιαστούν στη Blank Wall Gallery από τις 5 Μαρτίου, μέσα από την έκθεση Body.