Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017


Ο Νίκος Ξυδάκης live στο Black Duck garden


Ο Νίκος Ξυδάκης live στο Black Duck garden

Ο Νίκος Ξυδάκης μας προσκαλεί σ' ένα μουσικό περίπλου στην Αθήνα μέσα από τους μελοποιημένους στίχους, των Νίκου Καρούζου, Διονύση Καψάλη και Θοδωρή Γκόνη, τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 στο Black Duck garden.
 
Το Black Duck garden, που στεγάζεται στον κήπο του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, γιορτάζει το δύο χρόνια λειτουργίας του με ένα μουσικό αφιέρωμα στην Αθήνα.

Χωρίς να φιλοδοξεί να καλύψει ολόκληρη την μουσική ιστορία της πόλης, αλλά περισσότερο να δώσει μια αίσθηση των στιγμών και της ατμόσφαιράς της.
Και ο πιο κατάλληλος  για να δώσει αυτή την αίσθηση της Αθήνας δεν είναι άλλος από  τον Νίκο Ξυδάκη. Ο σπουδαίος δημιουργός, έχει συγκεντρώσει, κάτω από τον γενικό τίτλο «Ένα βράδυ στην Αθήνα», όλα εκείνα τα τραγούδια που μελοποίησε και είτε έχουν άμεσες αναφορές είτε παραπέμπουν σε ένα αθηναϊκό κλίμα, μέσα από τα ποιήματα του Νίκου Καρούζου, του Διονύση Καψάλη και του Θοδωρή Γκόνη.

Μαζί του οι μουσικοί: Δημήτρης Μπουζάνης (πιάνο), Μιχάλης Πορφύρης (βιολοντσέλλο) και Δημήτρης Χουντής (σαξόφωνο).

«Της Αθήνας το φεγγάρι

Έχει τη δική του χάρη

Όλο λάμψη και γελαστό
Ίσως έτσι το βλέπω εγώ»


Λίγο πριν ξεκινήσει ο Νίκος Ξυδάκης την συναυλία του, ερμηνεύτριες, ερμηνευτές και μουσικοί θα τραγουδήσουν ρομαντικές καντάδες και αγαπημένα τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο στον κήπο του Black Duck, κάτω από τον αθηναϊκό νυχτερινό ουρανό.

«Της Αθήνας το φεγγάρι

Την καρδιά μου έχει πάρει

Όταν βγαίνει μου δίνει φτερά

Και με πάει κι απ’ αυτό πιο ψηλά»

Σχετικές ειδήσεις
O Αργύρης Μπακιρτζής στον Κήπο του Black Duck
30.05.2016 10:51
Στον μαγευτικό του Κήπο, το Black Duck, την Τρίτη 31 Μαΐου, υποδέχεται το καλοκαίρι με τον Αργύρη Μπακιρτζή και τον πιανίστα Γιώργο Πατεράκη.
Τραγούδια για την Άνοιξη από τον Βαγγέλη Δούβαλη στο Black Duck
26.04.2016 10:14
Τον δικό του «περίπατο» στην Άνοιξη κάνει ο Βαγγέλης Δούβαλης, ένας νέος λαϊκός ερμηνευτής, και έρχεται στο Black Duck, την Παρασκευή 6 Μαΐου, έχοντας στις αποσκευές του σπουδαία τραγούδια που έγραψαν την δική τους ιστορία στην ελληνική μουσική σκηνή.
Παρουσίαση cd του Μιχάλη Πιερή και του Κώστα Βόμβολου στο Black Duck
19.04.2016 14:28
Ο Μιχάλης Πιερής και ο Κώστας Βόμβολος παρουσιάζουν το CD τους «Δεκαεννιά ερμηνείες» (εκδόσεις Μελωδικό Καράβι) στο Black Duck, την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016.
Μετασχηματισμοί: Ο Νίκος Ξυδάκης, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Τάσος Ρωσόπουλος στη Στέγη
07.03.2016 17:06
Στην τρίτη συναυλία του κύκλου Μετασχηματισμοί και σε συνέχεια της παρουσίασης του Χειμωνιάτικου ταξιδιού του Σούμπερτ με τους στίχους στα ελληνικά, οι Νίκος Ξυδάκης , Δημήτρης Παπαδημητρίου και Τάσος Ρωσόπουλος θα παρουσιάσουν νέα τραγούδια, μελοποιώντας ποιήματα του Wilhelm Müller, από τον κύκλο Winterreise, σε μετάφραση του Διονύση Καψάλη.
Οι Black Ducklings live στο Black Duck!
01.03.2016 15:36
Φέτος τις Απόκριες, το Black Duck σας προσκαλεί να φορέσετε την αγαπημένη σας κόκκινη απόχρωση σε όποια μεταμφίεση ή σε όποιο ρούχο και αξεσουάρ επιλέξετε και να έρθετε να διασκεδάσετε με τα «Μαύρα Παπιά» στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του!