Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Καλοκαίρι 2015 με τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Κηφισιάς

Καλοκαίρι 2015 με τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Κηφισιάς

Η Μικτή Χορωδία του Δήμου Κηφισιάς κλείνει τη φετινή μουσική χρονιά με τη συμμετοχή της σε δύο καλοκαιρινές συναυλίες .

 

Την Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 και ώρα 20:00, στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς, η Χορωδία συμμετέχει στα «28α Χορωδιακά», την καλοκαιρινή συναυλία που διοργανώνει ο Δήμος Κηφισιάς και το Ν.Π.Δ.Δ «Δημήτριος Βικέλας».

 

Η Μικτή Χορωδία συμμετέχει με 9 τραγούδια από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο:

Εγώ κι Εσύ, Μουσική: Randy Newman, μαζί με την παιδική στην αρχή.

Down to the River to Pray, Negro Spiritual - Εναρμόνιση: Philip Lawson

Daniel, Servant of the Lord, Negro Spiritual - Εναρμόνιση: Undine S. Moore

Rains of Castamere, Game of Thrones, Μουσική: Ramin Djawadi - Εναρμόνιση: Θανάσης Αρβανίτης, από τη σειρά "Game of Thrones"

Friend like Me - Μουσική: Alan Menken - Εναρμόνιση: Θανάσης Αρβανίτης, από την ταινία "Aladdin"

Χαράματα η Ώρα Τρεις, Μουσική: Μάρκος Βαμβακάρης - Εναρμόνιση: Θανάσης Αρβανίτης

Μια Φορά κι Έναν Καιρό, Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις - Εναρμόνιση: Θανάσης Αρβανίτης

Mission Impossible, Μουσική: Lalo Schifrin – Εναρμόνιση: Roger Emerson, από τη σειρά "Mission Impossible"

Μακρυνίτσα, Παραδοσιακό Νάουσας - Εναρμόνιση: Θανάσης Αρβανίτης

 

Στη συναυλία συμμετέχουν επίσης και τα παρακάτω μουσικά σχήματα του Δήμου Κηφισιάς:

Παιδική Χορωδία του Ν.Π.Δ.Δ «Δημήτριος Βικέλας» Δήμου Κηφισιάς 

Χορωδίας Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας του Ν.Π.Δ.Δ «Δημήτριος Βικέλας» Δήμου Κηφισιάς

Χορωδία Κηφισιάς 1937

 

Επίσης, η Μικτή Χορωδία του Δήμου γιορτάζει την Ευρωπαική Ημέρα Μουσικής και με αφορμή αυτή την τόσο σημαντική ημέρα συμμετέχει σε μία θεματική συναυλία αφιερωμένη στη Μελίνα Μερκούρη που διοργανώνει το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015,στις 19:30. Συμμετέχουν επίσης: Σάσα Παπαλάμπρου, Αγγελική Τουμπανάκη. Live Improvisations: Papercut, Niadoka, Monsieur Minimal, Serafim Tsotsonis, K. BHTA live electronics.

 

Τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Κηφισιάς διευθύνει ο Θανάσης Αρβανίτης.

 

Λίγα λόγια για τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Κηφισιάς

 

Η Μικτή Χορωδία του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1992 υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αρβανίτη. Είναι μία τετράφωνη χορωδία ενηλίκων με ρεπερτόριο από έργα προκλασσικής, κλασσικής, σύγχρονης και μοντέρνας μουσικής, ελλήνων και ξένων συνθετών. Έχει συμπράξει με μεγάλες ελληνικές Ορχήστρες (Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού, Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ, Μεγάλη Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ), μικρότερα μουσικά σύνολα και πλήθος διακεκριμένων τραγουδιστών, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Μητροπάνος , Νένα Βενετσάνου , Μανώλης Μητσιάς, Μανώλης Λιδάκης , Μαρία Σουλτάτου Γιάννης Κούτρας και με τη σοπράνο Τζένη Δρυβάλα. Έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Ηρώδειο , την Εθνική Λυρική Σκηνή , το Θέατρο Λυκαβηττού, το Ολυμπιακό Στάδιο , το Θέατρο Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και σε πολλούς άλλους συναυλιακούς χώρους σε όλη την Ελλάδα. Έχει συμμετάσχει σε χορωδιακά φεστιβάλ, στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Αυστρία, Γερμανία, Βουλγαρία, Κύπρος, Ιταλία) και έχει λάβει μέρος σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές και ηχογραφήσεις.

 

Από τον Ιανουάριο 2004 μέχρι και σήμερα τη χορωδία διευθύνει ο Θανάσης Αρβανίτης.

Σχετικές ειδήσεις
Κάθε ευχή και ένα τραγούδι, με την Χορωδία Rosarte στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
16.12.2016 12:39
Με αγαπημένα κάλαντα, γιορτινά τραγούδια και μουσικές ευχές από όλο τον κόσμο υποδέχεται τα φετινά Χριστούγεννα η Παιδική και Νεανική Χορωδία ROSARTE την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Έργα πολυφωνικής μουσικής σε 1η πανελλήνια εκτέλεση από τη Χορωδία της ΕΡΤ στο Μέγαρο
01.12.2016 11:53
Ο νέος ετήσιος κύκλος εκδηλώσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Η ανθρώπινη φωνή διευρύνεται με μια ακόμη συναυλία αφιερωμένη στην πολυφωνική μουσική. Έτσι, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, η Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος υποδέχεται τη Χορωδία της ΕΡΤ που, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, προτείνει στο κοινό ένα πρόγραμμα με θρησκευτικά αλλά και κοσμικά έργα, ορισμένα από τα οποία παρουσιάζονται σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση.
Η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
31.08.2016 16:44
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων συνεχίζοντας το Φεστιβάλ του στις γειτονιές της Αθήνας, παρουσιάζει τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στην πρώτη της φθινοπωρινή εμφάνιση με μία μοναδική συναυλία, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 20.00 στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
H Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στο Μουσείο Μπενάκη
02.06.2016 11:53
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στην πρώτη τους καλοκαιρινή εμφάνιση με μία μοναδική συναυλία, την Τρίτη 7 Ιουνίου στις 21.00 στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.
Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία Δήμου Αθηναίων στις Ελληνικές Μουσικές Γιορτές 2016
10.05.2016 13:11
Στο πλαίσιο του 12ου Κύκλου των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών, τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, στο θέατρο Παλλάς, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, με τη Χορωδία του Πανεπιστημίου Αθηνών και τη συμμετοχή εκλεκτών σολίστ, θα πραγματοποιήσουν συναυλία με έργα Ελλήνων συνθετών.