Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ormiale: ομαδική έκθεση στην αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή

Ormiale: ομαδική έκθεση στην αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή

Η αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή με μεγάλη χαρά παρουσιάζει την έκθεση ORMIALE με έργα και αντικείμενα των τριών καλλιτεχνών και designers Fabrice Domercq, Jasper Morrison και Marc Newson.

Η έκθεση ORMIALE πραγματοποιείται με την αφορμή της παρουσίασης του ομώνυμου κρασιού στη γκαλερί Ρεβέκκα Καμχή καθώς τα τελευταία χρόνια οι τρεις τους έχουν δημιουργήσει το κρασί με την επωνυμία Ormiale που παράγεται σε ένα μικρό αμπελώνα, στo Μπορντό της Γαλλίας.

Λίγα λόγια για το κρασί Ormiale

Ο αμπελώνας βρίσκεται σε μία πανέμορφη τοποθεσία στο βόρειο τμήμα του Entre-deux-Mers,

15 χλμ νότια του St-Emilion. Το κόκκινο κρασί Ormiale, οινοποιείται και εμφιαλώνεται στην ιδιοκτησία υπό την ονομασία Grand Vin de Bordeaux. Για την παρασκευή του Ormiale χρησιμοποιούνται δύο ποικιλίες σταφυλιών: Merlot, 13 ετών κατά μέσο όρο και 50 ετών Cabernet Sauvignon.

Δεν χρησιμοποιούνται χημικά φυτοφάρμακα στα αμπέλια ενώ το σύνολο του κύκλου παραγωγής γίνεται δια χειρός - από την αποφλοίωση του σταφυλιού έως την σφράγιση των φιαλών με κερί.

Πρόκειται για μία μικρή παραγωγή που κατορθώνει όμως να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα κρασιού. (Περισσότερες πληροφορίες στο www.ormiale.com)

Fabrice Domercq

Γεννήθηκε στο Παρίσι, ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες. Μετά το άνοιγμα ενός γραφείου design στην Ιταλία, αφοσιώθηκε στη ζωγραφική και στη γλυπτική. Οι συνθέσεις του αποκαλύπτουν μια οικονομία των μέσων, απλότητα και μια εφήμερη ισορροπία. 'Εχει εκθέσει ατομικά στη Fondation Cartier, Παρίσι, στο Musee des Arts Decoartifs, Παρίσι κ.α.

Jasper Morrisson

Γεννήθηκε στο Λονδίνο, θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους και αναγνωρισμένους βιομηχανικούς σχεδιαστές που εργάζονται σε παγκόσμια κλίμακα. Με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας για την ανάπτυξη προϊόντων μαζικής παραγωγής. 'Εχει εργαστεί  για την Olivetti, Alessi, Alias, Cappellini, FLOS, FSB, MAGIS, Rosenthal, Rowenta, SCP, Vitra, Punkt, Muji, Camper κ.α.

Marc Newson

Ο Marc Newson έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους καλύτερους βιομηχανικούς σχεδιαστές της γενιάς του, δημιουργώντας τα πάντα από έπιπλα έως χρηστικά αντικείμενα, ποδήλατα, αυτοκίνητα, ιδιωτικά και εμπορικά αεροσκάφη, θαλαμηγούς, έργα τέχνης κ.α. Τα έργα του συμπεριλαμβάνονται σε σημαντικές συλλογές μουσείων όπως στο MoMA της Νέας Υόρκης, στο Μουσείο Design του Λονδίνου, στο Κέντρο Τέχνης Georges Pompidou, Παρίσι και στο Μουσείο Σχεδίου Vitra.

Ευχαριστούμε πολύ το παλαιοπωλείο Μαρτίνος, τον Νίκο Μητσόπουλο και το MELI Interiors / MELI Parties για την άψογη εκτέλεση της βραδιάς οινογευσίας και την εξαίρετη συνεργασία.

Σχετικές ειδήσεις
Animalia: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Ιανός
05.10.2016 15:30
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού ξεκινά τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της με μία ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα την εννοιολογικό και συναισθηματικό ρόλο των ζώων στη σύγχρονη τέχνη.
Exclusives 2016: ομαδική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Αστρολάβος
02.09.2016 14:57
Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 8 έως τις 10.30 το βράδυ η Αίθουσα Τέχνης "ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ - δεξαμενή " εγκαινιάζει τη νέα εικαστική σεζόν με την ομαδική έκθεση με έργα νέων και καταξιωμένων καλλιτεχνών "Exclusives 2016 ".
Η γεωμετρία μιας αιώνιας καταιγίδας: έκθεση της Ντιάννας Μαγκανιά στη γκαλερί Ρεβέκκα Καμχή
20.05.2016 10:29
Η αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή παρουσιάζει την νέα ατομική έκθεση της Ντιάννας Μαγκανιά, με τίτλο "Η γεωμετρία μίας αιώνιας καταιγίδας".
«ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΙΙ: Συγκατοίκηση»: Ομαδική έκθεση στην IANOS Αίθουσα Τέχνης
12.05.2016 11:47
Η ομαδική εικαστική έκθεση «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΙΙ: Συγκατοίκηση» που εγκαινιάζεται στην IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στις 20.00, παρουσιάζει το έργο τεσσάρων νέων εικαστικών που "συγκατοίκησαν" στα εργαστήρια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας και αποφοίτησαν το 2015.
Roundabout: ομαδική εκθεση στην Αίθουσα Τέχνης vlassis art gallery
30.03.2016 14:19
Η Αίθουσα Τέχνης vlassis art gallery γίνεται ο τόπος συνάντησης 4 καλλιτεχνών με έντονες διαφοροποιήσεις στο έργο τους. Διαφορετικά εκφραστικά μέσα, ανομοιογενή υλικά, ασύμβατες επιδιώξεις. Χαρακτική, αντικείμενο – κατασκευή, ψηφιακή εγκατάσταση.