Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Το μπαούλο με τα παραμύθια

Το μπαούλο με τα παραμύθια
Το έργο του Νίκου Καμτσή είναι μια παράσταση βασισμένη σε αυθεντικά λαϊκά παραμύθια της ελληνικής παράδοσης και παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στο Θέατρο Τόπος Αλλού σε σκηνοθεσία του ίδιου από την Παιδική Σκηνή Αερόπλοιο.

Η παράσταση είναι μια πολύχρωμη περιπέτεια με ταξίδια, άλλοτε κωμικά και άλλοτε δραματικά, καθώς μέσα από τα παραμύθια που λέει η γιαγιά ξετυλίγονται μεγάλα κομμάτια της ελληνικής ιστορίας.
Οι ηθοποιοί χειρίζονται μάσκες, κούκλες και σκιές, μεγάλα και μικρά ομοιώματα ενώ παράλληλα οι μικροί θεατές παρακολουθούν σε γιγαντοοθόνες μεγάλες προβολές που ζωντανεύουν τη φαντασία.
 
Δυο κορίτσια χάνονται μέσα σε στοίβες άχρηστα αντικείμενα σκονισμένα και πεταμένα στη σοφίτα του παλιού νεοκλασικού σπιτιού τους.  Ανοίγοντας ανακαλύπτουν μαζί με άλλα πράγματα το ημερολόγιο της γιαγιάς τους καθώς και τα φουστάνια της. Ένα κουτί γεμάτο με παλιές κιτρινισμένες φωτογραφίες  διαγράφουν την περιπέτεια της γιαγιάς αλλά και της Ελλάδας.

Τα κορίτσια παίζοντας μπαίνουν στην περιπέτεια της γιαγιάς τους και ζούνε τη ζωή της καθώς αυτή ζωντανεύει και τους διηγείται πως ήρθε από τη Μ. Ασία στην Ελλάδα και πως έζησε μη κάνοντας τίποτα άλλο από το να λέει παραμύθια.

Παίζουν: Μαρίνα Δανέζη, Ασπασία Πίκου
Στο ρόλο της γιαγιάς η Μαίη Σεβαστοπούλου

Σχετικές ειδήσεις
Προσφορά εισιτηρίων «3 ευρώ» στο Θέατρο Τέχνης!
28.09.2016 13:45
Μετατίθεται για τις 3 Οκτωβρίου και ώρα 16.00 η προσφορά εισιτηρίων στην τιμή των 3 ευρώ που είχε αναγγελθεί από το Θέατρο Τέχνης για τις 28 Σεπτεμβρίου, καθώς η «Φωνή της Ελλάδας» την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στο Studio C της ΕΡΤ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση βράβευσης των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν για τη συνεισφορά τους στη δημιουργία της εκπομπής με τίτλο «Τα Παραμύθια της Φωνής της Ελλάδας». (Η εκπομπή μεταδίδεται μέσα από τις ραδιοσυχνότητες της «Φωνής της Ελλάδας», του ραδιοφωνικού προγράμματος της ΕΡΤ που απευθύνεται στους Έλληνες του εξωτερικού, με στόχο τη βελτίωση της κατανόησης της ελληνικής γλώσσας στους Έλληνες της διασποράς και τον εμπλουτισμό του λεξιλογίου τους.)
Βρώμικα Παραμύθια από την ομάδα Άπειρον στο 104
05.08.2016 15:12
Από το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 θα παρουσιάζεται στο θέατρο 104 το έργο Βρώμικα Παραμύθια σε σκηνοθεσία της Θάλειας Γρίβα.
Tο Ρολόι, για λίγες παραστάσεις στο Σχολείον
28.03.2016 12:54
Η επιτυχημένη παράσταση του περυσινού θεσμού της «Ανοιχτής πλατφόρμας» βασισμένη στο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη «Το Ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα», παρουσιάζεται στο θέατρο «Σχολείον», για τέσσερις παραστάσεις από τις 31 Μαρτίου 2016.
Τυφλόμυγα από το Θέατρο του ‘Αλλοτε στο θέατρο Αλκμήνη
17.03.2016 15:28
Η πρώτη παράσταση στην Ελλάδα βασισμένη στο απόλυτο σκοτάδι με τίτλο Τυφλόμυγα, παρουσιάζεται από το Θέατρο του ‘Αλλοτε στο Θέατρο Αλκμήνη από την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016.
Περιπέτεια με την τηλεόραση από το θέατρο εΦ στην Ζωντανή Μαύρη Τρύπα
09.03.2016 15:20
Το θέατρο εΦ παρουσιάζει στη Μαύρη Τρύπα στις 22 και 29 Μαρτίου 2016, την παράσταση Περιπέτεια με την τηλεόραση του Gianni Rodari.