Έχοντας ήδη καταγράψει στο ιστορικό τους, εντυπωσιακότατες ζωντανές εμφανίσεις στο πλευρό των Monster Magnet, Spiritual Beggars, Fates Warning και Nightstalker, την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 οι SixForNine θα ανέβουν στην σκηνή του six d.o.g.s, για να δώσουν μια άλλη (ακουστική φυσικά) διάσταση στο υλικό τους και να κλείσουν με τον ιδανικότερο τρόπο την δεύτερη σεζόν του “The Unplugged Experience”.

Οι SixForNine είναι μία από αυτές τις μπάντες που δεν δυσκολεύονται να βρεθούν στο προσκήνιο. Πολλοί ίσως το αποδώσουν το αυτό στην συμμετοχή του Fotis Benardo (ex-Septicflesh, ex-Nightrage) στο σχήμα (αυτή την φορά σε ρόλο vocalist), όμως αυτή θα ήταν η μισή αλήθεια. Η πλήρης αλήθεια είναι πως οι SixForNine είναι ένα από αυτά τα σχήματα που δεν φοβούνται και δεν διστάζουν να επενδύσουν σε αυτό που πιστεύουν και αγαπούν.

Η απαρχή του ομώνυμου ντεμπούτο album τους ήταν τα studio jams, γεγονός που τους καθιστά μια μπάντα ικανή για (και επιρρεπή στον) πειραματισμό. Όταν ο δίσκος κυκλοφόρησε, ο εγχώριος τύπος εντυπωσιάστηκε τόσο με το πως κατάφερναν να συνδυάσουν την prog νοοτροπία με την pop metal απλότητα, όσο και με το heavy groove αλλά και το άρτιο ηχητικό αποτέλεσμα (δουλειά του Αυστραλού παραγωγού Forrester Savell).

The experiment succeeded, come live the experience.