Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Μεταξύ μου (Between me) από την ομάδα Team in Progress στο Θέατρο Δίπυλον

Μεταξύ μου (Between me) από την ομάδα Team in Progress στο Θέατρο Δίπυλον

Η ομάδα Team in Progress παρουσιάζει την παράσταση Μεταξύ μου_Between me, στο θέατρο Δίπυλον, για τέσσερις μόνο παραστάσεις στις 19, 20, 21 & 22 Ιουνίου, σε σύλληψη της χορογράφου Σοφίας Κονδυλιά και με θέμα την εσωτερική αλλαγή.

Η χορογράφος θέλησε, λοιπόν, να μιλήσει για αλλαγή. Αλλαγή εσωτερική, καθοριστική, αναγκαία ή αναπόφευκτη. Αλλαγή που συμβαίνει ή που δε συμβαίνει, αλλαγή που σε πάει «προς» ή σε φέρνει «από». Αλλαγή που κάποτε ονειρεύτηκες, αλλά τη δίστασες. Αλλαγή που φύτρωσε σαν ξερόχορτο στο βράχο των αναρίθμητων «πρέπει» σου. Που σε βρήκε «εν κινήσει» . αλλαγή που σε άλλαζε καθώς εσύ άλλαζες εκείνη.

Βρισκόμαστε σε έναν τόπο και έναν χρόνο που, καθημερινά, μας παρουσιάζεται ολόκληρος και αυτάρκης, ενώ εμείς υπάρχουμε ατελώς μέσα σε αυτό το φαινομενικά δεδομένο σύμπαν. Υπάρχουμε ατελώς, γιατί εκπροσωπευόμαστε από δύο τουλάχιστον εαυτούς, αντιθετικούς και μη εναρμονισμένους εαυτούς, αλλά και από άπειρους ενδιάμεσους, που δουλειά τους είναι να βοηθούν τις δύο αυτές ακραίες ατομικές εκφάνσεις στη λήψη αποφάσεων. Η ανικανότητά μας να εναρμονιστούμε μία και για πάντα με τα άπειρα κομμάτια του «είναι» μας, αποτελεί και τον τέλειο σχεδιασμό της ύπαρξής μας, το μοναδικό μας κίνητρο για κίνηση, για εσωτερικό διάλογο και διαπραγμάτευση των όσων μάς έρχονται απ’ έξω, από αυτό που μας παρουσιάζεται ως δεδομένος τόπος και χρόνος για να ζήσουμε και εξελιχθούμε.

Το έργο οργανώνεται σε τρεις εικόνες. Έξι χορευτές δημιουργούν τρία κινητικά δίπολα με σκοπό να σκιαγραφηθούν εννοιολογικά τοπία που αφορούν στο θέμα της εσωτερικής αλλαγής. Η εσωτερική αλλαγή βιώνεται ως ψυχική ακροβασία επάνω στα όρια της ατομικής ασφάλειας, ως ψυχική πάλη ανάμεσα στα ατομικά μας «θέλω» και «πρέπει», αλλά και ως χωροχρονική συγκυρία τυχαιότητας.

Θέλω.
Θέλω, αλλά δεν μπορώ. Για να μπορέσω πρέπει να θέλω.
Δεν θέλω να πρέπει. Χρειάζεται όμως να θέλω .
Για να αλλάξω κάτι, χρειάζεται να θέλω.
Αυτό που θέλω να αλλάξω, αλλάζει εμένα.
Aλλάζω εγώ, αλλάζει και αυτό μαζί μου.
Η ασφάλεια της σταθερότητας παλεύει με την ουτοπία της αλλαγής.
Η ουτοπία της σταθερότητας παλεύει με την ασφάλεια της αλλαγής.

Συντελεστές:

Ιδέα/σύλληψη: Σοφία Κονδυλιά
Χορογραφία: Σοφία Κονδυλιά, Ζαφειρία Τσιρακάκη και οι χορευτές

Διάρκεια: 40’

Σχεδιασμός φωτισμού: Team in Progress
Video artists: Όλγα Βρούμα, Χρυσάνθη Μπαδέκα
Επιμέλεια video: Team in Progress
Φωτογραφία: PV
Σχεδιασμός αφίσας: Team in Progress
Κοστούμια: Team in Progress
Παραγωγή: Team in Progress

Χορεύουν: Φωτεινή Αγγέλη, Καρολίνα Θελερίτη, Σοφία Κονδυλιά, Ιουλία Κουκουζέλη, Νικολέτα Κουτίτσα, Ζαφειρία Τσιρακάκη

*Στις 21 & 22 Ιουνίου, ώρα 20.15, η παράστασή μας θα ανοίξει με την παρουσίαση του χορογραφικού εργαστηρίου της ομάδας Team in Progress με θέμα επίσης την αλλαγή.

Χορεύουν: Αλέξια Κατσίγερα, Στέλλα Μαυροειδή, Pepe Peperonius

Σχετικές ειδήσεις
03.11.2016 16:21
Η ομάδα ΧΟΡΟΓΡΑΜΜΑ, καλλιτεχνικό πόνημα της χορεύτριας και χορογράφου Βίκυς Παπανικολάου, έπειτα από δύο χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στο ετήσιο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων επιστρέφει και πάλι στην σκηνή του θεάτρου Βαφείο-Λάκης Καραλής για να παρουσιάσει την παράσταση με τίτλο: «ΕΞΟΥΣΙΑ…ΖΩ;» με αφορμή τον Μάκβεθ.
Μήδεια, του Ευριπίδη από την ομάδα AniMotus στο Θέατρο Σοφούλη
25.05.2016 17:01
Ο μύθος της προδομένης γυναίκας που αποφασίζει να εκδικηθεί τον άντρα της σκοτώνοντας τα ίδια τους τα παιδιά, παρουσιάζεται μέσα από ένα χοροθεατρικό πρίσμα, σε διασκευή της χορογράφου Ελένης Βάκα και της ομάδας σύγχρονου χορού Animotus. H τελευταία παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 στο Θέατρο Σοφούλη.
Human Constructions, της Σοφίας Κονδυλιά στο Ρομάντσο
10.05.2016 13:28
Το Ρομάντσο φιλοξενεί την παράσταση χορού Human Constructions, μία solo lecture performance με θέμα την καλλιτεχνική δημιουργία σε σύλληψη, χορογραφία και ερμηνεία της Σοφίας Κονδυλιά.
Ανύποπτος Χρόνος από την ομάδα του Κινητήρα στο πλαίσιο του In Progress Feedback Festival 2016

14.04.2016 10:45
Η ομάδα του Κινητήρα παρουσιάζει στο πλαίσιο του In Progress Feedback Festival 2016 την παράσταση Ανύποπτος Χρόνος.
Links: από τους Αντώνη Φωνιαδάκη και APOTOSOMA στο Θέατρο Ολύμπια
10.03.2016 12:50
Η νέα παραγωγή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνή, που έχει την υπογραφή του σπουδαίου χορογράφου Αντώνη Φωνιαδάκη και είναι αφιερωμένη στους δύο κορυφαίους συνθέτες του Μπαρόκ, τον Γ. Σ. Μπαχ και τον Γ. Φ. Χαίντελ, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Ολύμπια.