Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Τούμπαλιν - Βάσια Χατζηγιαννάκη

Τούμπαλιν - Βάσια Χατζηγιαννάκη

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Τούμπαλιν της Βάσιας Χατζηγιαννάκη.

 

Ένα πανέξυπνο και πολυμήχανο αγόρι, που οι φίλοι του αποκαλούν «μικρό εφευρέτη», ψάχνει να βρει λύσεις στα πιο περίπλοκα προβλήματα.

Έχει, όμως, έναν μεγάλο φόβο, τη θάλασσα.

Δεν κολυμπάει, δεν μπαίνει σε βάρκες, δεν την πλησιάζει, ούτε καν αγγίζει το νερό!

Μια μέρα ωστόσο θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει τη θάλασσα και να ζήσει μια απίστευτη περιπέτεια...

Και τώρα;

Θα βρει τη λύση;

 

Βάσια Χατζηγιαννάκη: Γεννήθηκα στην Αθήνα, αλλά κατάγομαι απ’ το Καστελλόριζο.

Σπούδασα Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο του Κεντ, στην Αγγλία.

Δούλεψα για λίγο στο Λονδίνο και στο Βέλγιο.

Το 1998 επέστρεψα στην Ελλάδα και αφιερώθηκα για 15 χρόνια στην σκηνοθεσία και παραγωγή ντοκιμαντέρ και εκπομπών για τα παιδιά, τον πολιτισμό και για ανθρωπιστικά θέματα, στην ΕΡΤ.

Είχα την τύχη να ταξιδέψω στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου για τη δουλειά μου.

Στη συνέχεια, έκανα ένα μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Πανεπιστήμιο του Κεντ και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με εξειδίκευση στην εκπαίδευση και στην επικοινωνία.

Το μολύβι το έπιασα το 2013 με αφορμή τα παιδιά μου –τον Βαγγέλη και την Άρτεμη– και μια προσωπική αναζήτηση για την αγάπη και την ελευθερία.

Κάθε δυσκολία, αλλά και κάθε όμορφο συναίσθημα μου έμαθαν να πηγαίνω ένα βήμα μπροστά και να γνωρίζω τον εαυτό μου καλύτερα.

Η έκφραση αυτής της διαδρομής μέσα από τα βιβλία είναι για μένα η μεγάλη ελευθερία της δημιουργίας.

Σχετικές ειδήσεις
Πάνθηρας μαυρόγατος 2 - Βάσια Ακαρέπη
23.06.2016 12:31
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας το βιβλίο Πάνθηρας Μαυρόγατος 2 της Βάσιας Ακαρέπη σε εικονογράφηση Λαυρέντη Χωραΐτη.
8ο Παιδικό Φεστιβάλ Τέχνης του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου στο Θέατρο Σοφούλη
17.06.2016 12:21
Το Θέατρο Σοφούλη έχει πρωταρχικό στόχο τα παιδικά χαμόγελα. Για το λόγο αυτό με μεγάλη χαρά και συγκίνηση θα φιλοξενήσει το 8ο Παιδικό Φεστιβάλ Τέχνης του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016.
Το ΦΚΘ στο 3ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ Elephantastico
16.05.2016 16:55
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του και σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία AddArt, συμμετέχει στο 3ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ Elephantástico που διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού – Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, από τις 20 έως τις 22 Μαΐου 2016.
3ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ Elephantastico
12.05.2016 12:50
Το Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ Elephantastico, διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Διοργάνωσης Εκδηλώσεων και Φεστιβάλ, λαμβάνοντας χώρα κατά το τριήμερο 20, 21 και 22 Μαΐου 2016 τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους της πόλης.
Athens Science Festival 2016: Το παιδικό πρόγραμμα!
29.03.2016 11:50
Το Athens Science Festival 2016, πέρα από τις ενδιαφέρουσες δράσεις για τους ενήλικες, έχει δημιουργήσει επίσης ένα πλούσιο παιδικό πρόγραμμα για τους μικρούς του φίλους!