Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Αυτά που λέγονται, για λίγες παραστάσεις στην Πλατεία Ελπίδος

Αυτά που λέγονται, για λίγες παραστάσεις στην Πλατεία Ελπίδος

Από τις 19 Ιουνίου 2015, θα παρουσιάζεται στην Πλατεία Ελπίδος  η παράσταση "ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ", μία συνθήκη γάμου για την "Αστρούλα" του Στρατή Μυριβήλη.

 

Η σκηνική σύνθεση με τίτλο "Αυτά που λέγονται", είναι μία ανάγνωση του μικρής ιστορίας του Στρατή Μυριβήλη "Η Αστρούλα" από το Γαλάζιο Βιβλίο και παράλληλα, μία οπτική πάνω στο "φαινόμενο" [και στην παράδοση] του γάμου.

 

Η Αστρούλα, κόρη οικογένειας από την Αθήνα, παντρεύεται με τον άνθρωπο που ήτανε μαζί από παιδιά. Ανήσυχη και περίεργη από την φύση της, η Αστρούλα νιώθει σε αυτήν την κομβική για την οικογένεια στιγμή, το μέλλον της να "κλειδώνεται" από τα δεσμά του γάμου και να χάνεται η ελευθερία, αλλά και ο ενθουσιασμός που είχε από παιδί. Ταυτόχρονα, νιώθει να την βαραίνει πια, η ζωή στην πρωτεύουσα και να γεννιέται μέσα της η επιθυμία της απόδρασης.

 

Το θεατρικό event, παρουσιάζεται για έξι παραστάσεις, στην Πλατεία Ελπίδος, στα Πετράλωνα, χωρίς εισιτήριο, με ελεύθερη συνεισφορά των θεατών.

 

Σκοπός αυτής της διαδικασίας είναι, οι θεατές να γνωρίσουν μέσα από ένα διαφορετικό σκηνικό περιβάλλον , μία ιστορία που αφορά τον σύγχρονο ελληνικό αστικό πολιτισμό και τις αναφορές του, στο μέρος μάλιστα που τοποθετείται η ίδια η ιστορία.

 

Δίνεται έτσι η πιθανότητα, η κατάσταση της ιστορίας να διαδραματιστεί με όσο το δυνατόν λιγότερες θεατρικές συμβάσεις προσεγγίζοντας αυτές της πραγματικότητας, μέσα από ένα περιβάλλον της πόλης μας που συνίσταται ουσιώδες και απαραίτητο για την αφήγηση και πάνω απ' όλα, την εμπειρία.

 

Στην παρακολούθηση της παράστασης οι θεατές αποτελούν τους καλεσμένους της "μετά του μυστηρίου" σύναξης. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή, παρ' όλα αυτά, θεωρείται αναγκαίο για όποιον θέλει να βρίσκεται πλησίον του γαμήλιου ζεύγους και της οικογένειάς του, να προβεί σε κράτηση θέσης.

 

Ηθοποιοί: Βίκυ Λέκκα, Μελαχρινός Βελέντζας, Μαντώ Γιαννίκου, Γιώργος Δρίβας, Δανάη Ντέμου, Βίβιαν Πανταζή, Αριάδνη Μιχαηλάρη, Νατάσα Στεφανάτου, Ίριδα Μπούρη, Σοφία Μπερδελή, Φιλιώ Σταματοπούλου

 

Κοστούμια: Τώνια Ράλλη

Κούκλες κατασκευές: Αλέξανδρος Λόγγος

Σκηνικά / Σκηνοθεσία/ Δραματουργική Επεξεργασία: Γιώργος Σίμωνας

Σχετικές ειδήσεις
Η «Αγγέλα Παπάζογλου» για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Μεταξουργείο
01.02.2017 14:33
Η «Αγγέλα Παπάζογλου», μία από τις σημαντικότερες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων, που έχει παιχτεί σε σχεδόν όλες τις πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό (Βρυξέλλες, Νότια Ιταλία, Βελιγράδι, Γερμανία και Σουηδία) και αγαπήθηκε όσο λίγες παραστάσεις στον τόπο μας, θα παιχτεί για λίγες παραστάσεις, στο Θέατρο «Μεταξουργείο».
11.01.2017 13:01
Η νικήτρια παράσταση του Scratch Night του Bob Theater Festival 2016, «Το Πεπρωμένο Ονομάζεται Κλοτίλδη» του Τζοβάνι Γκουαρέσκι, παρουσιάζεται από τις 26 Ιανουαρίου στην ολοκληρωμένη για πρώτη φορά θεατρική εκδοχή της στο Βios για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Το Κιβώτιο, του Άρη Αλεξάνδρου για λίγες παραστάσεις στη Μονή Λαζαριστών
22.09.2016 15:36
«Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις και στη Θεσσαλονίκη. Το εμβληματικό μυθιστόρημα της νεοελληνικής λογοτεχνίας ανεβαίνει σε μορφή θεατρικού μονολόγου σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον ρόλο του αφηγητή.
Ο μικρός Χίτλερ, του Arnold Bernfeld στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
20.09.2016 13:52
Μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου η παράσταση Ο μικρός Χίτλερ, αυτή τη φορά στην Κεντρική Σκηνή, για λίγες μόνο παραστάσεις.
Tο Ρολόι, για λίγες παραστάσεις στο Σχολείον
28.03.2016 12:54
Η επιτυχημένη παράσταση του περυσινού θεσμού της «Ανοιχτής πλατφόρμας» βασισμένη στο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη «Το Ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα», παρουσιάζεται στο θέατρο «Σχολείον», για τέσσερις παραστάσεις από τις 31 Μαρτίου 2016.