Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Habitat: Έκθεση του Μαρκ Χατζηπατέρα στο Denise Bibro Fine Art της Νέας Υόρκης

Habitat: Έκθεση του Μαρκ Χατζηπατέρα στο Denise Bibro Fine Art της Νέας Υόρκης

Αν ξέρετε τη Νέα Υόρκη όπως την παλάμη του χεριού σας, τότε θα ξέρετε το έργο του Μαρκ Χατζηπατέρα – ακόμα κι αν δεν το έχετε καταλάβει! Οι ψηφιδωτοί City Dwellers ζουν και βασιλεύουν στον σταθμό μετρό της 28th Street (Broadway Line) εδώ και τρεις δεκαετίες.

 

Από 4 Ιουνίου 2015 ο Χατζηπατέρας επιστρέφει σε γνώριμο έδαφος, αφού μια σειρά από λάδια, γλυπτά και installations με τίτλο “Habitat” καταλαμβάνουν την γκαλερί Denise Bibro Fine Art στο Τσέλσι της Νέας Υόρκης έως και 11 Ιουλίου 2015.

 

Υβριδικές αρχέτυπες φιγούρες ξεπηδούν απ’ τις σελίδες παιδικών βιβλίων, από έργα επιστημονικής φαντασίας, από έπη, μύθους, αφηγήσεις, άχρονες καταστάσεις της ανθρώπινης ύπαρξης που εκπέμπουν ένα ζεν δυναμισμό. Η έννοια του παιχνιδιού, το συνταίριασμα του τεχνητού και του φυσικού, του προσωπικού και του καθολικού είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς, με την προσθήκη ενός νέου στοιχείου: μια σειράς ασπρόμαυρων καμβάδων, με τελετουργικά και σαμανικά χαρακτηριστικά. Οι ζεν φιγούρες του δένουν απόλυτα με το πνεύμα του υπόλοιπου έργου του, χτίζοντας μια μυθική χώρα χωρίς σύνορα, όπου η εξοικείωση συναντά την αλλοτρίωση.

 

Ο Μαρκ Χατζηπατέρας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο. Μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης. Τις εκθέσεις του έχουν στεγάσει μεταξύ άλλων τα: Queens Museum of Art, Cooper Union, Alternative Museum, στη Νέα Υόρκη, The State Museum of Cont. Art, στο Μακεδονικό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη και στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Βασίλη Σπεράντζα στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts
21.07.2016 13:48
Μια νέα σειρά έργων ονειρικού χαρακτήρα με ερωτικές διαστάσεις παρουσιάζει ο Βασίλης Σπεράντζας στην έκθεση του που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στις Σπέτσες στις 22 Ιουλίου 2016.
Έκθεση του Γιάννη Κόττη στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts Μύκονος
13.07.2016 13:26
Μοναδικά έργα που υμνούν τη ζωή και τη δύναμη της φύσης φιλοτέχνησε ο Γιάννης Κόττης για τη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο στις 16 Ιουλίου 2016.
Έκθεση του Κωστή Γεωργίου στην Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο
04.07.2016 13:00
Μια νέα σειρά έργων ζωγραφικής και γλυπτικής, καθώς και έναν εντυπωσιακό γλυπτό κόκκινο ταύρο, σε φυσικό μέγεθος, παρουσιάζει ο Κωστής Γεωργίου στη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο στις 9 Ιουλίου.
Πορτραίτα της θάλασσας του Αιγαίου: έκθεση του Μιχάλη Μακρουλάκη στην Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο
10.06.2016 14:18
Την θαλασσινή αύρα μεταφέρει αυτούσια στη νέα σειρά έργων του που δημιούργησε ο ζωγράφος Μιχάλης Μακρουλάκης για την έκθεση του που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο στις 18 Ιουνίου, με τον εύγλωττο τίτλο Πορτραίτα της θάλασσας του Αιγαίου.
Έκθεση της Σοφίας Καλογεροπούλου στην Kapopoulos Fine Arts στις Σπέτσες
10.06.2016 12:15
Τη μαγεία της Ανατολής και της μουσικής μεταφέρει η νέα έκθεση της κορυφαίας ζωγράφου της τέχνης του ναΐφ Σοφίας Καλογεροπούλου που εγκαινιάζεται στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στις Σπέτσες στις 18 Ιουνίου.