Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό, με 4 ημέρες –και νύχτες- εκδηλώσεων. Από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου 2015, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια ‘μικρογραφία’ του μέλλοντος, μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων, το οποίο θα αντανακλά τον πλούσιο προγραμματισμό της μετέπειτα λειτουργίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Τις μέρες αυτές, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες με ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, το οποίο θα ξεκινά από το απόγευμα και θα διαρκεί έως το ξημέρωμα, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο… τη Νύχτα Μέρα!

Μουσική, Φωτογραφία, Αρχιτεκτονική, Αθλητισμός, Περιβάλλον, Δημιουργικά εργαστήρια, Ολονύχτιες Προβολές, Τέχνη, Μαγεία & Εκπλήξεις!

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

/ Ξεναγήσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

/ Προβολή ντοκιμαντέρ για το ΚΠΙΣΝ

/ Συναυλίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών

/ Αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες

/ Αγώνα δρόμου με σημείο εκκίνησης το Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμό στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

/ Σκάκι με τον Garry Kasparov

/ Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και οικογένειες

και…

/ από την Δευτέρα (22 Ιουνίου) έως την Τετάρτη (24 Ιουνίου),  θα παρουσιαστεί το τριμερές ολονύχτιο πρόγραμμα προβολών video art Fireflies in the Night. Υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Robert Storr, και των επιμελητριών Barbara London, Καλλιόπη Μηνιουδάκη και Francesca Pietropaolo, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει non-stop προβολές ορισμένων από τα πιο σημαντικά έργα της διεθνούς video art.

Για 4 ημέρες και νύχτες, η καρδιά της πόλης θα χτυπά στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος!

Για λόγους ασφαλείας, καθώς ο χώρος είναι ακόμη εργοταξιακός, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

| Η συμμετοχή στον αγώνα δρόμου θα απαιτεί προεγγραφή, σε ηλεκτρονικό σύνδεσμο που θα ανακοινωθεί σύντομα.

| Η συμμετοχή σε ορισμένες εκδηλώσεις θα γίνεται με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται την ίδια ημέρα, στο χώρο του Πάρκου.

Σχετικά με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) (www.SNF.org) είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού και της κοινωνικής πρόνοιας. Το Ίδρυμα ενισχύει οργανισμούς που προβλέπεται να προσφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία και έχουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση. Το ΙΣΝ στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στην σύμπραξη φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

Από το 1996 μέχρι σήμερα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) έχει διαθέσει συνολικά  €1.23 δισεκατομμύρια ($1.59 δισεκατομμύρια), μέσω 3.020 δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 111 κράτη ανά τον κόσμο.

Το 2012 και το 2013, το Ίδρυμα ανακοίνωσε δύο νέες πρωτοβουλίες, ύψους €100.000.000 ($130 εκατομμύρια) έκαστη,  πλέον των τακτικών του δωρεών, ως συμβολή στην προσπάθεια αντιμετώπισης της συνεχιζόμενης κρίσης στην Ελλάδα. Η πρωτοβουλία του 2012, η οποία έχει ολοκληρωθεί, αποσκοπούσε στην άμεση ανακούφιση των δυσμενών συνεπειών της εντεινόμενης κρίσης, ενώ η πρωτοβουλία του 2013 έχει ως στόχο  την αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού ανεργίας των νέων, σκοπεύοντας στην δημιουργία καλύτερων προοπτικών εργασίας και νέων ευκαιριών για τη νέα γενιά.

Η μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του Ιδρύματος (€566 εκατομμύρια/$796 εκατομμύρια) είναι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Αθήνα, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016. Σχεδιασμένο από τον Renzo Piano, περιλαμβάνει τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.  Το ΚΠΙΣΝ αποτελεί επιβεβαίωση της δέσμευσης του Ιδρύματος στο μέλλον της χώρας, καθώς και μοχλό σημαντικής βραχυπρόθεσμης και μεσοπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης.