Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Visions-V_Ideas, Performances: για δεύτερη χρονιά στο Beton 7

Visions-V_Ideas, Performances: για δεύτερη χρονιά στο Beton 7

Από τις 29 Mαΐου έως 24 Ιουνίου 2015, και για δεύτερη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στο Beton7 και στην ευρύτερη περιοχή του Βοτανικού η έκθεση “Visions-V_Ideas, Performances” με επίκεντρο την τέχνη της performance και την ανάπτυξη δικτύων σε τοπικό και σε διεθνές επίπεδο.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει performances, ποίηση, εγκατάσταση, video art, σεμινάριο, καθώς και ραδιοφωνικές εκπομπές. Η γκαλερί θα παρουσιάσει την εγκατάσταση του Aodán McCardle και μια σειρά από video performances από καλλιτέχνες και διεθνείς συλλογές (ISBA).

Το πρόγραμμα ξεκινάει με τους "Radical British poets” στις 29 και 30 Μαΐου, και ένα σεμινάριο με θέμα τη διεπιστημονική τέχνη. Επίσης στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος  νέοι καλλιτέχνες και επιμελητές σχεδιάζουν δράσεις και μας συστήνουν καλλιτέχνες.

Σε συνεργασία με: ΑΣΚΤ (Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών) ISBA (Institut Supérieur des Beaux Arts de Besançon), Veer books (http://www.veerbooks.com/)

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Radical poets from UK, Ireland & Greece
Ποίηση και μουσική από ποιητές που ξεπερνάνε τα όρια, δημιουργώντας μια νέα γλώσσα της ποίησης για την εποχή μας.

29.05.15

15-17.00
Οι Radical British poets στην εκπομπή “peopletalk” της Helen Dimos (www.beton7artradio.gr): “What does radical poetry do?”
 
19.00
Radical British poets (+a Greek) published by Veer Books (William Rowe, Sean Bonney, Frances Kruk, Verity Spott, Stephen Mooney, Aodán McCardle και Δημοσθένης Αγραφιώτης)

Music/Performance/Reading
Verity Spott and Dolly Dollycore: Μουσική (15 λεπτά)

Δημοσθένης Αγραφιώτης:  Launch of+-Graphies (Veer), in dialogue with "Y,ES" στα ιαπωνικά και αγγλικάn (Estepa), "Chinese notebook" στα κινέζικα και αγγλικά (Vakxikon), "3D poem","abcIno", ποίημα γλυπτό από 3d εκτυπωτή (fixers.gr)- εγκατάσταση με βιντεοπροβολή: "Calligraphy" (20 λεπτά)

Aodán McCardle (20 λεπτά)

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Stephen Mooney (20 λεπτά)
William Rowe (20 λεπτά)

Εγκατάσταση από τον Αodán McCardle

30.05.15

15-17.00
Σεμινάριο: Noise, Sound, Music, Poetry
Σε συνεργασία με C.A.S.A.

19.00
Radical British (+Greek) poets – published by Veer Books (William Rowe, Sean Bonney, Frances Kruk, Verity Spott, Stephen Mooney, Aodán McCardle και Δημοσθένης Αγραφιώτης)

Night: Music/Performance/Reading

Verity Spott
Dolly Dollycore (1 ώρα)

ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ

Frances Kruk (20 λεπτά): Launch of lo-fi frags in-progress (Veer)
Sean Bonney (20 λεπτά)

16.06.15

22.00
Viktor Mazin
"Radio Acropolis" σε συνεργασία με την “avtonomi akadimia” (www.avtonomi-akadimia.net) και τη φιλική συμμετοχή των Joulia Strauss και James Simbouras    

23.06.15

Be/Be/Be | ASKT/ISBA (Excentricités)

Netting the Work, Part III BETON7 (Athens)

Το Netting the Work, συνδέει  performative παρεμβάσεις, πολιτικές αβεβαιότητες και ψυχολογικά περιβάλλοντα σε μια χρονική αλλά και διαδικαστική αλληλουχία μεταξύ Βερολίνου και Μπεζανσόν της Γαλλίας, κατά την διάρκεια του MPA-B (Month of Performance Art in Berlin) τον Μάιο  και του Excentricités Performance Festival τον Απρίλιο. Το τρίτο και τελευταίο μέρος του νομαδικού project παρουσιάζεται στα πλαίσια του Visions-V_Ideas, Performaces και πραγματοποιείται στο Αθηναϊκό BETON7, χώρος όπου θα ειδωθούν ταξιδιωτικές και χρεοκρατικές τάσεις 16 καλλιτεχνών, οι οποίοι ακολούθησαν το Netting the Work στις περιηγήσεις του.

Χορηγοί: OFAJ και ISBA

Επιμέλεια: Rilène Markopoulou, Εύα Γιαννακοπούλου

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες

Dísa Björnsdóttir www.bryndisbjorns.com
Aggeliki Bozou www.aggelikibozou.com
Eva Giannakopoulou www.evagiannakopoulou.com
Ioanna Gouzeli
Tatiana Ilichenko www.tvilichenko.com
Alexandros Kaklamanos www.alexandroskaklamanos.com
Samuel Kawakita
Aggelos Krallis http://angeloskrallis.com/
Thanos Kosmidis
Rilène Markopoulou www.rilene.com
Moritz Metzner www.flutwerk.com
Persefoni Myrtsou www.persefoni.co.uk
Danae Nagel www.danaenagel.com
Ilya Noé www.ilyanoe.com
Andreas Pashias http://andreaspashias.com/
Panos Sklavenitis www.panossklavenitis.com

24.06.15

Be/Be/Be | ASKT/ISBA (Excentricités)

Επιμέλεια: Νίκος Σταθόπουλος
Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες
Νεφέλη Βουτυρά, Αναστασία Λάμπρου , Μαρία Λύμπουρα, Έκτορας Ντουράκος, Fabien Guilermont

Performance από την Mio Matsuda

Σχετικές ειδήσεις
I Am A Karate American Egg: εικαστική performance στο Beton 7
21.02.2017 10:45
To Beton7 Gallery παρουσιάζει την περφόρμανς των εικαστικών Μαρία Γλύκα, Βασίλη Βλασταρά και Jim Hobbs με τον τίτλο: I Am A Karate American Egg (Make America Great Again).
«περιοδικός», ατομική έκθεση του Julien Cadoret στο Beton 7
20.01.2017 14:13
To Beton7 Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Julien Cadoret με τον τίτλο “περιοδικός”. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί διαφορετικά μέσα, γλυπτική, βίντεο, φωτογραφία, περφόρμανς, εγκατάσταση in situ, σχολιάζοντας και διερευνώντας την κοινωνία και τις τρέχουσες πολιτιστικές πρακτικές.
Η Γιόκο Όνο με το «Ex-it» στα 51α Δημήτρια!
26.09.2016 13:39
Η Γιόκο Όνο για έναν σχεδόν μήνα θα "καταλάβει" το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, με την εγκατάσταση «Ex-it», φίλμς και διαδραστικές performances, στα πλαίσια των 51ων Δημητρίων.
Visions-V_Ideas, Performances: 3rd Edition στο Beton 7
27.06.2016 15:23
Από τις 27 Ιουνίου έως 8 Ιουλίου 2016, και για τρίτη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στο Beton7 και στην ευρύτερη περιοχή του Βοτανικού η έκθεση “Visions-V_Ideas, Performances” με επίκεντρο την τέχνη της performance και την ανάπτυξη δικτύων σε τοπικό και σε διεθνές επίπεδο.
Το πρόγραμμα As one από το Μουσείο Μπενάκη και το Marina Abramović Institute ολοκληρώνεται
19.04.2016 15:23
Για πρώτη φορά στην Αθήνα παρουσιάστηκε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην performance με τόσους καλλιτέχνες, με τέτοια συμμετοχή κοινού, με τόση ενέργεια. Το AS ONE, οι performances, η Μέθοδος Abramović, οι συζητήσεις, εντυπωσίασαν, θετικά ή όχι, μίλησαν στην καρδιά του κοινού, έγιναν αποδεκτά ή απορρίφθηκαν.