Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Διαγωνισμός Σεναρίου Ταινίας Μικρού Μήκους στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου

Διαγωνισμός Σεναρίου Ταινίας Μικρού Μήκους στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου

Tο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά το Διαγωνισμό Σεναρίου Ταινίας Μικρού Μήκους, με πρώτο βραβείο την υλοποίηση του καλύτερου σεναρίου σε ταινία μικρού μήκους σε παραγωγή του OTE TV.

Οι συμμετοχές στην πρώτη διοργάνωση του διαγωνισμού ξεπέρασαν τις 400 και το καλύτερο σενάριο γυρίστηκε σε ταινία που θα προβληθεί στην έναρξη του Φεστιβάλ τον Ιούλιο του 2015.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτμου - IFFP θα διεξαχθεί για πέμπτη χρονιά στις 23 - 29 Ιουλίου 2015.

Αποτελεί σημείο συνάντησης και πλατφόρμα έμπνευσης για καλλιτέχνες και κινηματογραφιστές και εξελίσσεται σε θεσμό στον κόσμο του κινηματογράφου αλλά και του νησιού.

Η συνεργασία του φεστιβάλ με τον OTE TV ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με την οργάνωση και παραγωγή, στα πλαίσια του ομώνυμου εργαστηρίου, της σπονδυλωτής ταινίας ντοκιμαντέρLife in the Borderlands” και συνεχίζεται, από το 2014, με την διοργάνωση του διαγωνισμού σεναρίου μικρού μήκους, με σκοπό την υποστήριξη νέων κινηματογραφιστών.

Ο διαγωνισμός σεναρίου απευθύνεται σε σεναριογράφους και σκηνοθέτες που θέλουν να καταθέσουν σενάριο μικρού μήκους (διάρκειας 5-18 λεπτών) και έχει καταληκτική ημερομηνία διαγωνισμού την 10η Ιουνίου 2015.

Η αξιολόγηση των σεναρίων θα γίνει από την επιτροπή:

Αλεξάνδρα Μπουσίου (παραγωγός)
Αγάθη Δαρλάση (σεναριογράφος, σκηνοθέτης)
Τάσος Μπουλμέτης (σκηνοθέτης)
Γρηγόρης Κοκκινάκης (προϊστάμενος κιν/γραφικών καναλιών OTE TV και VOD)
Στηβ Κρικρής (σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής του IFFP)

Τα σενάρια θα πρέπει να είναι γραμμένα στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά. Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού στις 10 Ιουνίου, η επιτροπή θα επιλέξει τα 10 επικρατέστερα σενάρια που θα ανακοινωθούν την 1η Ιουλίου. Οι δημιουργοί τους θα ταξιδέψουν στην Πάτμο με έξοδα της διοργάνωσης, για να παρακολουθήσουν τις προβολές, τις ομιλίες καθώς και τα εξειδικευμένα σεμινάρια που έχουν σχεδιαστεί για το διαγωνισμό, όπως το εργαστήριο pitching σεναρίου. Στη συνέχεια, θα παρουσιάσουν τα σενάριά τους στην επιτροπή, σε πραγματικές συνθήκες αγοράς, προκειμένου να επιλεχθεί το καλύτερο.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν κατά την διάρκεια του φεστιβάλ. Το καλύτερο σενάριο θα κερδίσει την παραγωγή της ταινίας που θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο του 2015, σε παραγωγή του OTE TV. Το δεύτερο και το τρίτο σενάριο θα βραβευτούν από την SAE Athens.

ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ 10 ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ

Μετάβαση από και προς Πειραιά και διαμονή στην Πάτμο
Συμμετοχή στο εργαστήριο pitching που διοργανώνεται για τους συμμετέχοντες του διαγωνισμού
Ελεύθερη είσοδο σε όλες τις προβολές και τα σεμινάρια του φεστιβάλ

1o ΒΡΑΒΕΙΟ
Ολοκληρωμένη υποστήριξη και παραγωγή του σεναρίου του νικητή σε ταινία μικρού μήκους

2o & 3o ΒΡΑΒΕΙΟ
● Σεμινάριο στον τομέα “DSLR Video Production - Εισαγωγή στο Digital Film Making” και
● Σεμινάριο για “Ψηφιακό Μοντάζ με το Final Cut Pro X και επίσημη πιστοποίηση από την Apple”
● 10 ώρες συμβουλευτικής συνεδρίας για σενάριο, σκηνοθεσία ή κάποιο άλλο τομέα της κινηματογραφικής
παραγωγής από τους καθηγητές της SAE Athens

Υποβολή σεναρίων έως 20 Μαΐου χωρίς κόστος συμμετοχής.
Από 20 Μαΐου -10 Ιουνίου κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ

 

Δείτε τους δέκα φιναλίστ στο: IFFP 2015 - Διαγωνισμός Σεναρίου Ταινίας Μικρού Μήκους: Οι φιναλίστ

Σχετικές ειδήσεις
Τα βραβεία του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας
10.02.2017 13:54
Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF διεξήχθη από τις 2 έως τις 8 Φεβρουαρίου του 2017. Φιλοξένησε πάνω από 150 ταινίες από 30 χώρες, ενώ 60 από αυτές έκαναν την πρεμιέρα τους στην Ελλάδα Στο φεστιβάλ περιλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες του Νέου Σινεμά: Μυθοπλασία μικρού και μεγάλου μήκους, video art, video dance, experimental, ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους.
Film Factory Short Film Fund 2016: Διαγωνισμός Χρηματοδότησης Ταινιών Μικρού Μήκους
11.08.2016 16:03
Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και ο OTE TV, προσκαλούν – για δεύτερη συνεχή χρονιά – σεναριογράφους και σκηνοθέτες να καταθέσουν τα σενάριά τους σε ανοικτό διαγωνισμό για την παραγωγή Ταινιών Μικρού Μήκους.
Φεστιβάλ Δράμας - Drama Mini talent Lab: Πρόσκληση ενδιαφέροντος σε εργαστήριο & forum Pitching
17.06.2016 15:36
Για τρίτη χρονιά φέτος, στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και του 22ου Διεθνούς, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο παρουσίασης οπτικοακουστικών σχεδίων μικρού μήκους σε παραγωγούς και χρηματοδότες [PITCHING].
6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου: Υποβολή ταινιών
10.05.2016 16:19
Για έκτη συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου μας προσκαλεί στο νησί της Πάτμου. Μια επταήμερη γιορτή του ανεξάρτητου κινηματογράφου. Tαινίες μεγάλου μήκους, μυθοπλασίας, ντοκυμαντέρ και ενα πλούσιο πρόγραμμα μικρού μήκους ταινιών σε συνεργασία με άλλα Διεθνή Φεστιβάλ.
The Green Room, της Λουκίας Αλαβάνου στο 62ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν
09.05.2016 10:33
Το μικρού μήκους στερεοσκοπικό 3D φιλμ “The Green Room”, της Λουκίας Αλαβάνου (παραγωγή Βέλγιο/Ελλάδα, 2015-2016), συμμετέχει στο διεθνές διαγωνιστικό (international competition) του 62ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν (62 Internationale Kurzfilmtage Oberhausen), που πραγματοποιείται από 5 έως 10/05 2016.