Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017


Παρουσίαση του CD "ΕΣΣΗΜ - 54 Ηλεκτροακουστικές Μινιατούρες" στο Beton7


Παρουσίαση του CD

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής (ΕΣΣΗΜ) παρουσιάζει την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 στις 19.00 στο Beton7, τη νέα έκδοση CD με τίτλο "54 Ηλεκτροακουστικές Μινιατούρες".

"Έχει δικό της ‘ήχο’ η ελληνική ηλεκτροακουστική μουσική; ∆εν θα το έλεγα – το μεγάλο εύρος των ήχων σ’ αυτό το CD είναι που την κάνει να ξεχωρίζει. Ίσως όμως να υπάρχει μια ιδιαίτερη προσέγγιση στον ήχο, μια ιδιαίτερη ευαισθησία. Φαίνεται να υπάρχει κάτι στον ‘αέρα’ – ίσως ο ήχος να έχει την δική του ιδιαίτερη ‘ανάσα’ και οι συνθέτες μιλούν τη γλώσσα του και έχουν αποκτήσει μια ευαισθησία στη βαθύτερη φύση του… Tους βλέπω και τους νιώθω μαζί με τον άνεμο ή τη θάλασσα, με τη δική τους συγκεκριμένη αύρα. Όλα τα έργα σε αυτή τη συλλογή μιλούν για τα πάθη, τις συγκρούσεις, τα αρχέτυπα και τις ιστορίες που αποτελούν μέρος του καμβά του ελληνικού πολιτισμού εδώ και τόσο καιρό. Η φόρμα της μινιατούρας μας προσφέρει μια απλόχερη ματιά σε μια ενδεχομένως μεγαλύτερη εικόνα – αλλά με περιεκτικό και λιτό τρόπο."

Τα παραπάνω αναφέρει στον πρόλογο της έκδοσης ο συνθέτης Simon Emmerson, καθηγητής Μουσικής, Τεχνολογίας και Καινοτομίας στο πανεπιστήμιο De Montfort της Αγγλίας που θα παρουσιάσει την έκδοση. Εκ μέρους του ΕΣΣΗΜ θα μιλήσει η συνθέτρια Κατερίνα Τζεδάκι.

Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει 54 έργα, από 54 συνθέτες τριών γενεών ηλεκτροακουστικής μουσικής στην Ελλάδα. Στα έργα οι συνθέτες/τριες πραγματεύτηκαν την ιδέα της συμπιεσμένης μουσικής φόρμας, τη μινιατούρα, όπου στο ελάχιστο χρονικό διάστημα μια μουσική ιδέα γεννιέται και εξελίσσεται.

Το CD θα είναι διαθέσιμo προς πώληση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής δημιουργήθηκε το 2002 στην Κέρκυρα. Σκοπός του είναι η ανάπτυξη και προώθηση των μορφών της τέχνης του ήχου με χρήση ηλεκτρονικής τεχνολογίας στον ελληνικό και διεθνή χώρο. Ο ΕΣΣΗΜ έχει διοργανώσει δεκάδες συναυλίες ηλεκτροακουστικής μουσικής, ομιλίες , εργαστήρια και σεμινάρια που αφορούν στη δημιουργική χρήση της ηλεκτρονικής τεχνολογίας στη μουσική δημιουργία.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ΕΣΣΗΜ και τις δραστηριότητές του μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του συνδέσμου: www.essim.gr

Σχετικές ειδήσεις
25.11.2016 11:12
"Οι 12 Ένορκοι (12 Angry Men)"είναι η 2η κατά σειρά δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Περού. Μετά το album "Δύο Κόσμοι" (2014) και την διασκευή στο "Απόψε φίλα με" του Μανώλη Χιώτη ο Γιώργος Περού παρουσιάζει ένα νέο, ιδιαίτερο album με την μουσική και τα τραγούδια που έγραψε για την ομώνυμη θεατρική παράσταση που συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της για 3η χρονιά στο θέατρο Αλκμήνη.
Αναστάσιος Ράμμος: Ο νέος νικητής του Jumping Fish
20.10.2016 10:03
Ο Αναστάσιος Ράμμος με το τραγούδι του "Όλα Τα Μυστικά", είναι ο νέος "Καλλιτέχνης του Τριμήνου" μέσα από το διαγωνισμό του JumpingFish.gr, το portal που αναλαμβάνει την ανάδειξη πραγματικά φρέσκων ταλέντων από την εγχώρια μουσική σκηνή!
Ταξίδι στην Μουσική Παράδοση στο Φεστιβάλ Κορώνης 2016
25.08.2016 15:25
Μια βραδιά παραδοσιακής μουσικής με τσιγγάνικες μελωδίες και μουσική από διάφορες χώρες, με τίτλο "Ταξίδι στην Μουσική Παράδοση", έρχεται στο Φεστιβάλ Κορώνης 2016 την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016.
3 Χιλιετίες Ελληνική Μουσική: συναυλία από τον ΛύρΑυλο στο Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου-Χολαργού
08.07.2016 17:13
Ο ΛύρΑυλος μας προσκαλεί στη συναυλία "3 χιλιετίες ελληνικής μουσικής". Με μια πανδαισία ήχων από 30 αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά όργανα, το μουσικό σχήμα ταξιδεύει το κοινό στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα.
21.04.2016 13:18
Η Σοφία Αβραμίδου τραγουδάει τον "Επιτάφιο" και τα "Λειτουργικά". Ο Μίκης Θεοδωράκης και τέσσερις παλιοί ρεμπέτες σε δύο κατανυκτικά έργα, την Μ. Τρίτη 26 Απριλίου 2016 στον ΙΑΝΟ.