Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

[ΑΝΑ] ΜΕΣΑ: από την ομάδα nomades artcore στο Χώρο Τέχνης 14η Μέρα

[ΑΝΑ] ΜΕΣΑ: από την ομάδα nomades artcore στο Χώρο Τέχνης 14η Μέρα

Οι [nomades artcore] παρουσιάζουν το [ΑΝΑ] ΜΕΣΑ, μια παράσταση – παρατήρησης για τον κεντρικό χώρο [ανά]μεσα μας στις 13, 14 και 20, 21 Ιουνίου στο Χώρο Τέχνης 14η Μέρα.

Μεγαλωμένοι σε μία χώρα όπου αποτελεί το σταυροδρόμι των 3 ηπέιρων και των 5 θαλασσών, νιώθουμε πάντα ανάμεσα σε ανατολή και δύση, ανάμεσα σε βορά και νότο, ανάμεσα σε βουνό και θάλασσα...[ανά]μεσα...

Τί συμβαίνει εκεί, σ’ αυτόν το χώρο [ανά]μεσα; - τι συμβαίνει σε εμάς, άρα και στη χώρα μας; Πώς δημιουργούνται οι δύο πόλοι; πως αποφασίζουμε; Τί κινείται εντός μας και πώς μας οδηγεί σε εωτερικές συγκρούσεις; Τί κινεί την ύπαρξή μας; νους, συναίσθημα και σώμα πως κινούνται και προς τα πού;
Επιθυμίες - αποφάσεις - διεκδικήσεις των τριών επιπέδων της ανθρώπινης ύπαρξης.

ΑνάΜεσα___ Σε ένα κόσμο γεμάτο αντιθέσεις αναζητάμε τον ενδιάμεσο χώρο που συναντιέται το θέατρο με τον χορό, τον χώρο ανάμεσα στο εσωτερικό και εξωτερικό σώμα όπου οι επιθυμίες και οι αποφάσεις δημιουργούν πόλους κίνησης και ακινησίας, έλξης και απώθησης, σύγκρουσης και ένωσης

Σύλληψη - σύνθεση χορογραφίας: Κωνσταντίνα Γιασεμίδου
Βοηθός Χορογράφου: Γιωργία Λάσκαρη
Σύνθεση - Μουσική: Κωνσταντίνα Βρεττού, Λεωνίδας Πετρόπουλος
Ερμηνεύουν: Νάντια Μαύρου, Στεμίνα Σαπουνά, Ευτυχία Φρατζεσκάκη
Κείμενα: Γιάννης Σιούτης
Σκηνικά - Κουστούμια: Μαρία Καραθάνου
Φωτισμοί: Μιχάλης Μπούρης
Δραματουργία: [nomades artcore ]
Παραγωγή: [nomades artcore ]
Οργάνωση Παραγωγής: Υρώ Τακάκη

Σχετικές ειδήσεις
Η ομάδα Αμάλγαμα έχει νέο χώρο και το γιορτάζει!
07.12.2016 11:51
Στο νούμερο 47 της οδού Μενάνδρου, στον 5ο όροφο του κτιρίου κοντά στην Ομόνοια, η ομάδα Αμάλγαμα της Μαρίας Γοργίας θα στεγάσει τα χορευτικά της σχέδια για την επόμενη χρονιά. Εκεί όπου θα παρουσιάζει τις παραγωγές της και θα πραγματοποιεί σεμινάρια.
Ο Ερωτόκριτος από την ομάδα Κι όμως κινείται ξανά στο Θέατρο Τέχνης
03.10.2016 12:47
Ο Ερωτόκριτος επιστρέφει στη σκηνή της Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης, από την ομάδα ακροβατών «Κι όμως κινείται» και τους Χαϊνηδες μόνο για 3 παραστάσεις: 7, 8 & 9 Οκτωβρίου.
Ανάμεσα, από την ομάδα χορού Vis Motrix στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
02.08.2016 10:29
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Δάσους, θα παρουσιαστεί η παράσταση Ανάμεσα από την ομάδα χορού Vis Motrix, στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2016 στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Στα Βήματα της Πρωτοπορίας από την ομάδα Σώμα Ως στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
21.04.2016 12:50
Μια αφιερωματική performance στην έκθεση “Πέρα από την κοινή λογική”. Έργα ρώσικης πρωτοπορίας από την συλλογή Κωστάκη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης έρχεται από την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από την ομάδα Σώμα Ως, με τίτλο Στα Βήματα της Πρωτοπορίας.
Intimate από την Ομάδα Πλεύσις: Παράταση παραστάσεων στο Χώρο Τέχνης 14η Μέρα
28.03.2016 17:03
Η ομάδα Πλεύσις, που συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, συνεχίζει την επιτυχημένη παρουσίαση της τελευταίας της δημιουργίας «Ιntimate» στον Χώρο Τέχνης 14η Μέρα, από 2 έως 17 Απριλίου 2016, ύστερα από παράταση που δόθηκε λόγω αυξημένης προσέλευσης.