Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Σήμερα ούτε Άμλετ, του Ράινερ Λεβαντόφσκι στο Φεστιβάλ Μέρες Θεάτρου

Σήμερα ούτε Άμλετ, του Ράινερ Λεβαντόφσκι στο Φεστιβάλ Μέρες Θεάτρου

Η παράσταση «Σήμερα ούτε Άμλετ», από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, παρουσιάζεται τη Δευτέρα 25, Τρίτη 26 και Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 στην Αίθουσα Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Μέρες Θεάτρου”.

 

Πού τελειώνει η αλήθεια και πού ξεκινάει το ψέμα; Πού σταματά η πραγματικότητα και πού αρχίζει η ψευδαίσθηση; Η ζωή και το θέατρο; Ένας άνθρωπος που ζει μέσα στο θέατρο, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του, μας ξεναγεί στο παρασκήνιο και μας ανοίγει την πόρτα στην άλλη πλευρά της σκηνής, που μπορεί όπως και η ζωή, να είναι ταυτόχρονα ασύλληπτα κωμική και βαθιά δραματική.

 

Ο μονόλογος του Λεβαντόφκσι είναι ένα γλυκόπικρο σχόλιο για το θέατρο και τους ανθρώπους του, αυτούς που εμφανίζονται στο φως αλλά και τους αφανείς εργάτες των παρασκηνίων, για τις συγκλίνουσες και αποκλίνουσες διαδρομές της σκηνής και της ζωής .

 

Με τον μονόλογο αυτό, δίνεται και η ευκαιρία σε έναν νέο χαρισματικό ηθοποιό από την Κοζάνη να αποκαλύψει, μέσα από τη σκηνοθετική καθοδήγηση της ταλαντούχας Δήμητρας Χουμέτη, πτυχές των ερμηνευτικών του δυνατοτήτων.

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια: Δήμητρα Χουμέτη

Μετάφραση: Πρόδρομος Τσινικόρης

Δραματουργική προσαρμογή: Χρήστος Παπαδημητρίου

Σκηνικά-κοστούμια: Μαρία Καβαλιώτη

Φωτισμοί: Ρίτσαρντ Άντονι

Βοηθός σκηνοθέτη: Βασίλης Πέτρου

Βοηθός σκηνογράφου: Κατερίνα Κολλιοπούλου.

Ζωγραφική επεξεργασία σκηνικού: Τίκα Καρακίδου

 

Ερμηνεύει ο Στέλιος Χλιαράς

Σχετικές ειδήσεις
«Τρωάδες σήμερα» από την Μπέττυ Αρβανίτη και τη Ρούλα Πατεράκη για τα 30 χρόνια του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας
03.11.2016 10:22
Το 2017 συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ίδρυση της αστικής μη κερδοσκοπικής θεατρικής εταιρίας «Πράξη». Ήταν το 1987 όταν το Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία, με το έργο του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ». Μια θρυλική παράσταση.
H παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν,  του Κλαούντιο Τολκατσίρ στη Β' Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας
18.10.2016 13:53
Η πολυβραβευμένη, ευφυέστατη, γλυκόπικρη κωμωδία του Κλαούντιο Τολκατσίρ, Η παράλειψεη της οικογένειας Κόλεμαν, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Μαριτίνας Πάσσαρη στη Β’ σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας, ύστερα από την ιδιαίτερα θερμή υποδοχή της σκηνικής του ανάγνωσης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Θεατρικά Αναλόγια 2015».
Τα σαράντα κλειδιά, από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης στις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου
07.07.2016 13:22
Με το έργο «Τα σαράντα κλειδιά» που θα παρουσιαστεί από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης, τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, στις 21.15, στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, συνεχίζεται το πρόγραμμα των 34ων Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης
16.05.2016 10:32

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, με στόχο την ανάδειξη και την προβολή του έργου των ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων της πόλης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, προτείνει Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου με τίτλο «Θεατρικοί διάλογοι – Θέατρο για όλους».
7ο Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης
13.04.2016 14:46
Το 7ο Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης ξεκινά την Τετάρτη 13 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 24 Απριλίου 2016.