Όπως κάθε χρόνο από το 1999, το ελληνικό δίκτυο συντονιστών και διοργανωτών για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής προετοιμάζει το καλλιτεχνικό πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων. Ενώ κάθε πόλη έχει τους δικούς της ρυθμούς και στόχους, ο κοινός παρανομαστής όλων είναι να αναδείξουν όσο το δυνατόν περισσότερα είδη μουσικής μέσα από συνεργασίες και συμπαραγωγές.
 
Για αυτούς τους λόγους, το Ανοιχτό Κάλεσμα αφορά ταυτόχρονα τις προτάσεις συμμετοχής σε καλλιτεχνικό επίπεδο και σε οργανωτικές πρωτοβουλίες για την συνδιοργάνωση εκδηλώσεων. Όπως πάντα, το κάλεσμα απευθύνεται τόσο σε ερασιτέχνες, ανερχόμενους ή καταξιωμένους καλλιτέχνες όσο και σε επαγγελματίες ή ερασιτέχνες διοργανωτές εκδηλώσεων!
 
Εάν λοιπόν έχετε ένα κουαρτέτο εγχόρδων ή ένα Punk συγκρότημα, ή εάν είστε σολίστ σε συμφωνική Ορχήστρα ή χορωδός ή ακόμη και εάν είστε beatboxer ή εγγαστρίμυθος, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής (Ε.Γ.Μ.) είναι η στιγμή όπου μπορείτε να προσκαλέσετε όλους τους πολίτες να μάθουν για το ύφος, τους ρυθμούς και την αρμονία της μουσικής όπως εσείς την φαντάζεστε.
 
Όμως, και να μην είστε καλλιτέχνης αλλά απλά ερωτευμένος με την μουσική, εάν θέλετε να συνδράμετε στην διάχυση της μελωδικότερης ημέρας του χρόνου, μπορείτε να οργανώσετε και εσείς μια δράση, όπως μια χορωδία σε κήπο ή μια μουσική συναυλία σε πεζόδρομο ή ταράτσα!
 
Το μόνο που χρειάζεστε είναι φαντασία, μερικές οργανωτικές αρετές, φίλους, κάποιο βασικό ηχητικό εξοπλισμό και να επιλέξετε ένα κατάλληλο χώρο στη γειτονιά σας ή σε κάποιο δημόσιο χώρο εντός του Δήμου Αθηναίων… Οι εθελοντές της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής θα σας βοηθήσουν για τα υπόλοιπα.
 
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΗΝΩΝ: Προθεσμία υποβολής προτάσεων έως τις 29 Μαΐου.
 
Έπειτα από 2 χρόνια ηλεκτρονικής υποβολής μέσω της πλατφόρμας matchathens, το φετινό κάλεσμα εκδηλώσεων κινείται σε μια κατεύθυνση απλούστευσης στο τρόπο συμμετοχής. Για να δηλώσετε τη συμμέτοχη σας στις εκδηλώσεις της Ε.Γ.Μ. στην Αθήνα, μπορείτε απλά να μας στείλετε την πρόταση σας στο info@europeanmusicday.gr, συμπληρώνοντας τα στοιχεία στις καρτέλες που ακολουθούν και επιλέγοντας μια ή περισσότερες ιδιότητες από τις παρακάτω κατηγορίες*:

1. ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: αφορά σολίστ, ερμηνευτές, συνθέτες και καλλιτέχνες, σχήματα, ορχήστρες, χορωδίες κ.α., για οποιοδήποτε είδος μουσικής. Για να κατεβάσετε τη φόρμα συμμετοχής καλλιτεχνών κάντε κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://bit.ly/1FtoKs2
 
2. ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: αφορά διοργανωτές (Σύλλογοι, Ωδεία, Μουσεία, Χώροι Εκδηλώσεων και ιδιωτικοί χώροι) καθώς και ιδιοκτήτες καταστημάτων -μπορεί να είναι καφέ, εστιατόριο, μπαρ ακόμα και επιχείρηση με είδη ένδυσης – που διαθέτουν νόμιμο κήπο ή έχουν την χρήση πεζόδρομου. Για να κατεβάσετε τη φόρμα συμμετοχής συνδιοργανωτών κάντε κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://bit.ly/1QZ7uwD
 
3. ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ: αφορά περιηγήσεις, προβολές, μαθήματα, εργαστήρια, συζητήσεις, διαλέξεις, ημερίδες, εκθέσεις αντικειμένων (μουσικά βιβλία, όργανα…)
 
Για να κατεβάσετε τους Όρους και Προϋποθέσεις Συμμετοχής κάντε κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://bit.ly/1PSEAMm
 
*Προσοχή: μην ξεχάσετε να αναφέρετε την κατηγορία της συμμετοχής που σας ενδιαφέρει, ως θέμα στην επικεφαλίδα της αλληλογραφίας σας, όπως π.χ. Θέμα: Δήλωση Συμμετοχής ως καλλιτέχνης.