Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Tempora: Συναυλία του LaerTrio στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο

Tempora: Συναυλία του LaerTrio στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο παρουσιάζει τους LaerTrio σε μια μουσική εκδήλωση με τίτλο Tempora, την Τρίτη 19 Μαΐου 2015.

 

Το μουσικό σχήμα LaerTrio (σοπράνο, κλαρινέτο, πιάνο) γεννιέται τον Οκτώβριο του 2012.

 

Αποτελείται από τους καλλιτέχνες Silvia Perrone (σοπράνο), Salvatore Frammartino (κλαρινέτο) και Samantha Simone (πιάνο). Οι τρεις μουσικοί αποφοίτησαν με άριστα από το Ωδείο E.R. Duni της Matera. Η μουσική ομάδα, πέρα από την έντονη συναυλιακή της δραστηριότητα, συμμετείχε σε πολλούς διαγωνισμούς μεταξύ των οποίων το Torneo Internazionale della Musica, το Premio Allievo 2013 που ιδρύθηκε από τα Ωδεία όπου διακρίθηκε στο τμήμα μουσικής δωματίου, το σπουδαίο βραβείο Premio delle Arti X edizione που έλαβε χώρα στη Bologna κερδίζοντας το δεύτερο βραβείο.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε  συνεργασία με το  Ιταλικό Σχολείο Αθηνών

 

Πρόγραμμα της βραδιάς:

 

Πρώτο μέρος

-D. D’AMBROSIO: TEMPORA (quattro stagioni per soprano, clarinetto e pianoforte. Versi di autore ignoto)

•Giunt’è la primavera

•Sotto dura stagion

•Celebra il vilanel

•Agghiacciato tremar

-W.A. MOZART: da “LA CLEMENZA DI TITO”

•Aria “Non più di fiori”

 

Δεύτερο μέρος

-L. SPOHR: SECHS DEUTSCHE LIEDER FüR  EINE SINGSTIMME, KLARINETTE UND KLAVIER.

•Sei Still Mein Herz

•Zwiegesang

•Wiegenlied

•Das Heimliche Lied

•Wach Auf

Σχετικές ειδήσεις
Οι αυλοί του βασιλιά: Συναυλία από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.11.2016 13:44
Με τίτλο «Οι αυλοί του βασιλιά» η συναυλία που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, είναι αφιερωμένη στο μεγαλοπρεπές εκκλησιαστικό όργανο και σε τρία εμβληματικά έργα γραμμένα γι αυτό.
3 Χιλιετίες Ελληνική Μουσική: συναυλία από τον ΛύρΑυλο στο Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου-Χολαργού
08.07.2016 17:13
Ο ΛύρΑυλος μας προσκαλεί στη συναυλία "3 χιλιετίες ελληνικής μουσικής". Με μια πανδαισία ήχων από 30 αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά όργανα, το μουσικό σχήμα ταξιδεύει το κοινό στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα.
Νότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους στη Μουσική Βιβλιοθήκη
16.06.2016 15:42
Την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση-δρώμενο που θα εξελίσσεται στους χώρους της,
Εκδήλωση για τη Γιορτή της Μουσικής 2016 στη Μουσική Βιβλιοθήκη
26.05.2016 11:45
Η Μουσική Βιβλιοθήκη μας προσκαλεί σε μια εκδήλωση με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, με τίτλο Νότες και λέξεις, για μικρούς και μεγάλους.
Μουσικοί συσχετισμοί: Ρεσιτάλ του Άρη Γραικούση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
31.03.2016 17:01
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης στις 14 Μαΐου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - Mεγάλη Bιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» και ώρα 20:30, παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ αντιθέσεων και εναλλαγών, με διαχρονικά "κλασσικά" κομμάτια και επιλεγμένα τραγούδια, με τίτλο «Μουσικοί Συσχετισμοί».