Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Από το Μουσικό Κατώγι, το Era Vulgaris

Από το Μουσικό Κατώγι, το Era Vulgaris
Το πολυαναμενόμενο πέμπτο κατά σειρά στουντιακό άλμπουμ, των Queens Of The Stone Age, ήδη παίζει στα cd players, των περισσοτέρων μας, χαμογελώντας στους απανταχού επικριτές του.

Το πολυαναμενόμενο πέμπτο κατά σειρά στουντιακό άλμπουμ, των Queens Of The Stone Age, ήδη παίζει στα cd players, των περισσοτέρων μας, χαμογελώντας στους απανταχού επικριτές του.

Κατηγορήθηκε με βαναυσότητα για την παραγωγή του, για τον ήχο του, μέχρι και για το cover του (φωτο)! Η εκδίωξη του bass guitarist, Nick Olivery από την band και η αντικατάσταση του, την έχει αφήσει ανεπηρέαστη και άκρως δημιουργική.

O frontman της band, Joshua Homme μαζί με τον παραγωγό Chris Goss, μας δίνουν μια παραγωγή εμποτισμένη, από ροδόσταγμα παγανιστικής ψυχεδέλειας.

Σου δίνεται η αίσθηση, ότι o 13άρης δίσκος των QOTSA , (11 τραγούδια συν 2 bonus tracks), είναι εξολοκλήρου τεχνηέντως ηχογραφημένος, έτσι με τον τραχύ, ακάθαρτο γεμάτο riffs ήχο που διαθέτει, σε κάποιο μουσικό κατώγι, ίσως του Joss Homme, εκεί όπου δύνανται να γίνουν ποιοτικές, μουσικές ζυμώσεις.

Ξεχωρίζω περισσότερο, το μονολιθικό Turning On The Screw, το ονειρώδες φαλσέτο του Make it Wit Chu, τα guests φωνητικά του Julian Casablancas των The Strokes, στο 3s & 7s, το διασταλτικό και τρυφερό Suture Up Your Future.

Όμορφη η σύμπραξη, του Joss Homme με τον παμμέγιστο Trent Reznor, στο ομώνυμο Era Vulgaris, αλλά το αγαπημένο μου είναι το River In The Road.

Δυο, τρεις στίχοι από το River In The Road, φωτογραφίζουν τους αφεντάδες του σύγχρονου, Stoner Rock. Avert the children eyes, Forget left untold, Don\'t look back to see, The blood, River in the road. Εννοείται, ότι τον αγοράζουμε.

Σχετικές ειδήσεις
Το μουσικό σχήμα Μπάλλος στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Up Stage
11.10.2016 16:24
Το μουσικό σχήμα Μπάλλος θα εμφανιστεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Up Stage.
Blend Opening Party με τον Solomun στο Bolivar Beach Bar
31.05.2016 10:16
Η καλοκαιρινή σεζόν του Blend ξεκινάει στο Bolivar με τον πολυαναμενόμενο dj/ παραγωγό Solomun, την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016.
Μουσική για το νέο κόσμο από το ARTéfacts Ensemble και τους Όχι Παίζουμε στη Στέγη
04.04.2016 16:40
Ένα καινούριο μουσικό πείραμα γεννιέται στη φιλόξενη γειτονιά της Στέγης με ξεχωριστό ρυθμό από το μουσικό σύνολο ARTéfacts, την ομάδα παραστατικών τεχνών Όχι Παίζουμε και αληθινά βιώματα.
Η Μελίνα Κανά & ο Γοής του Θησείου στο Σταυρό του Νότου Plus
30.03.2016 13:46
Η Μελίνα Κανά και ο «Γόης του Θησείου» επί σκηνής με τα αγαπημένα τραγούδια της Μελίνας αλλά και μοναδικές μουσικές διασκευές! Ένα μουσικό πρόγραμμα με δυναμισμό, φαντασία, μελωδικότητα και μουσικές ανατροπές!
Ο Βαγγέλης Κώτσου και οι Ταξίμ στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
08.03.2016 15:40
Ο Βαγγέλης Κώτσου σε συνεργασία με το μουσικό σχήμα "Ταξίμ" θα παρουσιάσει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο την Κυριακή 13 Μαρτίου ένα μουσικό ταξίδι στην λαϊκή παράδοση: "Εφ' Όλης της Ύλης στην Παράδοση".