Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

O Mατωμένος Γάμος του Φ. Γ. Λόρκα στο Θέατρο Βαφείο - Λάκης Καραλής

O Mατωμένος Γάμος του Φ. Γ. Λόρκα στο Θέατρο Βαφείο - Λάκης Καραλής

O Mατωμένος Γάμος του Φ. Γ. Λόρκα, ένα από τα αριστουργήματα της δραματουργίας, παρουσιάζεται από το Κορινθιακό Θέατρο "Βασίλης Ρώτας" για δυο μοναδικές παραστάσεις, Παρασκευή 15 και 29 Μαΐου 2015, στο Θέατρο Βαφείο - Λάκης Καραλής.

Η επιθυμία, το ά-λογο, ο γάμος , ο θάνατος, η τρέλα, φωτίζονται στη θεατρική σκηνή , ενώ ένας θίασος εραστών των Θεάτρου αναλαμβάνει να διηγηθεί και να τραγουδήσει το ποιητικό έργο του Λόρκα.

Δημοτικά τραγούδια συναντούν τα χρώματα του Θεόφιλου στο αντάμωμα της ισπανικής υπαίθρου με τη νεοελληνική πραγματικότητα.

«...να σιγοκαίς και να βουβαίνεσαι,
είναι χειρότερο και από τα μαρτύρια της κόλασης...»

Ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση: Κώστας Κοτζιάς
Σκηνοθεσία: Παύλος Καράγιωργας
Σκηνικά: Βούλα Παρασκευά
Μουσική επιμέλεια: Κορνηλία Κουντούρη
Επιλογή & Διδασκαλία τραγουδιών: Κορνηλία Κουντούρη
Φωτισμοί / Ηχητικά: Ομάδα Κ.Θ.Β.Ρ.
Χορογραφία / Κίνηση: Ελένη Μαυραγάνη
Μακιγιάζ: Ιωάννα Κατσαρού
Φροντιστήριο: Ελένη Μάνθου
Παίζουν (με σειρά εμφάνισης)
Μάνα: Παγώνα Τσαλπαρά, Αναστασία Ρουστέμη - Γκουργιώτη | Γαμπρός: Ηλίας Κεστερτζής | Γειτόνισσα: Μαρία Ρουσέτου | Πεθερά: Ντίνα Λόντρα | Γυναίκα του Λεονάρντο: Ιωάννα Κατσαρού | Λεονάρντο: Νίκος Σούκουλης | Δούλα: Νίκη Σκούρτη | Πατέρας: Δημήτρης Χρυσικόπουλος | Νύφη: Γεωργία Σκούπα | Α’ κοπέλα: Βιβή Ασπρούδη | Β’ κοπέλα: Μαρίνα Πιτσίκου | Α’ ξυλοκόπος: Νίκος Σωτηρόπουλος | Β’ ξυλοκόπος: Γιώτα Κλεμπετσάνη | Γ’ ξυλοκόπος: Σταύρος Κεμερλής | Φεγγάρι: Αθηνά Μπαλασινού | Ζητιάνος: Νίκος Κωνσταντέλος.

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά

Κορινθιακό Θέατρο "Βασίλης Ρώτας"

Το Κ.Θ.Β.Ρ. ιδρύθηκε το 1981 από μια παρέα Κορινθίων εραστών της τέχνης του θεάτρου και έχει ανεβάσει αρκετά έργα του νεοελληνικού και παγκόσμιου δραματολογίου.  Τη δεκαετία '80 οργάνωσε τη Βαλκανιάδα Θεάτρου και τα τελευταία χρόνια οργανώνει το Φεστιβάλ Θεάτρου και ετήσια Σεμινάρια Θεατρικής Παιδείας.

Παίρνει μέρος σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ, κάνει παραστάσεις σε χωριά, πολιτείες, φυλακές και καταυλισμούς τσιγγάνων.

Τα μέλη του είναι Κορίνθιοι που μετά το μεροκάματο κάνουν θέατρο χωρίς καμιά οικονομική απολαβή. Τα χρώματά τους κρατάνε από την παλέτα του Θεόφιλου και τα όνειρά τους φλερτάρουν με όμορφες έναστρες νύχτες.

Το Κ.Θ.Β.Ρ. φέρει με περηφάνια το όνομα του ποιητή Βασίλη Ρώτα και είναι ανοιχτό σε όσους θέλουν να μπαρκάρουν σε τούτο το συλλογικό θεατρικό ταξίδι.

Επικοινωνία με το Κ.Θ.Β.Ρ.: kthbr1981@gmail.com

Σχετικές ειδήσεις
Ο
18.01.2017 16:08
Ο Κωνσταντίνος Ντέλλας, ανεβάζει στο "Από Μηχανής" το εμβληματικό έργο του Lorca "Ματωμένος γάμος" στην καινούργια μετάφραση του Δημήτρη Τσεκούρα και σε πρωτότυπη μουσική του Cayetano.
Αμερικάνικος Βούβαλος, του Ντέιβιντ Μάμετ στο Θέατρο Μουσούρη
27.12.2016 11:01
Η δεύτερη παραγωγή του θεάτρου Μουσούρη για τη φετινή σεζόν είναι το εμβληματικό και ταυτόχρονα πιο δημοφιλές έργο του Ντέιβιντ Μάμετ, “Αμερικάνικος Βούβαλος”, ένα από τα αριστουργήματα της σύγχρονης δραματουργίας που από το πρώτο ανέβασμά του κατέκτησε το κοινό και τους κριτικούς, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις, όπως το βραβείο ΟΒΙΕ και αυτό των Αμερικανών Κριτικών.
Ο Πατέρας του Στρίντμπεργκ, στο θέατρο Βαφείο - Λάκης Καραλής
12.12.2016 15:35
Το κορυφαίο έργο του Αυγούστου Στρίντμπεργκ «Ο Πατέρας» παρουσιάζεται σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου και σκηνοθεσία Γιώργου Βούρου, στο θέατρο «Βαφείο-Λάκης Καραλής», από την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 και κάθε Παρασκευή στις 8:30 μ.μ.
Θέατρο και Εξουσία, σε σκηνοθεσία Νίκου Κούνδουρου στο Βαφείο - Λάκης Καραλής
07.11.2016 17:24
Το έργο «Θέατρο και Εξουσία» είναι μια διασκευή του Νίκου Κούνδουρου πάνω στο μυθιστόρημα του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ «Ο Μαίτρ και η Μαργαρίτα». Ο Νίκος Κούνδουρος και η Γιώτα Κουνδουράκη σκηνοθετούν μαζί ένα αιχμηρό πολιτικό έργο.
Η Θαυμαστή Μπαλωματού, του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα από τη Πολιτεία Θεάτρου
15.09.2016 14:31
Η «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ» παρουσιάζει, κατόπιν επιθυμίας των φίλων της και για 4 μόνον παραστάσεις, τις Κυριακές 2- 9-16 & 23 Οκτωβρίου 2016, τη μεγάλη επιτυχία της θεατρικής περιόδου 2015-2016, Η Θαυμαστή Μπαλωματού, του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.