Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση της Αναστασίας Τρυγούτη στο εστιατόριο «Ακαδημία»

Έκθεση της Αναστασίας Τρυγούτη στο εστιατόριο «Ακαδημία»

Στο πλαίσιο των εικαστικών δράσεων του το εστιατόριο “Ακαδημία” ανακοινώνει έκθεση της εικαστικού Αναστασίας Τρυγούτη στους χώρους της. Η έκθεση ξεκινά από το Σάββατο 16 Μαΐου 2015 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015.

 

“Το έργο της ζωγράφου αναφέρεται στον πνευματικό και ψυχικό κόσμο. Το υλικό με το οποίο εκφράζεται συχνότερα είναι το μελάνι σε πολλές μορφές του, πενάκι, σινική μελάνι, ραπιδογράφο, μαρκαδόρος και στύλο σε χαρτί. Τριγωνικά και καμπυλωτά σχήματα εμφανίζουν μορφές μέσα από ευθείες και κυκλικές γραμμές. Η έκθεση αποτελείται από πρόσφατα δείγματα υπερρεαλιστικού ύφους, με αντιπροσωπευτικά έργα που διατρέχουν την εικαστική παραγωγή της. Πολλές προσωπογραφίες και αυτοπροσωπογραφίες κάνουν την εμφάνιση τους συχνά, σε όλες τις σειρές των έργων της, διερευνώντας τις ψυχικές μεταπτώσεις που προκαλεί ο διαρκής διάλογος του καλλιτέχνη με τα έργα του”, επισημαίνει σε σημείωμα του για το συνολικό έργο της ζωγράφου ο Εικαστικός Επιμελητής Πάρης Καπράλος.

 

Σύντομο Βιογραφικό

Η Αναστασία Τρυγούτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά. Σπούδασε ζωγραφική στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και δράσεις του 3ου εργαστηρίου του διδάσκοντα Χάρη Κοντοσφύρη με τούς "Φλώρους Εικαστικούς" , και με το εργαστήριο χαρακτικής "Εν Φλω" της διδάσκουσας Δήμητρα Σιατερλή. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στα projects "Μελάνι σε Χαρτί" (2014) και Meet the Artist 5 -Springtime (2015) στην Myrό Gallery της Θεσσαλονίκης, με επιμελητή τον Πάρη Καπράλο. Ασχολείται με ζωγραφική, χαρακτική , κολλάζ, φωτογραφία και βρίσκεται σε φάση έντονου πειραματισμού ως προς την εγκατάσταση.

 

Σχετικά με εστιατόριο Ακαδημία

Το εστιατόριο Ακαδημία ξεκίνησε την λειτουργία του τα Χριστούγεννα του 2011 και σύντομα εγκαθιδρύθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης για την ποιότητα των υλικών του, την πρωτοτυπία της δημιουργικής Ελληνικής κουζίνας του και την εξαιρετική εξυπηρέτηση των ανθρώπων του. Παράλληλα αναδείχθηκε από το ξεκίνημα της λειτουργίας του σε χώρο συνάντησης τεχνών, και αγαπημένο σημείο συνάντησης των ανθρώπων του πολιτισμού στην Θεσσαλονίκη. Οι χώροι του εστιατορίου φιλοξενούν συχνά εκθέσεις, μουσικές βραδιές, εκδηλώσεις Λόγου & Τέχνης, και άλλα συναφή δρώμενα.

Σχετικές ειδήσεις
Έρως Ήρως: ομαδική εικαστική έκθεση στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου
08.02.2017 15:05
Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στις 19.00 εγκαινιάζεται στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου η ομαδική εικαστική έκθεση Έρως Ήρως σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ίριδας Κρητικού και οργάνωση του Ιδρυτή του Μουσείου και συλλέκτη Κωστή Σχιζάκη
Sobin Park and the Lucky Dragon: έκθεση της Sobin Park στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
30.05.2016 12:23
Η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και η smART communications παρουσιάζουν την έκθεση της Κορεάτισσας εικαστικού Sobin Park με τίτλο «Sobin Park and the Lucky Dragon», σε επιμέλεια της Δρ. Θάλειας Βραχοπούλου, Καθηγήτριας Εικαστικών Τεχνών στο John Jay College της Νέας Υόρκης.
Σπόρος: ομαδική έκθεση από τον Τεχνοχώρο στο Varoulko Seaside
23.05.2016 13:10
Το εστιατόριο Varoulko Seaside και η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, συνεχίζοντας την κοινή εικαστική τους διαδρομή, υποδέχονται ξανά το φιλότεχνο -και όχι μόνο- κοινό, εγκαινιάζοντας τη δεύτερη έκθεση με τίτλο «Σπόρος», στο “Αrt Deck” (2ος όροφος) και στο lobby του εστιατορίου Varoulko Seaside.
Οψάριον: εικαστική έκθεση στο εστιατόριο Varoulko Seaside
31.03.2016 12:18
To Varoulko Seaside ξεκίνησε σε συνεργασία με την αίθουσα τέχνης “Τεχνοχώρος” μία σκυταλοδρομία θεματικών εκθέσεων με τη συμμετοχή ανερχόμενων και καταξιωμένων εικαστικών υπό την επιμέλεια σημαντικών ιστορικών και επιμελητών τέχνης µε σκοπό τη σύνδεση της εικαστικής δηµιουργίας µε τη μαγειρική τέχνη. 
Magic Mirrors: Έκθεση της Albena Mihaylova στο Hyatt Regency Thessaloniki
22.03.2016 14:37
Έκθεση ζωγραφικής της γνωστής Βουλγάρας γλύπτριας και ζωγράφου Albena Mihaylova παρουσιάζει το Myrό Antiques House στο εστιατόριο του Hyatt Regency Thessaloniki "Αμβροσία”, με διάρκεια μέχρι τις 30 Μαΐου 2015 και τίτλο “Magic Mirrors”.