Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Στιγμές και Στοχασμοί...: έκθεση του Uğur Oral στο Booze Cooperativa

Στιγμές και Στοχασμοί...: έκθεση του Uğur Oral στο Booze Cooperativa

Ο Τούρκος δημοσιογράφος - συγγραφέας και φωτογράφος Uğur Oral θα συναντηθεί στην Αθήνα για τρίτη φορά με τους Έλληνες φίλους του.

Στην πραγματικότητα, οι λάτρεις της τέχνης της Αθήνας τον γνωρίζουν μέσα από τις δύο προηγούμενες εκθέσεις του : Κάτω από τον ίδιο ουρανό το 2013 και Αντανακλάσεις της ζωής 2014.Η νέα έκθεση φωτογραφίας έχει τίτλο Στιγμές και Στοχασμοί και θα ξεκινήσει στις 26 Μαΐου στο Booze Cooperativa. Η κεντρική ιδέα αυτής της έκθεσης είναι να συναντηθεί η φωτογραφία με τη φιλοσοφία δίνοντας έμφαση στη σκέψη που βρίσκεται πίσω από τη ματιά.

Το ενδιαφέρον του Uğur Oral για τη φιλοσοφία ξεκίνησε νωρίς και έχει γράψει πολλά φιλοσοφικά δοκίμια σχετικά με τη ζωή, τον άνθρωπο και τις ανθρώπινες σχέσεις .

Στην έκθεση φωτογραφίας που είναι η 12η προσωπική του έκθεση θα παρουσιαστούν 45 φωτογραφίες και 38 δοκίμια, μεταφρασμένα στα ελληνικά.

Να σημειώσουμε ότι οι εκθέσεις του Uğur Oral έχουν πάντα φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Τα έσοδα που θα προκύψουν από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν και πάλι στον Πανελλήνιο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων, Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες “ΑΜΥΜΩΝΗ”.


Ποιος είναι Uğur Oral


O δημοσιογράφος και συγγραφέας Uğur Oral γεννήθηκε το 1969 στη Σμύρνη. Σπούδασε γαλλική γλωσσολογία και λογοτεχνία στο πανεπιστήμιο μετά την αποφοίτησή του από το γαλλικό ιδιωτικό γυμνάσιο του Saint Joseph, στη Σμύρνη. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές (master) στις «Αρχές του Ατατουρκ» και  στην  «Τουρκική επαναστατική ιστορία». Συνεχίζει με τις σπουδές του, ώστε να λάβει τον τίτλο του διδάκτορα. Ο Oral άρχισε τη δημοσιογραφία το 1987 στην εφημερίδα Yeni Asir, επιλέγοντας την πολιτική ως ειδικό κλάδο του. Έχει εργαστεί ως ανταποκριτής, αρθρογράφος, γενικός διευθυντής, αρχισυντάκτης και κάτοχος άδειας σε πολλές επιχειρήσεις τύπου κατά τη διάρκεια των 25 ετών της δημοσιογραφικής του καριέρας. Επίσης, για μεγάλο χρονικό διάστημα προετοίμαζε ο ίδιος και  παρουσίαζε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα . Το πρώτο του βιβλίο δημοσιεύθηκε το 1995. 


Το 1993 έγινε αποδεκτός ως μέλος της Διεθνούς Γαλλικής Δημοσιογραφικής Ένωσης ( UIJPLF -International Union Of Journalists And The French Language Press), της οποίας το κεντρικό τμήμα είναι στο Παρίσι. Επίσης, λειτούργησε ως ανταποκριτής της Τουρκίας στην La Gazette, την εφημερίδα της Ένωσης. Πολλά από τα άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στον γαλλικό, τον ελβετικό και τον αυστριακό Τύπο. Έχει δώσει πολλές διαλέξεις σχετικά με τη δημοσιογραφία Ο Oral εκλέχθηκε ως "ο καλύτερος αρθρογράφος στη Σμύρνη» το 2001, και «ο πιο επιτυχημένος διαχειριστής Τύπου κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 ετών", το 2003. Η βιογραφία του υπάρχει, επίσης, στην εγκυκλοπαίδεια "Who is Who in Turkey". 


Σήμερα, ο ίδιος δίνει επαγγελματικές συμβουλές, σχετικά με την επικοινωνία και την προπαγάνδα, σε ανθρώπους και εταιρείες. Τα άρθρα, οι συνεντεύξεις και η έρευνα του είναι δημοσιευμένα σε πολλά είδη Τύπου. 


Ο Uğur Oral ανέπτυξε το ενδιαφέρον για τη φωτογραφία από την παιδική του ηλικία και, μέχρι σήμερα, έχει πραγματοποιήσει τέσσερις προσωπικές εκθέσεις στην Τουρκία. 


Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το έργο του Oral στην ιστοσελίδα: www.uguroral.com.tr

Σχετικές ειδήσεις
Photography Never Lies: έκθεση φωτογραφίας στο Booze Cooperativa
30.11.2016 12:23
Το Booze Cooperativa εγκαινιάζει το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 την ομαδική έκθεση φωτογραφίας Photography Never Lies.
In The Moment: Ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο Booze Cooperativa
19.09.2016 12:04
Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20:00, το Booze Cooperativa σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο 'In the moment''.
Ζήτημα Φωτός: ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο Booze Cooperativa
23.06.2016 16:31
18 φωτογράφοι συστήνουν στο κοινό τη φωτογραφική ομάδα 443 Photographica την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, στις 20.00, στο Booze Cooperativa.
Visual: έκθεση φωτογραφίας στο Booze Cooperativa
28.04.2016 11:41
Το Booze Cooperativa εγκαινιάζει το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 την ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο Visual.
Αναζητώντας τον θάνατο: έκθεση φωτογραφίας / αρθρογραφίας στο Booze
24.03.2016 17:05
Το Booze Cooperativa εγκαινιάζει το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 την έκθεση φωτογραφίας / αρθρογραφίας, των Δημήτρη Θεοδόση και Ζαχαρία Στουφή, με τίτλο Αναζητώντας τον θάνατο.