Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

80 Ώρες Σε Πύρινο Κλοιό

80 Ώρες Σε Πύρινο Κλοιό
Σήμερα 24 Νοεμβρίου στις 7 μμ, στο Θέατρο Άλφα, θα γίνει η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πάνου Τριγάζη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ταξιδευτής με τίτλο 80 Ώρες Σε Πύρινο Κλοιό-  Οδοιπορικό στις φλόγες της Ηλείας.

Καταγόμενος από τη Μίνθη του Δήμου Ζαχάρως, ο συγγραφέας έζησε από πολύ κοντά την πολυδιάστατη καταστροφή της περιοχής από την πύρινη λαίλαπα του Αυγούστου 2007. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αναδύονται συγκλονιστικές εικόνες τραγωδίας, αλλά και ηρωικής δράσης των πολιτών για τη σωτηρία των χωριών, των περιουσιών και των ίδιων των ζωών τους. Όμως ο συγγραφέας δεν περιορίζεται μόνο σ’ αυτές, αλλά απαντάει και σε ερωτήματα όπως, αν ήταν αναπόφευκτος ο «πύρινος πόλεμος» της Ηλείας, επισημαίνοντας ευθύνες του κράτους σε όλα τα επίπεδα.

Ο Πάνος Τριγάζης στέκεται ιδιαίτερα στην ανθρώπινη διάσταση της τραγωδίας, που κορυφώθηκε με την απώλεια της ζωής 44 ανθρώπων, καθώς και στον πανελλήνιο και διεθνή συγκλονισμό από το γεγονός ότι κάηκε και η Αρχαία Ολυμπία. Επίσης, αναφέρεται στο εκπληκτικό διεθνές κίνημα αλληλεγγύης με την πυρόπληκτη Ηλεία.

Παρά την πρωτοφανή καταστροφή και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις για την επόμενη μέρα, το μήνυμα του βιβλίου είναι ότι δεν χάθηκαν όλα. Υπάρχει ελπίδα μέσα από τη δράση των ίδιων των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων, των οποίων απόψεις για το μέλλον του τόπου τους καταγράφονται  στο βιβλίο.

Τέλος, το Οδοιπορικό στις φλόγες της Ηλείας πλαισιώνεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

 

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του βιβλίου
10.02.2017 10:05
Οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή και ο συγγραφέας Ανδρέας Αντωνίου , σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου "Το παρελθόν ενός συγγραφέα" την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 στο Καφέ Θέα/tro στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης.
Παρουσίαση του βιβλίου
09.01.2017 13:09
Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου ''Το οδοιπορικό ενός Κωμωδού - 50 χρόνια στο σανίδι'', του Μανώλη Δεστούνη, από τις εκδόσεις Εντύποις θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων.
Παρουσίαση του βιβλίου
12.12.2016 10:06
Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 θα παρουσιαστεί στο βιβλιοπωλείο στην οδό Μαυρομιχάλη 84 & Καλλιδρομίου, η νέα συλλογή διηγημάτων "9 ώρες στα Εξάρχεια" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λέμβος.
Η Victoria Hislop στην 1η πανελλήνια παρουσίαση του νέου βιβλίου της!
19.10.2016 12:28
Η Victoria Hislop, η συγγραφέας του μυθιστορήματος "Το νησί" που αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες εκδοτικές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων παγκοσμίως, πουλώντας περισσότερα από τρία εκατομμύρια αντίτυπα, έρχεται το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στο Φουγάρο για να παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το νέο μυθιστόρημά της - που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, με τίτλο "Οι Καρτ Ποστάλ", μέρος του οποίου διαδραματίζεται στο Ναύπλιο.
Η νέα πράξη της ελληνικής τραγωδίας - Γιάννης Λούλης
28.04.2016 09:38
Από τις εκδόσεις Καστανιώτης κυκλοφορεί το βιβλιό, Η νέα πράξη της ελληνικής τραγωδίας. Το «φαινόμενο Τσίπρας», η καταστροφική διαπραγμάτευση, η κρίση δίχως ορατό τέλος του Γιάννη Λούλη.