Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Αντιστίξεις: Το σύνολο εγχόρδων ΑΣΟΝιέτα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

Αντιστίξεις: Το σύνολο εγχόρδων ΑΣΟΝιέτα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

Η συναυλία «Αντιστίξεις» από το σύνολο εγχόρδων ΑΣΟΝιέτα προτείνεται ύστερα από ιδέα της Βιργινίας Αμαργιωτάκη για την πρώτη παρουσίαση του έργου του Θόδωρου Αντωνίου , ως τιμή στα ογδοντάχρονα του συνθέτη, και θα λάβει χώρα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015.

 

Παναγιώτη Κόκορα: “Association” για ΄Εγχορδα,  πρώτη εκτέλεση

Shostakovich / Barshai:  “Συμφωνία Δωματίου” για Έγχορδα

Θόδωρου Αντωνίου: “Κοντσέρτο για δύο Κιθάρες & ΄Εγχορδα”, πρώτη εκτέλεση

Σολίστες: Βιργινία Αμαργιωτάκη & Μανώλης Βροντινός

Edward Grieg: “Σουϊτα Holberg” για ΄Εγχορδα

 

Ως “αντίστιξη” στην “πρεμιέρα” Αντωνίου προτείνεται η “πρεμιέρα” του Παναγιώτη Κόκορα (το έργο “Association” γράφτηκε για την ΑΣΟΝιέτα ύστερα από προτροπή του Παύλου Σεργίου).

 

Ως “αντίστιξη” στο εμβληματικό έργο του Grieg προτείνεται η περίφημη διασκευή του μαέστρου Rudolf Barshai από το Κουαρτέτο Εγχόρδων αριθ.8 του Ντμίτρι Σοστακόβιτς.

 

Οι φίλοι & συνεργάτες του Θόδωρου Αντωνίου Βιργινία Αμαργιωτάκη & Μανώλης Βροντινός καλούν εγκάρδια τον “Κιθαρόκοσμο” να γνωρίσει την ολοκαίνουργια αυτή μουσική για δύο κιθάρες κι έγχορδα.

 

Η ΑΣΟΝική οικογένεια καλεί το φιλόμουσο αθηναϊκό κοινό στην γοητευτική, ενδιαφέρουσα και απαιτητική αυτή “αντιστικτική άσκηση” - τιμή προς τον Θόδωρο Αντωνίου.

 

Παίζει το Σύνολο Εγχόρδων «ΑΣΟΝιέτα»

Διευθύνει ο Αλέξανδρος Διαμαντής.

Σχετικές ειδήσεις
Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών στο Μουσείο Μπενάκη
15.02.2017 10:22
Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών θα βρεθεί στο Μουσείο Μπενάκη για μία συναυλία, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017.
Μπετόβεν κοινός παρονομαστής: Το Koυαρτέτο εγχόρδων L’Anima στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
21.11.2016 16:28
Με τη συναυλία του Κουαρτέτου εγχόρδων L’Anima, του μοναδικού ίσως εν ενεργεία κουαρτέτου στην Ελλάδα, συνεχίζεται την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ ο Κύκλος Μουσικής Δωματίου Μπετόβεν κοινός παρονομαστής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Requiem Aeternam: Εκδήλωση θρησκευτικής μουσικής στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
18.04.2016 14:03
Η Orion Productions παρουσιάζει την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στις 20:00, στην ιστορική κεντρική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός μια ξεχωριστή εκδήλωση θρησκευτικής μουσικής στο πνεύμα των ημερών με τίτλο “Requiem Aeternam”.
This is my life: Η Όλγα Βενέτη live στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
30.03.2016 12:06
Στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων "ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ", ενός φιλολογικού συλλόγου με θεμελιώδη ρόλο στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου, η Όλγα Βενέτη θα μας ταξιδέψει την Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 στις 20:30 σε κοσμοπολίτικες μελωδίες των Bart Howard, Michel Legrand, Pink Martini καθώς και σε τραγούδια Ελλήνων συνθετών μιας άλλης νοσταλγικής εποχής.
Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
15.03.2016 12:51
O Σύλλογος «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ» διοργανώνει το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 την ετήσια Μουσική Βραδιά «Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα» με γνωστά και αγαπημένα κλασικά έργα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.