Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Αντιστίξεις: Το σύνολο εγχόρδων ΑΣΟΝιέτα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

Αντιστίξεις: Το σύνολο εγχόρδων ΑΣΟΝιέτα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

Η συναυλία «Αντιστίξεις» από το σύνολο εγχόρδων ΑΣΟΝιέτα προτείνεται ύστερα από ιδέα της Βιργινίας Αμαργιωτάκη για την πρώτη παρουσίαση του έργου του Θόδωρου Αντωνίου , ως τιμή στα ογδοντάχρονα του συνθέτη, και θα λάβει χώρα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015.

 

Παναγιώτη Κόκορα: “Association” για ΄Εγχορδα,  πρώτη εκτέλεση

Shostakovich / Barshai:  “Συμφωνία Δωματίου” για Έγχορδα

Θόδωρου Αντωνίου: “Κοντσέρτο για δύο Κιθάρες & ΄Εγχορδα”, πρώτη εκτέλεση

Σολίστες: Βιργινία Αμαργιωτάκη & Μανώλης Βροντινός

Edward Grieg: “Σουϊτα Holberg” για ΄Εγχορδα

 

Ως “αντίστιξη” στην “πρεμιέρα” Αντωνίου προτείνεται η “πρεμιέρα” του Παναγιώτη Κόκορα (το έργο “Association” γράφτηκε για την ΑΣΟΝιέτα ύστερα από προτροπή του Παύλου Σεργίου).

 

Ως “αντίστιξη” στο εμβληματικό έργο του Grieg προτείνεται η περίφημη διασκευή του μαέστρου Rudolf Barshai από το Κουαρτέτο Εγχόρδων αριθ.8 του Ντμίτρι Σοστακόβιτς.

 

Οι φίλοι & συνεργάτες του Θόδωρου Αντωνίου Βιργινία Αμαργιωτάκη & Μανώλης Βροντινός καλούν εγκάρδια τον “Κιθαρόκοσμο” να γνωρίσει την ολοκαίνουργια αυτή μουσική για δύο κιθάρες κι έγχορδα.

 

Η ΑΣΟΝική οικογένεια καλεί το φιλόμουσο αθηναϊκό κοινό στην γοητευτική, ενδιαφέρουσα και απαιτητική αυτή “αντιστικτική άσκηση” - τιμή προς τον Θόδωρο Αντωνίου.

 

Παίζει το Σύνολο Εγχόρδων «ΑΣΟΝιέτα»

Διευθύνει ο Αλέξανδρος Διαμαντής.

Σχετικές ειδήσεις
Requiem Aeternam: Εκδήλωση θρησκευτικής μουσικής στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
18.04.2016 14:03
Η Orion Productions παρουσιάζει την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στις 20:00, στην ιστορική κεντρική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός μια ξεχωριστή εκδήλωση θρησκευτικής μουσικής στο πνεύμα των ημερών με τίτλο “Requiem Aeternam”.
Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
15.03.2016 12:51
O Σύλλογος «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ» διοργανώνει το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 την ετήσια Μουσική Βραδιά «Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα» με γνωστά και αγαπημένα κλασικά έργα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.
Ο πιανίστας Sergey Belyavskiy για ένα ρεσιτάλ στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
18.01.2016 12:54
Ο σπουδαίος Ρώσος πιανίστας Sergey Belyavskiy, νικητής του Grand Prize του "eMuse" online Μουσικού Διαγωνισμού θα δώσει ένα μοναδικό ρεσιτάλ στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 20:30.
Το Κουαρτέτο εγχόρδων L' Anima στο Beton 7
15.01.2016 15:45
Τον Φεβρουάριο του 2016 το κουαρτέτο εγχόρδων L’ Anima γιορτάζει τα 20ά του γενέθλια ερμηνεύοντας έργα Ελλήνων συνθετών σε τέσσερις συναυλίες στο Beton7.
The Swing Era από την Big Band στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
02.11.2015 11:09
Η μοναδική στο είδος της Big Band του Δήμου Αθηναίων θα δώσει μια ξεχωριστή συναυλία μουσικής jazz, με τίτλο The Swing Era, στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, με αφορμή τον εορτασμό των 150 χρόνων του Συλλόγου.