Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Γαλλικά, πιάνο και κλασική παιδεία!

Γαλλικά, πιάνο και κλασική παιδεία!
Μετά την πρώτη επιτυχημένη διοργάνωση του, το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, επανέρχεται ακόμα πιο εντυπωσιακό και ενδιαφέρον στην παραλία της Αύρας, από τις 17 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου.

Μετά την πρώτη επιτυχημένη διοργάνωση του, το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, επανέρχεται ακόμα πιο εντυπωσιακό και ενδιαφέρον. Η παραλία της Αύρας είναι έτοιμη να υποδεχτεί και φέτος τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, από τις 17 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου.

Έντεκα συναυλίες κλασικής μουσικής, με τη συμμετοχή ξένων και Ελλήνων καλλιτεχνών έχουν προγραμματιστεί για φέτος. Το ειδυλλιακό τοπίο της παραλίας της Αύρας σε συνδυασμό με τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας, θα μετατρέψουν τις νύχτες του φεστιβάλ σε ειδυλαική εικόνα βγαλμένη από ένα όνειρο.

Η Ντόρα Μπακοπούλου , καλλιτεχνική διευθύντρια του θεσμού, έχει αναλάβει την τύχη του φεστιβάλ από πέρυσι κιόλας στη παρθενική διοργάνωση του από τις 25 Αυγούστου έως και τις 9 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ φέτος περιλαμβάνει:
Παρασκευή 17 Αυγούστου, Ellemis piano quartet με έργα των: F.Liszt, W. A.Mozart, R. Schumann
Σάββατο 18 Αυγούστου: Εργα των: S.Rachmaninov, Fr.Chopin, A.S.Arenski
Κυριακή 19 Αυγούστου: Εργα των: M.Ravel, I.Stravinsky, Σ.Γυφτάκη
Τετάρτη 22 Αυγούστου ρεσιτάλ με έργα των: G.B.Vitali, K.Saariaho, P.Ortiz, J.S.Bach,
Παρασκευή 24 Αυγούστου: έργα των: R.Schumann, J.Brahms
Σάββατο 25 Αυγούστου: έργα των: G.Fauré, S.Prokofiev, Fr.Poulenc
Κυριακή 26 Αυγούστου: έργα των: J.Haydn, D.Shostakovich, J.Massenet, L.v.Beethoven,
Παρασκευή 31 Αυγούστου: Η Μαγεία της Τσιγγάνικης Μουσικής
Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου: Βραδιά Όπερας Αφιερωμένη στον Κώστα Πασχάλη. Aριες από αγαπημένες όπερες των G.Rossini, W.A.Mozart, G.Verdi, G.Puccini, G.Bizet
Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου: Η Μαγεία της Τσιγγάνικης Μουσικής

INFO
Από 17 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου, Παραλία Αύρας,Αίγινα,Τιμή Εισιτηρίου 10ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Σκαλκώτας και τα πνευστά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.02.2017 16:14
Οι συνθέσεις για πνευστά του Νίκου Σκαλκώτα (1904-1949), δημιουργίες τεχνικής τελειότητας και υψηλής αισθητικής, αποτελούν λαμπρά μνημεία του σύγχρονου πολιτισμού, όπως άλλωστε το σύνολο της εργογραφίας του, η οποία εξακολουθεί να συγκινεί τον σημερινό ακροατή και να κεντρίζει το ενδιαφέρον του. Έτσι, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, στις 8:30 το βράδυ, το κοινό της Αίθουσας Δημήτρης Μητρόπουλος θα έχει τη σπάνια ευκαιρία να απολαύσει τη Σονάτα κοντσερτάντε για φαγκότο και πιάνο, τα Κουαρτέτα αρ. 1 και αρ. 2 για πιάνο και πνευστά, το Κοντσερτίνο για όμποε και πιάνο και το Κοντσερτίνο για τρομπέτα και πιάνο. Τα έργα ερμηνεύουν οι: Σπύρος Κοντός (όμποε), David Tomàs Realp [Νταβίντ Τομάς Ρεάλπ] (φαγκότο), Γιάννης Καραμπέτσος (τρομπέτα) και Λητώ Θώμου (πιάνο).
Τραγούδια και Εύθραυστοι Ήχοι για Φωνή και Πιάνο: συναυλία με τον Θανάση Δρίτσα στο Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη
13.09.2016 16:11
Ο Θανάσης Δρίτσας παρουσιάζει έναν κύκλο τραγουδιών του για φωνή και πιάνο σε στίχους Χρήστου Μπουλώτη, Οδυσσέα Ελύτη, Μίλτου Σαχτούρη, Κώστα Καρτελιά, Νίνας Ναχμία και Ελευθερίας Ζαμπετάκη-Δρίτσα.
Ρεσιτάλ βιολιού με τον Λεωνίδα Καβάκο στην Ύδρα
16.08.2016 16:01
Το Σάββατο 20 Αυγούστου 2016 και ώρα 21:00 στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας και στο πλαίσιο της 7ης Φιλανθρωπικής Εκδήλωσης Κλασσικής Μουσικής υπέρ του Νοσοκομείου Ύδρας, θα πραγματοποιηθεί συναυλία του κορυφαίου Έλληνα βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκου με τον Enrico Pace στο πιάνο.
Ο Γιάννης Σπανός για την πανσέληνο του Αυγούστου στο Χάραμα
12.08.2016 13:43
Ο Γιάννης Σπανός, ο κορυφαίος συνθέτης του «Νέου Κύματος», μας ταξιδεύει την Πέμπτη 18 Αυγούστου στο θερινό Χάραμα στις αξέχαστες επιτυχίες του, με συντροφιά το πιάνο του και το φώς της Αυγουστιάτικής πανσέληνου.
Από την κλασική στην τζαζ: Πιανόραμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
29.03.2016 17:17
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μας προσκαλεί στο φετινό Πιανόραμα σε δύο ειδικές συναυλίες, οι οποίες θα μας ταξιδέψουν από την κλασική στην τζαζ μουσική.