Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Το tango του Astor Piazzolla, ρεσιτάλ πιάνου με τον Σπύρο Μοσχόπουλο στη Galerie Δημιουργών

Το tango του Astor Piazzolla, ρεσιτάλ πιάνου με τον Σπύρο Μοσχόπουλο στη Galerie Δημιουργών

O πιανίστας Σπύρος Μοσχόπουλος , μετά από πολυετή ενασχόληση του ως μουσικός με την εκτέλεση, διασκευή και σύνθεση έργων εμπνευσμένων από το αργεντίνικο ταγκό καθώς και την λατινοαμερικάνικη μουσική , επαναλαμβάνει το ρεσιτάλ πιάνου που παρουσίασε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αυτή τη φορά στην Galerie  Δημιουργών, το Σάββατο 16 Μαΐου 2015. Το  πρόγραμμα είναι  εμπνευσμένο σχεδόν αποκλειστικά από τον Astor Piazzolla.

 

Θα μας παρουσιάσει  πολύ γνωστά έργα του μεγάλου Αργεντίνου συνθέτη σε μεταγραφές και δικές του διασκευές για πιάνο σόλο αλλά θα ακουστούν και κάποιες γνωστές λάτιν και τάγκο μελωδίες άλλων συνθετών. Έχοντας εμπειρία ως μουσικός εκφραστής την αργεντίνικης  μουσικής κουλτούρας τόσο ως μέλος των Dueto Tango με τον μπαντονεονίστα  Λευτέρη Γρίβα όσο και ως συνεργάτης της διακεκριμένης ακκοντεονίστας  Ζωής Τηγανούρια,  θα μας μεταφέρει  «γευσεις» απ’το πάθος και τον παλμό μιας μουσικής που δεν γνωρίζει σύνορα..

 

Η εμπειρία ολοκληρώνεται με ταυτόχρονη βιντεοπροβολή που  «ντύνει» οπτικά και ακουστικά κάποια κομμάτια  με υπέροχες εικόνες και βίντεο που μας μεταφέρουν στα γραφικά σοκάκια του Buenos Aires..

 

Σπύρος Μοσχόπουλος : πιάνο, απόδοση , διασκευή για πιάνο

Μαρία Ντούμα : επιμέλεια οπτικοακουστικού υλικού

Σχετικές ειδήσεις
Musica Ricercata, ρεσιτάλ πιάνου του Γιάννη Γιαννόπουλου στο Beton 7
22.12.2016 10:04
Ο διεθνώς καταξιωμένος πιανίστας Γιάννης Γιαννόπουλος θα δώσει την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 στο Beton7 ένα ρεσιτάλ πιάνου με το οποίο αφηγείται μουσικά την περιήγηση μεταξύ κολάσεως και παραδείσου.
Ρεσιτάλ Πιάνου από τον Δημήτριο Καραμανώλη στον πολυχώρο Διέλευσις
26.04.2016 15:53
Στις 20 Μαΐου 2016 και ώρα 21:00 ο σολίστ του πιάνου Δημήτριος Καραμανώλης ξεκινά έναν κύκλο ρεσιτάλ με θέμα τη σονάτα στον πολυχώρο πολιτισμού «διέλευσις».
Ένα Ρεσιτάλ - Ανώνυμος πιανίστας από το Στέφανο Θεοδωρίδη στο Θέατρο Πόρτα
20.04.2016 12:12
Ο Στέφανος Θεοδωρίδης θα εμφανιστεί στο Θέατρο Πόρτα, στο πλαίσιο του κύκλου Τρίτες Παράλληλες, για μία συναυλία με τίτλο Ένα Ρεσιτάλ - Ανώνυμος πιανίστας.
Ρεσιτάλ πιάνου της Μάγδας Νικολαΐδου στο Beton 7
18.04.2016 13:24
Το Beton 7 μας προσκαλεί στο ρεσιτάλ πιάνου της Μάγδας Νικολαΐδου το Σάββατο 23 Απριλίου 2016.
Aπό τον F. Chopin στον A. Piazzolla, με τον Σπύρο Μοσχόπουλο στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
24.03.2016 16:35
O διακεκριμένος σολίστ του πιάνου και συνθέτης Σπύρος Μοσχόπουλος, έρχεται στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, σε μία συναυλία όπου θα συνδυάσει το λυρισμό και την ευαισθησία της μουσικής του μεγάλου ρομαντικού συνθέτη, με το πάθος και το παλμό του tango nuevo.