Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Με το βλέμμα στην πόλη: Masterclass αστικής φωτογραφίας στο Κέντρο Εννέα

Με το βλέμμα στην πόλη: Masterclass αστικής φωτογραφίας στο Κέντρο Εννέα

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας ENNEA σας ανακοινώνει την έναρξη νέου σεμιναρίου φωτογραφίας με τίτλο «Με το βλέμμα στην πόλη», με τον Παναγιώτη Κασίμη, τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015.

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για την αστική φωτογραφία, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια πιο ουσιαστική προσέγγιση στην λεγόμενη «φωτογραφία δρόμου».

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Εισαγωγή στην αστική φωτογραφία

Αστικά τοπία και το περιβάλλον της πόλης

Πρακτική: Φωτογραφίζοντας το αθηναϊκό τοπίο

Αντικείμενα και χώρος

Πρακτική: Ιδιωτικοί χώροι

Αλληλεπιδράσεις και το ανθρώπινο στοιχείο στο δρόμο

Πρακτική: Φωτογραφίζοντας στο δρόμο

Κριτική φωτογραφιών και προσέγγισης

Επιλογή προσωπικού project

Περιγραφή και κριτική

Προσωπικές συναντήσεις κριτικής και βοήθειας

 

Εκτός από τις θεωρητικές συζητήσεις, το workshop θα εστιάσει στο να κατευθύνει τους συμμετέχοντες στη δημιουργία φωτογραφικού project της επιλογής τους. Ο κύριος στόχος είναι η δημιουργική σύνδεση της αστικής θεωρίας και της φωτογραφικής πρακτικής, πλαισιωμένη με εποικοδομητική κριτική των φωτογραφιών και λήψη βοήθειας σε προσωπικό επίπεδο.

 

Η δουλειά που θα παραχθεί, τόσο κατά τη διάρκεια του workshop όσο και τους μετέπειτα δυο μήνες, θα παρουσιαστεί σε ομαδική έκθεση τον Οκτώβριο του 2015 στα πλαίσια του Athens Urban Photo Festival, που θα διοργανώσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας ΕΝΝΕΑ ταυτόχρονα με το Λονδίνο, με την υποστήριξη των πανεπιστημίων Goldsmiths και Kingston του Λονδίνου, καθώς και της Tate Britain.

 

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν βασικές φωτογραφικές γνώσεις. Κατά τη διάρκεια του workshop δεν θα συζητηθούν τεχνικά θέματα.

Πριν από την έναρξη του workshop θα πρέπει να υποβάλουν ένα μικρό δείγμα δουλειάς τους (portfolio), ως δέκα (10) φωτογραφίες. Σκοπός της υποβολής portfolio δεν είναι η κριτική, αλλά η προσαρμογή του σεμιναρίου στις ανάγκες και το επίπεδο των συμμετεχόντων.

 

Διδάσκει ο Παναγιώτης Κασίμης

Σχετικές ειδήσεις
Εργαστήρια φωτογραφίας για παιδιά και νέους
21.12.2016 17:40
Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας στο πλαίσιο του διευρυμένου εκπαιδευτικού του προγράμματος διοργανώνει ειδικά εβδομαδιαία εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.
Έναρξη της Σχολής Φωτογραφίας «Διαδρομές»
01.09.2016 12:46
Η Σχολή φωτογραφίας «Διαδρομές» δημιουργήθηκε μέσα από τη συνάντηση, τι άλλο, των διαδρομών 2 ανθρώπων με μεγάλη αγάπη για την Τέχνη και τη φωτογραφία ειδικότερα.
 METApolis: Μαθήματα Φωτογραφίας 2016/2017
29.08.2016 16:55
Η Φωτογραφική ομάδα του METAPolis ξεκινάει νέους δίωρους εβδομαδιαίους για την περίοδο 2016/2017, εισαγωγικούς κύκλους σεμιναρίων – μαθημάτων στην Φωτογραφία. Η Φιλοσοφία του προγράμματος περιλαμβάνει την τεχνική γνώση με την αισθητική και την πρακτική εφαρμογή αυτών. Στόχος είναι να διαμορφωθεί μια γενική γνώση για τη φωτογραφία, στα πλαίσια ενός δίωρου εβδομαδιαίου προγράμματος με τελικό σκοπό τη δημιουργία μιας φωτογραφικής έκθεσης.
Faces in Spaces: διαγωνισμός φωτογραφίας από την ομά Κα.Δρώ
10.08.2016 12:45
Η Φωτογραφική Ομάδα Κα.Δρώ διοργανώνει και φέτος ανοιχτό διαγωνισμό φωτογραφίας. Το θέμα έχει τίτλο Faces in Spaces.
1ο Πανελλήνιος Μανδακάσειος Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2016
05.07.2016 14:42
Η Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης», θέλοντας να αναδείξει το αναξιοποίητο μνημειακό πολιτιστικό απόθεμα της Ελλάδας καλλιεργώντας συγχρόνως την τέχνη της φωτογραφίας με δημιουργικό και ωφέλιμο τρόπο, διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Μανδακάσειο Διαγωνισμό Φωτογραφίας 2016 με θεματικό αντικείμενο τα Ελληνικά Μνημεία Τέχνης και Πολιτισμού.