Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

4η Design for life στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο

4η Design for life στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο

Η 4η Design for life, ο στοχευμένος εκθεσιακός θεσμός για την ανάδειξη και προώθηση του design σε στοίχημα Πανευρωπαϊκού διαμετρήματος, προβολής της φυσιογνωμίας και του προφίλ του, μέσα από τους σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες , δημιουργικές ομάδες και BRANDS Διεθνούς Κύρους, επιστρέφει με την 4η διοργάνωση του στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο .
                                                        
Μετά την επιτυχία των τριών προηγούμενων εκθέσεων, οι επισκέπτες της 4ης DESIGN FOR LIFE θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικά εκθέματα που θα προβάλλουν με μία νεοτερικότητα, στη ¨συνομιλία¨, με τη φανταστική τέχνη που εκφράζει τη διαφορετικότητα.

Κεντρικοί άξονες της έκθεσης είναι:

- Φιλοσοφία του Design
- Σχεδιάζοντας το Μέλλον
- Στην Εξερεύνηση του Design
- DESIGN FOR ALL που αφορά την εκμάθηση του design σε παιδιά με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή και νοητική καθυστέρηση, για να είναι προσβάσιμο σε όλους.

Η δημιουργική ομάδα AFDF της 4ης DESIGN FOR LIFE έρχεται να αποδείξει ότι συμβάλλει, παρά τους κραδασμούς της κρίσης, με αντοχή, θάρρος και ελπίδα, σ΄ένα συνεχή αγώνα ανάδειξης της έμπνευσης του δημιουργού, για να συμβάλλει σε στιγμές που μια ¨διαφορετική Ευρώπη¨ θα σταθεί δίπλα στους καλλιτέχνες, δημιουργούς στη πραγμάτωση του οράματος τους και την ζωή τους εν γένει.

Η θεματική κατανομή στις εντυπωσιακές αίθουσες του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, περιλαμβάνει:

-Τιμητικό Αφιέρωμα στο φημισμένο στον κόσμο Ιταλικό Design με τη συμμετοχή των Gio Ponti, Ettore Sotsass κ.α και των BRANDS: B&B-CASSINA (ΔΕΛΟΥΔΗΣ) / MOROSO (CASA DI PATSI) /RICHE D’ART masterpieces collection / ARTEMIDE (ARTEMIDE HELLAS) / MOLTENI (ABAΞ) / GIO PONTI (CHRISTOFLE) κ.α.

ΕΠΙΠΛΑ – ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ – ΦΩΤΙΣΜΟΣ (VITRA / ΑΒΑΞ / CHRISTOFLE BERNARDAU παρουσίαση σειράς πιάτων της MARINA ABRAMOVIC / RICHE D’ART / DESIGN PLAZA κ.α/

Ολοκληρωμένη διαμόρφωση σπιτιού (AMASS / CASA DI PATSI / TECNO / IDEAL STANDARD κ.α.

Γενικά, τα περισσότερα εκθέματα είναι βραβευμένα με RED DOT DESIGN AWARD και COMPASSO D ‘ ORO – ADI.

RICHE D’ART Εικαστικοί Καλλιτέχνες στο Icon ( ΖΟΓΓΟΛΟΠΟΥΛΟΣ-VASSILIKI-ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΓΟΣ-ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΑΡΔΕΛΛΗ-ΧΑΡΗΣ ΛΑΜΠΕΡΤ )

Παρουσίαση προτάσεων από Designers, Αρχιτέκτονες, Καλλιτέχνες και Δημιουργικές Ομάδες ( ΡΟΖΑΛΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ / ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΠΙΣΚΙΤΖΗΣ / ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΠΟΓΡΗΣ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΓΚΟΣ / ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΝΤΑΚΗΣ / ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΦΗΣ / ΛΟΥΑΝΑ ΜΠΑΛΟΜΗΝΟΥ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΠΑΝΙΚΗΣ / ΝΙΚΗ ΧΑΝΙΑ / CTRLZAK / 5o ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ )

Πρώτη Παρουσίαση του Καλλιτεχνικού Κινήματος DESIGN & ARCHITECTURE HYBRID. Είναι το κίνημα που δημιουργήθηκε από την ομάδα AFDF με ανατρεπτικούς συντελεστές σε συνδυασμό με την κορυφαία ανατροπή. Είναι η συνεχής κίνηση της σκέψης, design και σύγχρονης τεχνολογίας 3ης γενιάς. Καταργεί πολλαπλά στοιχεία του interior design και των ενδοιάμεσων μεθόδων σχεδιασμού και λειτουργίας. Είναι ένας πλήρης, προηγμένος σχεδιασμός, με εξαιρετικές δυνατότητες που επιτυγχάνει κορυφαία αισθητική και περιβαλλοντική εφαρμογή. Τολμηρό και δυναμικό για πρωτοποριακό design και αρχιτεκτονική.

Στο Υβριδικό Design συντελείται ανατροπή των προδιαγραφών με τη σύζευξη επιστημών, δημιουργικότητας και στοχασμού στην ιδανική τους μορφή. Οι συντεταγμένες της κλασσικής γεωμετρίας με τη μαγική τους ιδιότητα, βάζουν τάξη στο χάος….

Την διοργάνωση & Επιμέλεια της Έκθεσης έχει η Αγγελική Φιλανδριανού + AFDF δημιουργική ομάδα , αρχιτέκτονες-designers-γραφίστες

Σχετικές ειδήσεις
Φινλανδοί Αρχιτέκτονες. Με το βλέμμα στην Ελλάδα - Σκίτσα και φωτογραφίες στο Μουσείο Μπενάκη
10.01.2017 12:47
Το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 την έκθεση Φινλανδοί Αρχιτέκτονες. Με το βλέμμα στην Ελλάδα - Σκίτσα και φωτογραφίες, σε διοργάνωση του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, σε συνεργασία με το Φινλανδικό Ινστιτούτο και το Μουσείο Μπενάκη.
Παναγιώτης Τέτσης - Χαρακτική: η έκθεση του ΜΙΕΤ στη Λιβαδειά
31.08.2016 12:50
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, ο Δήμος Λεβαδέων, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδειάς και ο σύλλογος «ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ», στο πλαίσιο του πολιτιστικού θεσμού των Τροφωνίων παρουσιάζουν την έκθεση του Παναγιώτη Τέτση, Χαρακτική.
iDyssey: Έκθεση φωτογραφίας του Stefano De Luigi στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο
14.06.2016 14:25
Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με το Athens Photo Festival έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην έκθεση φωτογραφίας του Stefano De Luigi με τίτλο iDyssey.
Η πόλη: έκθεση της Βίκυς Τσαλαματά στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών
24.03.2016 11:10
Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών εγκαινιάζει την Τετάρτη 30 Μαρτίου στις 19.00 την ατομική έκθεση της χαράκτριας Βίκυς Τσαλαματά, «Η Πόλη», σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Λήδας Καζαντζάκη.
Αrticulations: έκθεση του Χρήστου Παπλωματά στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη
23.03.2016 11:19
Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στο πλαίσιο του κύκλου εκθέσεων Αναζητήσεις στην Ύλη φιλοξενεί την έκθεση του Χρήστου Παπλωματά, με τίτλο “Articulations”. Οι εκθέσεις αυτές οργανώνονται και φιλοξενούνται στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, με στόχο την παρουσίαση και την ανάδειξη καλλιτεχνών από τον χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών και του design.