Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Stencil party in Athens!

Stencil party in Athens!
Η Cast-a-Blast, οι εκδόσεις Οξυ και το περιοδικό Platform, διοργανώνουν ένα πρωτότυπο multi event-live-party για τη νέα κυκλοφορία του βιβλίου Stencil in Athens από τη σειρά Τοιχοδρομίες (vol.2) του Δημήτρη Θεοδόση και του Παυσανία Καραθανάση.

Η βραδιά θα ανοίξει με την προβολή του ντοκιμαντέρ δρόμου Βombing η ιστορία μιας παρέας των Αγγέλου Αθανασόπουλου και Δημήτρη Νικολόπουλου, για το graffiti που βραβεύτηκε πρόσφατα στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας.

Ακολουθούν συναυλία , Projections, stands με βιβλία των εκδόσεων Οξυ και Platform και οι dj’s της Cast-a-Blast σε μια βραδιά αφιερωμένη σε όλους όσους ενδιαφέρονται να κατανοήσουν και να αγαπήσουν την κουλτούρα του δρόμου και τους εκφραστές της.

Το Cast-a-Blast soundsystem , ξεπήδησε από το ομώνυμο δισκογραφικό label που με τη σειρά του δημιουργήθηκε το 2006 από την all star oμάδα των dj’s και παραγωγών Palov και Mishkin (aka Blend), του mc/ παραγωγού Bnc και της χαρισματικής τραγουδίστριας Sugahspank! Οι ζωντανές εμφανίσεις τους είναι κάτι παραπάνω από εκρηκτικές και χωρίς αμφιβολία μπορούμε να μιλάμε για ένα από τα πιο ανατρεπτικά μουσικά σχήματα που δρουν στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

 Το Stencil in Athens ,Τοιχοδρομίες vol.2 είναι ένα νέο, άμεσο, ανατρεπτικό, ευέλικτο και αρκετά εικονικό βιβλίο που παρουσιάζει την ιστορία του stencil graffiti, το οποίο εμφανίστηκε στους τοίχους των πόλεων στις αρχές της δεκαετίας των zeros και ήρθε να ταράξει τα νερά της καθαρότητας στο αστικό τοπίο των σύγχρονων μεγαλουπόλεων. Το stencil έχει κερδίσει τη θέση του στην παγκόσμια και αθηναϊκή κουλτούρα του τοίχου. Είναι τέχνη αλλά και τεχνική.

To Stencil in Athens, είναι το πρώτο βιβλίο για αυτήν την εντυπωσιακή παρεμβατική τέχνη του δρόμου που κυκλοφορεί επίσημα στην Ελλάδα.

Το Βombing H ιστορία μιας παρέας είναι ένα ντοκιμαντέρ δρόμου γυρισμένο σε ψηφιακό format που καταγράφει σκόρπιες στιγμές από τη ζωή νέων ανθρώπων στη σύγχρονη αστική Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις
O συγγραφέας Ζακ Εμπραχίμ έρχεται στην Ελλάδα και στα Public
23.01.2017 12:10
Τα Public, το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο, και οι εκδόσεις Key Books σας προσκαλούν να γνωρίσετε από κοντά τον συγγραφέα του βιβλίου «Γιος Τρομοκράτη: Η αληθινή ιστορία μιας επιλογής», Ζακ Εμπραχίμ. Στο βιβλίο του ο Αμερικανοαιγύπτιος συγγραφέας διηγείται μια αληθινή, συγκλονιστική ιστορία, πιο επίκαιρη από ποτέ.
«Αρχαίοι Έλληνες»: Το βιβλίο που θα σου μάθει ιστορία σε 10 κεφάλαια
09.01.2017 12:05
Από το σχολείο μαθαίνουμε για τους προγόνους μας. Αρχαίοι μύθοι, ιστορίες ηρώων, σημαντικές μάχες, διδάγματα φιλοσόφων είναι πράγματα που όλοι μας διδασκόμαστε σε πολύ νεαρή ηλικία. Τι γνωρίζουμε όμως πραγματικά για τους αρχαίους Έλληνες; Αν θέλεις να καλύψεις τα κενά σου και να μάθεις σε βάθος την ιστορία της πατρίδας μας, σου προτείνουμε το βιβλίο της Edith Hall, μίας από τις μεγαλύτερες σύγχρονες ιστορικούς με εξειδίκευση στην ιστορία της αρχαίας Ελλάδας.
Η Ιστορία της Αλιείας  - Δημήτρης Βαλλάτος
29.12.2016 13:27
Από τις εκδόσεις Vakxikon.gr και την σειρά Νεοελληνική ποίηση, κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή του Δημήτρη Βαλλάτου Η Ιστορία της Αλιείας.
Πρέπει, αλήθεια, να κόβουμε την ιστορία σε φέτες; - Jacques Le Goff
10.08.2016 12:08
Από τις εκδόσεις Angelus Novus κυκλοφορεί το βιβλίο, Πρέπει, αλήθεια, να κόβουμε την ιστορία σε φέτες; του J.Le Goff σε μετάφραση Δέσποινας Λαμπαδά.
Ε, ψιτ κύριος! Ποια είναι η ιστορία σου; - Σταύρος Καμπάδαης
03.06.2016 10:40
Από τις εκδόσεις Vakxikon.gr κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή, Ε, ψιτ κύριος! Ποια είναι η ιστορία σου; του Σταύρου Καμπάδαη.