Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

TEDxThessaloniki 2015: Bridging Spaces - Γεφυρώνοντας Τόπους

TEDxThessaloniki 2015: Bridging Spaces - Γεφυρώνοντας Τόπους

Το TEDxThessaloniki 2015 θα πραγματοποιηθεί στην πολή της Θεσσαλονίκης, στις 23 Μαΐου 2015, με θεματική Bridging Spaces - Γεφυρώνοντας Τόπους.

Τελικά ζούμε σε έναν κόσμο πιο διασπασμένο ή πιο ενωμένο από ποτέ; Ο Einstein συνήθιζε να λέει ότι ‘έχουμε χτίσει πολλά τείχη όχι όμως αρκετές γέφυρες’… Πόσο αληθινή είναι η φράση αυτή για τον κόσμο του 2015; Είναι περισσότερα αυτά που μας χωρίζουν ή αυτά που μας ενώνουν;

Στο TEDxThessaloniki 2015 επιχειρούμε να αναζητήσουμε γέφυρες ανάμεσα στην επιστήμη και την καθημερινή ζωή, το παρόν και το παρελθόν, την υψηλή τεχνολογία και την παιδική αθωότητα, τις μητροπόλεις του πλανήτη με τις πιο απομονωμένες περιοχές του χάρτη, την κρατική εξουσία και τον πολίτη…

Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από τον πολλαπλασιασμό της γνώσης και του πλούτου, φαίνεται, ταυτόχρονα, να αυξάνονται οι διακρίσεις, οι διαφορές και να μεγαλώνουν τα χάσματα που χωρίζουν τους λαούς, τις χώρες, τις κοινωνικές ομάδες, τις ιδεολογίες. Φέτος το Μάιο, αποφασίσαμε η 6η συνεχής χρονιά του TEDx Thessaloniki να είναι αφιερωμένη σε αυτά που μας ενώνουν και μας φέρνουν πιο κοντά, κόντρα στις δυνάμεις του διαχωρισμού και της απόστασης. Παραχωρώντας το βήμα μας σε προσωπικότητες που με το έργο τους συμφιλιώνουν φαινομενικά αντίθετες πτυχές του κόσμου μας, επιχειρούμε να αποδείξουμε ότι ακόμα και σε ένα περιβάλλον έντονης ιδεολογικής και οικονομικής σύγκρουσης, όπως το σημερινό, αυτά που μας ενώνουν είναι σίγουρα πιο πολλά από αυτά που μας χωρίζουν.

Μέσα από ιστορίες και ιδέες που θα εστιάζουν στη σύνθεση ανάμεσα στα διαφορετικά υλικά που συναντάμε στον κόσμο γύρω μας, φιλοδοξούμε να αντλήσουμε κι εμείς έμπνευση για να γεφυρώσουμε ακόμα περισσότερα κενά μέσα μας και στο περιβάλλον μας, σε μια προσπάθεια να χαμηλώσουμε τα τείχη που πρέπει να υπερπηδήσουμε για να βρεθούμε πιο κοντά σε έναν κόσμο συνεργασίας και διαλόγου.

Σχετικές ειδήσεις
Faces in Spaces: διαγωνισμός φωτογραφίας από την ομά Κα.Δρώ
10.08.2016 12:45
Η Φωτογραφική Ομάδα Κα.Δρώ διοργανώνει και φέτος ανοιχτό διαγωνισμό φωτογραφίας. Το θέμα έχει τίτλο Faces in Spaces.
Έλα να πεις την ιστορία σου στο Caravan Project!
23.03.2016 14:31
Την Παρασκευή 25 Μαρτίου από τις 14:00 έως τις 22:00 η ομάδα του Caravan Project σε συνεργασία με το κοινωνικό εργαστήρι κύκλωμα, το φωτογραφικό κέντρο stereosis, το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να έρθουν στο Λιμάνι στην Προβλήτα Α’ και να αφηγηθούν τις δικές τους ιστορίες.
Η Σχολή της Θεσσαλονίκης. Μαθαίνω πράττοντας: συζήτηση στην Πειραματική Σκηνή
20.01.2016 11:34
Στη συζήτηση με τίτλο «Η Σχολή της Θεσσαλονίκης. Μαθαίνω πράττοντας», που θα πραγματοποιηθεί στο στο Open Stage της Πειραματικής Σκηνής, δεκατρείς νέοι σκηνοθέτες, απόφοιτοι του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αυτοπαρουσιάζονται.
18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την αφίσα
21.12.2015 15:00
To Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για το δημιουργικό της αφίσας του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου αιώνα που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 20 Μαρτίου 2016.
Χειμερινό Ηλιοστάσιο στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης
18.12.2015 12:08
Η Προβλήτα Α’ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις «Λιμάνι: Τόπος και Πύλη Πολιτισμού» και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 να γιορτάσουν δημιουργικά το «Χειμερινό Ηλιοστάσιο».