Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Εισβολέας & The Tedd’s live στο Passport


Εισβολέας & The Tedd’s live στο Passport


Ο γνωστός Έλληνας ράπερ Εισβολέας και οι Tedd's θα εμφανιστούν για ένα live στη σκηνή του Passport, την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015.


«Μετά το τελευταίο άλμπουμ ήθελα να κάνω 180 μοίρες στροφή, να μπλέξω και να πειραματιστώ με μουσικούς και διαφορετικά όργανα .

Ήθελα να βρω μια νέα οπτική γωνία και ένα νέο ηχόχρωμα που δεν θα είναι τόσο εύκολο να κατηγοριοποιηθεί. Κάποιοι θα το πουν μπλούζ και κάποιοι θα το πουν χιπ-χοπ και θα έχουν δίκιο και οι δυο... Η μουσική είναι μία και δεν έχει όρια, κι αν ήταν μέρος θα ήταν πλανήτης, όπου μπορείς να ταξιδεύεις ατελείωτα στην επιφάνειά του αλλά εάν θες μπορείς και να σκάψεις βαθύτερα, έως το κέντρο.»

ΕισβολέαςΟι Tedd’s έχουν σαν αφετηρία το νομό Αττικής, στην Ελλάδα του 2014, παρουσιάζοντας καινούργιο, πρωτότυπο υλικό, αλλά και ανασκευάζοντας κλασικά κομμάτια του frontman τους, του βετεράνου ράπερ Εισβολέα, σε διάφορες σκηνές και clubs σε όλη την χώρα.

Η εννιαμελής μπάντα περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για ένα δυνατό απόσταγμα. Φωνητικά, κιθάρες, πλήκτρα και synths, 3 πνευστά, παραδοσιακά όργανα, στιβαρό rhythm section, κι όλα αυτά σε συνδυασμό με τα scratches του DJ, ώστε να διατηρείται το αυθεντικό χιπ χοπ στοιχείο.

Οι συνθέσεις ξεκινούν από ομαδικά jam-session και αντικατοπτρίζουν τις διάφορες, πολλές φορές ετερόκλητες, επιρροές της μπάντας. Οι μουσικοί «γευσιγνώστες» θα διακρίνουν μια σταθερή και έντονη βάση hip-hop, δυνατές γευστικές κατευθύνσεις από soul, blues και διάφορες μουσικές φόρμες της ανατολικής Μεσογείου, αλλά και κάποιες πιο διακριτικές νότες dub και ψυχεδέλειας.

Η ίδια συνταγή ακολουθείται και στις live εμφανίσεις των Tedd’s oι οποίες είναι απελευθερωτικές και γεμάτες ενέργεια, αντανακλώντας τη συλλογική αντίληψη και τις ετερογενείς μουσικές εμπειρίες των μελών του συγκροτήματος.

Πέρα από την ευρηματικότητα και την τεχνική τους δεξιότητα, οι Tedd’s ξεχωρίζουν και για το ιδεολογικό στιχουργικό τους περιεχόμενο, ιδωμένο υπό το προσωπικό πρίσμα του Εισβολέα, όπως διαμορφώνεται από το αστικό μας περιβάλλον , παίρνοντας θέση σε θέματα ρατσισμού και ανισότητας, μιλώντας υπέρ της ανθρωπιάς, της αξιοπρέπειας και του δικαιώματος της ελεύθερης σκέψης, επιλογής και έκφρασης.

Μέλη:

Λιάκος Παπανικολός: ΦΩΝΗ
Τζιμ Σταρίδας: ΤΡΟΜΠΟΝΙ
Κώστας Φόρτσας: ΚΛΑΡΙΝΟ
Κώστας Κεφαλας: ΤΡΟΜΠΕΤΑ
Βαγγέλης Καραπέτρος: ΚΙΘΑΡΑ
Κώστας Στεργίου: ΠΛΗΚΤΡΑ
Λευτέρης Αντωνόπουλος: ΤΥΜΠΑΝΑ
Κώστας Ξηρογιάννης: ΜΠΑΣΟ
DJ Cutbrawl: ΠΙΚΑΠΙΣΜΟΙ

Σχετικές ειδήσεις
Οι Wedding Singers live στο Passport Κεραμεικός
12.10.2016 15:13
Οι Wedding Singers, η διαγαλαξιακή cover band, τα live της οποίας είναι κάθε φορά μια έκρηξη αγάπης, χορού και αστερόσκονης με φόντο και βάση τα '90s, παρουσιάζουν ένα μοναδικό επετειακό show, για πρώτη φορά στη σκηνή του PassPort Κεραμεικός (Upstairs)!
Εισβολέας & The Tedd’s live στο Oropos Summer Fest
20.07.2016 15:37
Το Σάββατο 23 Ιουλίου 2016 στον Ωρωπό (παραλία Χαλκούτσι), ο Εισβολέας έρχεται με ένα πολύ ανεβαστικό πρότζεκτ στη σκηνή του Oropos Summer Fest!
Οι Onyx live στο Passport Κεραμεικός
17.05.2016 12:27
Οι Onyx επιστρέφουν στην Ελλάδα για ένα live στο Passport Κεραμεικός το Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016.
Ο Ηλίας Μαρούδας live στο Passport Art
21.04.2016 16:08
Ο Ηλίας Μαρούδας, ένα μήνα μετά την υπέροχη βραδιά του Μαρτίου, επιστρέφει στην σκηνή του PassPort ART, με την μουσική παράσταση "ΣΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟ ΒΥΘΟ", με τραγούδια και συνθέτες που στιγμάτισαν την ελληνική μουσική στο πέρασμα των χρόνων.
Ο Παναγιώτης Τσαφαράς live στο Passport Art
06.04.2016 14:08
Ο Παναγιώτης Τσαφαράς θα εμφανιστεί την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 για ένα live στο Passport Art.