Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ο Petri Sakari διευθύνει την ΚΟΘ σε έργα Γκάντε, Μέντελσον, Νίλσεν

Ο Petri Sakari διευθύνει την ΚΟΘ σε έργα Γκάντε, Μέντελσον, Νίλσεν

Ο Petri Sakari διευθύνει την Κ.Ο.Θ. σε μια συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. και ώρα 20:30.

 

Πρώτος ήταν ο συνθέτης Φέλιξ Μέντελσον – Μπάρτολντι που αναγνώρισε το ταλέντο του Νιλς Γκάντε και τον προσέλαβε ως βοηθό μαέστρου. Ο Γκάντε (1817-1890) αναδείχθηκε στον σημαντικότερο Δανό συνθέτη και μουσικό της εποχής του, ο οποίος με τη σειρά του ανέδειξε μεταξύ των κορυφαίων Δανών δημιουργών τον μαθητή του Καρλ Νίλσεν. Αυτή την ενδιαφέρουσα προσωπική και μουσική σύνδεση θα παρουσιάσει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του φημισμένου Φιλανδού μαέστρου Petri Sakari και με τη σύμπραξη των σολιστών Κοσμά Παπαδόπουλου και Αλέξανδρου Σταυρίδη στο κλαρινέτο.

 

Η συναυλία περιλαμβάνει τη ρομαντική Συμφωνία αρ. 4 σε Σι ύφεση μείζονα, έργο 20 του Νιλς Γκάντε, τα εντυπωσιακά Concert Piece αρ. 1 και 2 για δύο κλαρινέτα σε Φα και Ρε ελάσσονα αντίστοιχα του Φέλιξ Μέντελσον – Μπάρτολντι που έγραψε ο συνθέτης για τους δεξιοτέχνες πατέρα και υιό Μπέρμαν και τη Συμφωνία αρ. 4, έργο 29 του Καρλ Νίλσεν, με την οποία ο συνθέτης ήθελε να υμνήσει τη δίψα για ζωή και να εκφράσει ένα δριμύ κατηγορώ κατά της βιαιότητας του πολέμου, με την περίφημη «μάχη των τυμπάνων» από δύο ομάδες κρουστών, που παραπέμπει στις σφοδρές μάχες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου κατά τη διάρκεια του οποίου γράφτηκε το έργο.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Roberto Prosseda στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
09.11.2016 11:18
Είναι ένας από τους πιο γνωστούς ιταλούς πιανίστες με διεθνή παρουσία και πλούσια δισκογραφική δραστηριότητα. Εξειδικεύεται στον Μέντελσον, τα έργα του οποίου έχει μελετήσει σε βάθος και έχει ξαναφέρει στο προσκήνιο, παίζοντας και ηχογραφώντας σπάνιες συνθέσεις του μεγάλου γερμανού μουσουργού.
Ξεκινά η προπώληση για τη συναυλία της Φιλαρμονικής του Βερολίνου στο Μέγαρο Μουσικής
23.09.2016 10:13
Αρχίζει την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου η προπώληση των εισιτηρίων για την πολυαναμενόμενη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου με έργα Φρανκ, Ραχμάνινοφ και Ρίμσκι-Κόρσακοφ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Την Ορχήστρα διευθύνει ο Τουγκάν Σοχίεφ.
Συναυλία για την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ
11.05.2016 14:49
Η Κ.Ο.Θ. τιμά την Ημέρα Μνήμης για τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μια συναυλία.
Έργα Νίλσεν, Βασκς και Μπερλιόζ από την ΚΟΘ στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
04.04.2016 12:34
Η δεύτερη στη σειρά συναυλία της Κ.Ο.Θ. στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Απριλίου 2016, αποτελεί μία υπέροχη μουσική περιήγηση, που ξεκινά μία ηλιόλουστη ημέρα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, συνεχίζεται με ένα βραδινό περίπατο στη φύση και καταλήγει σε ένα ψυχεδελικό ταξίδι στα άδυτα της ανθρώπινης φαντασίας, με οδηγούς τα έργα των Νίλσεν, Βασκς και Μπερλιόζ.
Έργα Ροσσίνι, Κουρπίνσκι, Μπερλιόζ & Σαμπριέ με την ΚΟΘ στην αίθουσα τελετών ΑΠΘ
16.03.2016 12:02
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 στην Αίθουσα τελετών ΑΠΘ, ένα πολύχρωμο πρόγραμμα με έργα από την πλούσια γαλλική και ιταλική μουσική παράδοση.