Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

EUYO meets MOYSA στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

EUYO meets MOYSA στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUYO) και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (MOYSA) συμπράττουν για πρώτη φορά σε έργα Strauss, Schubert και Σκαλκώτα, τη Κυριακή 19 Απριλίου 2015 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

 

Νέοι μουσικοί από την Ευρώπη και την Βόρεια Ελλάδα σάς προσκαλούν σε μία μουσική συνάντηση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης!

 

Στις 21 και 22 Μαρτίου το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης πλημμύρισε από 200 νεαρούς ταλαντούχους μουσικούς, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Οργανισμού για την πρώτη στελέχωση της “MOYSA”, της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου.

 

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και στο πλαίσιο του προγράμματος Creative Europe, μετά από σχετικές ακροάσεις δημιουργήθηκαν δύο Ορχηστρικά Σύνολα (ένα Παιδικό Σύνολο Εγχόρδων και ένα Συμφωνικό Σύνολο) που αριθμούν συνολικά 80 περίπου μέλη, από τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, το Κιλκίς, τη Λάρισα, την Κοζάνη και άλλους Δήμους της Βόρειας Ελλάδας.

 

Μέσα στους κύριους στόχους της “MOYSA” είναι να συγκεντρώσει τους πιο ταλαντούχους νεαρούς μουσικούς της Βόρειας Ελλάδας και να βοηθήσει την καλλιτεχνική τους εξέλιξη, μέσα από συναυλίες , συνεργασίες , σεμινάρια και άλλες δραστηριότητες που αφορούν στην ορχηστρική τέχνη.

 

Έτσι, η σημερινή πρώτη εμφάνιση της νεοσύστατης Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης αποτελεί μέρος της κομβικής συνεργασίας του Οργανισμού με την Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUYO). Δεκαπέντε επίλεκτα μέλη της EUYO συναντούν περίπου τριάντα επίλεκτα μέλη της “MOYSA”, σε μία πανηγυρική εκδήλωση που υμνεί το νέο ταλέντο, τη συνεργασία, την αφοσίωση στην τέχνη, τη φιλία και την Ευρώπη που ονειρευτήκαμε.

 

Το όμορφο αυτό ταξίδι των νέων μουσικών μας στην τέχνη που υπηρετούν ξεκινά υπό τη διεύθυνση ενός σπουδαίου νεαρού Mαέστρου, εκπαιδευμένου στο πλαίσιο του Προγράμματος NEOJIBA της Βραζιλίας. Στα 22 μόλις χρόνια του, ο Yuri Azevedo έχει χαρακτηριστεί ως “ο Gustavo Dudamel της Βραζιλίας”.

 

Ευχαριστούμε τους φίλους και συνεργάτες της EUYO για την αρωγή τους στην προσπάθεια του ΜΜΘ να δημιουργήσει μία κοινότητα νέων μουσικών στη Θεσσαλονίκη και ευχόμαστε στους μουσικούς μας, καλή επιτυχία!

Σχετικές ειδήσεις
Πρωτοχρονιάτικο gala όπερας από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
28.12.2016 16:54
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υποδέχονται το 2017 με πασίγνωστες άριες από τις γεμάτες δραματική ατμόσφαιρα και ποιητικό ρεαλισμό όπερες του Τζάκομο Πουτσίνι.
Μια συναυλία για τους πρόσφυγες: Η ΣΟΔΘ συναντά τη Moysa στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
03.06.2016 14:32
Ογδόντα Έλληνες μουσικοί, ηλικίας 15 έως 60 ετών, δύο νέοι καλλιτέχνες από το Ιράκ και τη Συρία και ένας διακεκριμένος φωτοδημοσιογράφος της Ευρώπης συναντώνται στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 8 Ιουνίου, για να αναδείξουν με ήχους, λόγια και εικόνες το σύγχρονο δράμα των προσφύγων.
Η Ενάτη του Μπετόβεν για την Ημέρα της Ευρώπης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
05.05.2016 11:55
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζουν μαζί την ‘Ημέρα της Ευρώπης’ στις 9 Μαΐου 2016, με την κολοσσιαία Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν, με την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα.
Χάλκινα ηχοχρώματα από τον Μπαχ έως τον… Ιντιάνα Τζόουνς, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
18.04.2016 13:31
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ) και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) συναντώνται στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, σε μία σύμπραξη που φέρει τον τίτλο «Ό,τι λάμπει… είναι χαλκός».
The Carnival Concert από την Moysa στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
04.03.2016 12:27
Το Σάββατο 12 Μαρτίου η «MOYSA» – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, που ιδρύθηκε τον Μάρτιο 2015 με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος – παρουσιάζει διάσημα έργα και μουσική από γνωστές και αγαπημένες ταινίες, με έναυσμα, τις απόκριες.