Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Planet Physics: Πρόγραμμα δραστηριοτήτων για το Πάσχα

Planet Physics: Πρόγραμμα δραστηριοτήτων για το Πάσχα

Φέτος στο Planet Physics το Πάσχα είναι διαφορετικό. Τα κεριά και τα αυγά γίνονται υλικά για τρομερά και πολύχρωμα πειράματα!

 

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τους νόμους της Φυσικής χρησιμοποιώντας Πασχαλινά αυγά. Πίεση, άνωση και ροπή αδράνειας είναι μόνο λίγες από τις έννοιες που θα προσεγγίσουμε!

 

H ΦΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΠΟΥΝΟΦΟΥΣΚΑΣ

Τα χρώματα της Ίριδας, ο ήχος και οι ηλεκτροστατικές δυνάμεις που "παλεύουν" με τη βαρύτητα του Νεύτωνα. Ποιος θα φανταζόταν ότι μπορούμε να παρατηρήσουμε τόσα φυσικά φαινόμενα, χρησιμοποιώντας μόνο...σαπουνόφουσκες!

Μ. Τετάρτη, Τρίτη και Πέμπτη του Πάσχα 10.00-11.30

 

ΜΙΚΡΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

Κατασκευάζουμε ένα Μηχανικό χέρι από καλαμάκια, πνευματικές και υδραυλικές συσκευές ανύψωσης και μετάδοσης της κίνησης, μελέτη δομικής στατικής ... με marshmallows!

Μ. Τετάρτη, Τρίτη και Πέμπτη του Πάσχα 11.30-13.00

 

ΠΙΕΣΗ

Ατμοσφαιρική πίεση, υδροστατική πίεση και μαθαίνουμε Φυσική...χωρίς πίεση! Ο Αρχιμήδης και ο Πυθαγόρας συναντούν τον Pascal και συζητούν για τον Torricelli. Οι παρευρισκόμενοι αντιλαμβάνονται πειραματικά έννοιες σχετικές με την πίεση. 

Μ. Τρίτη, Μ. Πέμπτη, Τετάρτη και Παρασκευή του Πάσχα 10.00-13.30

 

ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΥ

Ανακαλύπτουμε βιωματικά το άτομο, με τα πρωτόνια, νετρόνια και τα ηλεκτρόνια που το αποτελούν. Ανακαλύπτουμε τι είναι το ηλεκτρικό ρεύμα και φτιάχνουμε ηλεκτρικά κυκλώματα: παράλληλα και σε σειρά, ανοιχτά, κλειστά ή και βραχυκυκλωμένα κάνουν τον ηλεκτρισμό...παιχνίδι! Συζητάμε για τους μαγνήτες και ανακαλύπτουμε τη ... φιλική σχέση του ηλεκτρισμού με το μαγνητισμό: πηνία, πυξίδες, μαγνήτες κ.α. επιστρατεύονται και μας αποκαλύπτουν πώς από τον ένα φτάνουμε στον άλλο.

Μ. Τρίτη, Μ. Πέμπτη, Τετάρτη και Παρασκευή του Πάσχα 11.30-13.00

 

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ (7 έως 12 ετών)

Θα δούμε την ανατολή και τη δύση του Ηλίου στο πάτο ενός ποτηριού. Θα μάθουμε για τους πυραύλους και θα δοκιμάσουμε να απογειωθούμε από τη Γη. Ύστερα θα επισκεφθούμε τη το δορυφόρο μας τη Σελήνη, θα δοκιμάσουμε να προσεδαφισθούμε με ασφάλεια στον Άρη. Από εκεί  θα κοιτάξουμε ψηλά και θα φτιάξουμε τον προσωπικό μας χάρτη του ουρανού. Θα μάθουμε για τους αστερισμούς, δηλαδή τα σχήματα που κάνουν τα αστέρια και θα κάνουμε τους δικούς μας αστερισμούς. Μπορεί και να δημιουργήσουμε τον παγωμένο πυρήνα ενός κομήτη! Όμως τι αξία έχει ένα βράδυ αφιερωμένο στην αστρονομία αν δεν  απολαύσουμε το νυχτερινό ουρανό και  τα ουράνια σώματα  μέσα από το τηλεσκόπιο του PLANET PHYSICS?

Καθημερινά 19.00-22.00 για παιδιά 7 έως 12 ετών

Σχετικές ειδήσεις
Οι Άθλιοι: εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το ΚΘΒΕ
13.10.2016 15:47
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεχίζοντας την εκπαιδευτική του πολιτική παρουσιάζει θεατροποιημένα το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Οι Άθλιοι», του Βίκτορα Ουγκώ σε διασκευή και σκηνοθεσία Νίκου Βουδούρη. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρεται στα σχολεία με την υποστήριξη των Δήμων.
Lost in Port: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων
18.05.2016 10:33
Τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων γιορτάζουν την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης του ΦΚΘ, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.
Πάσχα για τα παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
22.04.2016 13:10
Tο Εθνικό Αρχαιολογικό Mουσείο προσκαλεί τους μικρούς επισκέπτες να πάρουν μέρος στις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές του δράσεις για τις πασχαλινές διακοπές.
Πάσχα με παραστάσεις και εργαστήρια στην Παραμυθοχώρα!
12.04.2016 11:58
Η αγαπημένη μας Παραμυθοχώρα έχει ετοιμάσει για τους μικρούς της φίλους ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για τις ημέρες του Πάσχα, με υπέροχες παραστάσεις και ενδιαφέροντα εργαστήρια!
 Η Τσίου Τσίου ψάχνει τον Λαγό του Πάσχα! - Jannie Ho
07.04.2016 12:33
Οι Εκδόσεις Ίκαρος παρουσιάζουν έναν νέο τίτλο στην πετυχημένη σειρά προσχολικών βιβλίων Ψάξε να βρεις της Jannie Ho με τίλο Η Τσίου Τσίου ψάχνει τον Λαγό του Πάσχα!