Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

6ο Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους: Κάλεσμα συμμετοχών

6ο Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους: Κάλεσμα συμμετοχών

Αυτή τη χρονιά το ΒΒΒ εμπνέεται από την πόλη, την αστική ζωή, και τις γεωμετρικές αναπαραστάσεις που εμφανίζονται σε αυτή. Με τίτλο: Living in… City-mmetry, ο οργανισμός Balkans Beyond Borders ανοίγει την περίοδο αιτήσεων για το 6ο Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους. Πρόκειται για ένα καινοτόμο Φεστιβάλ που ταξιδεύει από πόλη σε πόλη στα Βαλκάνια εμπνέοντας μέσα από τη διαφορετική θεματική που αγγίζει κάθε χρόνο.  Η 6η έκδοση του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη μέσα στο φθινόπωρο 2015.

 

Κάθε μέρα χαράσσουμε την προσωπική μας πορεία στην πόλη.

Κάθε πόλη έχει τα σχήματά της: οικοδομικά τετράγωνα και κτίρια, δρόμους και πάρκα αλλά και κενούς χώρους, όλα αντικατοπτρίζουν συμμετρίες, ασυμμετρίες, γεωμετρίες, τάξη και αταξία

Κάθε πόλη έχει τις ροές της: βρισκόμαστε και χωρίζουμε, ενωνόμαστε και αποχωριζόμαστε μετασχηματίζοντας τις σχέσεις μας

Κάθε πόλη είναι ένας καθρέφτης: αλλαγές, συνέργιες, ανωνυμία, εγκατάληψη, όλα αποτυπωμένα στις προσόψεις των κτιρίων 

Κάθε πόλη είναι ένα σημείο αναφοράς: ένας κοινός τόπος για πολλαπλές ταυτότητες που αναπτύσσονται και προσδιορίζονται από την ιστορική, αστική, πολιτική και κοινωνική μνήμη.

Οι πόλεις υπάρχουν πέρα από τα σύνορα, την ιστορία και τις κοινωνικές αλλαγές. Αποτελούν το περιβάλλον μας. Είναι οι ιστορίες μας

 

Άσε την πόλη και τις γεωμετρικές ερμηνείες που εσύ βρίσκεις σε αυτή να σε εμπνεύσουν και μοιράσου μαζί μας τη δική σου ιστορία συ... μμετριας.

 

Με πέντε συνεχόμενα πετυχημένα Φεστιβάλ στο ιστορικό του, το BBB δίνει την ευκαιρία στη νέα γενιά κινηματογραφιστών να δημιουργήσουν, να μοιραστούν και να παρουσιάσουν τις ταινίες τους, να συναντηθούν και να συνεργαστούν.  Καλούμε νέους καλλιτέχνες ηλικίας μέχρι και 35 χρονών από την περιοχή των Βαλκανίων και ακόμη παραπέρα να εμπνευστούν από το φετινό θέμα και να στείλουν την ταινία τους μέχρι την 1η Ιουλίου.  Δεχόμαστε όλα τα είδη ταινιών μικρού μήκους διάρκειας έως και 30 λεπτών. Ο κύριος στόχος του ΒΒΒ είναι να κινητοποιήσει τους νέους και  να ενισχύσει τη δημιουργικότητά τους μέσα από την ευαισθητοποίησή τους σε ζητήματα που αφορούν την περιοχή τους.

 

Ο Οργανισμός

 

Το Balkans Beyond Borders είναι μια αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα την Αθήνα, που επιθυμεί να προάγει το διαπολιτισμικό διάλογο και την μη τυπική μάθηση, αξιοποιώντας ως μέσο την Τέχνη του Κινηματογράφου και τα Νέα Μέσα. Επιπλέον, το ΒΒΒ επιδιώκει να ενισχύσει τους νέους “Δημιουργούς” των Βαλκανίων και να κάνει γνωστό το έργο τους στην ευρύτερη περιοχή και πέρα από αυτή, πιστεύοντας πως οι άνθρωποι της τέχνης και ειδικά η νέα γενιά αυτών μπορούν να αποτελέσουν μια σημαντική βάση για συνεργασία και ανάπτυξη.

 

Για την επίτευξη των στόχων του, το Balkans Beyond Borders προχώρησε στην θεσμοθέτηση ενός  θεματικού Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Ταινιών, που λαμβάνει χώρα μια φορά το χρόνο και σε διαφορετική κάθε φορά πόλη της περιοχής των Βαλκανίων. Το ΒΒΒ το 2011 θα ταξιδέψει στην Αθήνα. Θα έχει ως θέμα:  Who is afraid of this Big Bad Crises? και θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει το μήνυμα αυτό μέσα από Μικρού Μήκους Ταινίες.

Σχετικές ειδήσεις
7ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Eurochannel στη Ρόδο
10.02.2017 16:55
Το 7ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Eurochannel επιστρέφει από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο: 43+2 ταινίες μικρού μήκους, 8 ημέρες προβολών. Στον Κινηματογράφο Παλλάς από τις 15 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2017 στις 20:00.
Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Οι 46 ταινίες του Διαγωνιστικού τμήματος ελληνικών ταινιών μικρού μήκους
06.09.2016 11:21
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των ταινιών που θα συμμετάσχουν στο φετινό διαγωνιστικό τμήμα ελληνικών ταινιών μικρού μήκους, στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας».
Οι 65 ταινίες που προκρίνονται στο 39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
16.06.2016 17:09
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των ταινιών που θα συμμετάσχουν στο φετινό διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Από τις συνολικά 211 αιτήσεις που τελικά κατατέθηκαν (αριθμός που ξεπερνά κάθε προηγούμενο), επιλέχθηκαν 65 ταινίες που θα διεκδικήσουν τα βραβεία της 39ης διοργάνωσης. Από αυτές οι 8 είναι ντοκιμαντέρ και οι 3 animation.
1ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Δήμου Περιστερίου
13.05.2016 13:23
To 1ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Δήμου Περιστερίου ανοίγει τις πύλες του στο κοινό την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016.
7ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους από το BBB: Έναρξη συμμετοχών
25.04.2016 16:22
Το BBB αναγγέλλει την περίοδο υποβολής ταινιών για το 7ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους από το Balkans Beyond Borders.