Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Jane Doe - Playground Theory @ Six D.O.G.S: Live review

Jane Doe - Playground Theory @ Six D.O.G.S: Live review

Κυριακή βράδυ, ο δρόμος μας έβγαλε στο γνωστό στενό του Six D.O.G.S. Μία αναμενόμενη συναυλία για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος ήταν η εμφάνιση, ύστερα από αρκετό καιρό, στην Αθήνα των Θεσσαλονικιών Jane Doe και η παρουσίαση νέων κομματιών από τον δεύτερο δίσκο που ετοιμάζουν οι ατμοσφαιρικοί Playground Theory.

 

Από τον Μιχάλη Χρυσό


Ο κόσμος αρκετός και με όμορφη διάθεση. Πρώτοι ανέβηκαν στη σκηνή οι Playground Theory. Παρατεταγμένα μπροστά μας δύο σέτ από πλήκτρα, κιθάρα, μπάσο , ντράμς και κρουστά. Το μήνυμα ελήφθη από τις πρώτες νότες . Η αθηναική μπάντα ήταν έτοιμη να απλώσει στα αυτιά μας τις ατμόσφαιρες που δημιουργεί με περίτεχνο τρόπο και η απόδοση τους απο την ταιριαστή φωνή της κυρίας της μπάντας ήταν ιδανική.

 

Κάθως η επιλογή των κομματιών ξεδιπλωνόταν μας άφησαν θετικές εντυπώσεις οι ανατολίτικες αναφορές της μπάντας στις αρμονίες και τις μελωδικές γραμμές. Ακούσαμε κρουστά ακόμα και τουμπελέκι απο μια dream pop μπάντα, πράγμα ιδιαίτερα ξεχωριστό για το είδος που αντιπροσωπεύει το γκρούπ. Το μόνο που μας έλειψε ήταν η ένταση της κιθάρας και η παρουσία της δύναμής της στα αυτιά μας.

 

Την σκυτάλη πήραν οι Jane Doe, με τον βόρειο αέρα που τους γέννησε να καταλαμβάνει το χώρο. Τσαμπουκαλίδικες κιθάρες που σου έκοβαν την ανάσα. Ένταση, εκπληκτικοί ρυθμοί και μια φωνή που σε μαγνήτιζε. Εμφανείς οι αναφορές σε μουσικά είδη που αγαπήσαμε δοσμένες με μια φρέσκια και δυνατή ερμηνεία. Οι Τρύπες και όλο το ρόκ συνάφι της Θεσαλλονίκης έχει αφήσει μια σημαντική παρακαταθήκη και κάθε τόσο γεννιούνται στον τόπο αυτό εκπληκτικές μπάντες.

 

Το παραπάνω θα το διαπιστώσετε σε οποιοδήποτε λαιβ των Jane Doe βρεθείτε. Πράγμα που σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Ξεχωρίσαμε την χαρισματική και ιδιαίτερη φωνή του μπροστάρη τους. Με απόλυτη ειλικρίνεια και πάθος μετεωριζόταν σε όλο τον χώρο. Σαφείς πολιτικές αναφορές στο λόγο τους και στην συμπεριφορά τους. Μας έκαναν να νιώσουμε μια τεράστια παρέα και η απαίτηση του κοινού στο τέλος για ακόμα ένα κομμάτι απαντήθηκε με μια τρομερά δυνατή εκτέλεση του Tangerine.

 

Κάπου εκεί έφτασε το τέλος και αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στην Puzzlemusic που καταφέρνει με σωστές επιλογές να μαζέψει στην αγκαλιά της αξιόλογες μπάντες που έχουν να πούν πράγματα, είναι δραστήριες και αγαπούν αυτό που κάνουν.

Σχετικές ειδήσεις
Ανταπόκριση: 20 χρόνια Σταυρός του Νότου στην Τεχνόπολη (Day 3)
30.09.2016 14:34
Η τρίτη και τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια του Σταυρού του Νότου στην Τεχνόπολη μας πλημμύρισε συναισθήματα και μας ταξίδεψε νοερά μιας και είχε έντονο το παραδοσιακό στοιχείο στις μουσικές που ακούσαμε!
Ανταπόκριση: 20 χρόνια Σταυρός του Νότου στην Τεχνόπολη (Day 1)
28.09.2016 17:11
Το τριήμερο των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια του Σταυρού του Νότου έφτασε! Και αν ακολουθήσουμε την λαϊκή ρήση "η αρχή είναι το ήμισυ του παντός" τότε όλοι θα φύγουμε από την Τεχνόπολη στο Γκάζι, τουλάχιστον με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό μας.
Calexico – Moa Bones @ Fuzz Live Music Club: Live review
17.11.2015 10:14
Μια ιδιαίτερη μέρα, αυτή του Σαββάτου, ήταν ικανή να συνειδητοποιήσουμε την αξία της ανθρώπινης ύπαρξης. Ανάμικτα συναισθήματα είχαν βρεί χώρο στην σκέψη μας και η πρώτη ματιά στην είσοδο του Fuzz μας έκανε να απορήσουμε για την αφοσίωση των Αθηναίων στους Calexico. Ο κόσμος αρκετός, απο πολύ νωρίς να περιμένει υπομονετικά για την είσοδο. Η εμφάνιση ήταν πολυ πρίν sold out!
Chinese Basement & Στάθης Ντόβας @ Ρομάντσο: Live review
30.10.2015 17:21
Μπαίνοντας στο στενό της Αναξαγόρα, στο κέντρο της Αθήνας, η πρώτη εντύπωση ήταν άκρως θετική. Νεαρός κόσμος περίμενε υπομονετικά στα σκαλιά του παλιού τυπογραφείου, μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες, για την ζωντανή εμφάνιση των Chinese Basement και του μουσικού συνοδοιπόρου τους για το συγκεκριμένο λαιβ, Στάθη Ντόβα.
Ο Theodore @ Fuzz Live Music Club: Live review
29.10.2015 11:15
Το βράδυ της Παρασκευής ήταν το πρώτο που ο χειμώνας μας καλωσόριζε με δυνατή βροχή και αισθητό κρύο. Στην ιδέα του επικείμενου λάιβ φάνταζε ιδανική μια τέτοια ατμόσφαιρα. Με τις παραπάνω σκέψεις στο μυαλό μας βρεθήκαμε στο Fuzz της Πειραιώς. Ο κόσμος αρκετός παρά την ταλαιπωρία της βροχής. Πρόσωπα που περίμεναν με προσμονή την έναρξη και που απαρτίζονταν από όλο το ηλικιακό φάσμα.