Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Ο Ρωμαίος κάνει μπαλέτο με την Ιουλιέτα

Ο Ρωμαίος κάνει μπαλέτο με την Ιουλιέτα
Ο Σαίξπηρ θα καθόταν στη πρώτη σειρά του θεάτρου Badminton και θα έτριβε με ικανοποίηση το μουσάκι του αν ήταν παρόν στις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου Πράγας από τις 26 με 30 Νοεμβρίου. Το αριστούργημά του ζωντανεύει και νεκρούς…

Ο Ρωμαίος θα πεθάνει, το ίδιο και η Ιουλιέτα. Με δηλητήριο. Ποιος πηγαίνει να δει μια παράσταση γνωρίζοντας το τέλος, αλλά και την αρχή και τη μέση και και και… Το Σαιξπηρικό αριστούργημα γοητεύει ακόμα κι αν έχεις δει την νιοστή παραλλαγή του σε εκατοντάδες κινηματογραφικές εκδοχές.

Αυτή τη φορά οι ερωτευμένοι έφηβοι χορεύουν αέρινα, γιορτάζουν τη ζωή, την αγάπη τους και τον ηθελημένο θάνατο τους με πλαστικές κινήσεις όπως τις χορογράφησε ο διάσημος χορογράφος Youri Vamos.

Ενταγμένος στο δυναμικό του πιο αξιοπρεπούς Εθνικού Θεάτρου, αυτό της Πράγας, ο αεικίνητος συντελεστής της παράστασης επισκέπτεται στη χώρα μας μαζί με τον υπόλοιπο θίασο για μια χούφτα εμφανίσεις στο θέατρο Badminton.

Από τις 26 έως τις 30 Νοεμβρίου, ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα έρχονται για να επισκιάσουν τα όποια γκρίζα σύννεφα της προσωπικής ή παγκόσμιας κρίσης μας με μια παράσταση που μας μεταφέρει όχι στην Ιταλική Αναγέννηση, αλλά στη δεκαετία του ‘ 30 την εποχή δηλαδή που ο Sergei Prokofiev συνέθεσε με καινοτόμο διάθεση το έργο .

Δυνατή χορευτική κίνηση, δυνατά συναισθήματα, υποκριτικές ικανότητες είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους πρωταγωνιστές της παράστασης.

Σχετικές ειδήσεις
Κερδίστε 50 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της παράστασης «Μιά πέτρα λάθος» στο Θέατρο Τέχνης!
13.10.2016 10:06
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας και η Εταιρεία Θεάτρου Πράξη Επτά, παρουσιάζουν στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε μια δίγλωσση παράσταση, το έργο του Θεόδωρου Γράμψα «Μιά πέτρα λάθος». Το Θέατρο Τέχνης δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του CultureNow.gr να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα της παράστασης την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στις 9.15, προσφέροντας 50 διπλές προσκλήσεις!!!
Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2 στο θέατρο Άλφα - Ιδέα
28.09.2016 14:09
Η μεγάλη θεατρική επιτυχία «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2», διασκευή του ομώνυμου έργου του William Shakespeare από την Ομάδα Θεάτρου «ΙΔΕΑ» μετά από τρεις εξαιρετικά επιτυχημένες θεατρικές σεζόν σε Ελλάδα και εξωτερικό, συνεχίζει στο θέατρο Άλφα – Ιδέα, από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016.
Ρωμαίος και Ιουλιέτα από τον Δημήτρη Λιγνάδη στο Θέατρο Πάνθεον
06.09.2016 14:44
Το ποιητικό αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», η πιο σπαρακτική ιστορία αγάπης στο παγκόσμιο δραματολόγιο θα ζωντανέψει στη σκηνή του θεάτρου Πάνθεον, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη.
Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2 στο Θέατρο Αυλαία
03.02.2016 11:53
Η μεγάλη θεατρική επιτυχία "Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2", μετά από τρεις εξαιρετικά επιτυχημένες θεατρικές σεζόν στην Αθήνα συνεχίζει με χειμερινή περιοδεία σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Στη Θεσσαλονίκη θα κάνει στάση στο θέατρο Αυλαία, από 11 έως 21 Φεβρουαρίου 2016.
Διακοπή της παράστασης «Ισορροπία του Nash» από το Εθνικό
28.01.2016 16:39
Η παράσταση Ισορροπία του Nash που παίζεται στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου ξέφυγε από τον καλλιτεχνικό της στόχο και μοιάζει, χωρίς να το επιδιώκει, να εξαντλεί τις αντοχές μιας κοινωνίας.