Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Κανελόριζα της Σμαρώς Πλατιώτη στο Φεστιβάλ Ανοιχτή Σκηνή

Κανελόριζα της Σμαρώς Πλατιώτη στο Φεστιβάλ Ανοιχτή Σκηνή

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του φεστιβάλ “Ανοιχτή Σκηνή -  Θεατρικές Φωνές της Πόλης” που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28, στις 21.00, και την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015, στις 18.00 και στις 21.00, οι παραστάσεις του έργου “Κανελόριζα" της Σμαρώς Πλατιώτη, στο Αλατζά Ιμαρέτ από την ομάδα “kontakt^ensemble” σε συνεργασία με την ομάδα “SourLiBooM”.

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Η “Κανελόριζα” είναι ένα σκηνικό πρότζεκτ που συνδυάζει το σωματικό θέατρο, τα σύγχρονα ποιητικά κείμενα και το παραδοσιακό τραγούδι. Ταξιδεύει σε εικόνες και καταστάσεις του παρελθόντος, πραγματεύεται τη Μνήμη, τον Έρωτα και τον Αποχωρισμό μέσα από το πρίσμα του σύγχρονου, σε απόλυτη συνδιαλλαγή, ωστόσο, με τον παραδοσιακό "καμβά". Ο έρωτας δύο νέων, ο ξενιτεμός των πολλών, η μοίρα του ανθρώπου, η κοινωνία και οι "ταγές" της, η θάλασσα στην ψυχή του ναυτικού, ο αποχωρισμός ως αποχαιρετισμός - παροδικός ή και μόνιμος - ο θρήνος... εικόνες μιας άλλης εποχής που συμβολοποιούνται και αποκωδικοποιούνται κατά το δοκούν από τον καθένα, ξεχωριστά και μοναδικά.

 

Συντελεστές:

Σύλληψη / Σκηνοθεσία: Σμαρώ Πλατιώτη

Κείμενα / Ποίηση: Αναστασία Γκίτση, Βαλεντίνα Παρασκευαΐδου

Σκηνικά / Κοστούμια / Μάσκες: Λίζα Ψωμιάδου

Μουσική Διδασκαλία: Βασιλική Αλεξιου, Γρηγόρης Πυριαλάκος

Επιμέλεια Κίνησης: Αναστασία Δίγκα

Φωτιστικός Σχεδιασμός: Κέλλυ Εφραιμίδου

Σχεδιασμός Αφίσας: Λευκή Χαρίτου

Φωτογραφίες / video: Σμαρώ Πλατιώτη, Απόστολος Καρουλάς

Κατασκευές: Μπάμπης Πεΐδης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Παπαχρήστου

 

Διανομή:

Βασιλική Αλεξίου, Αγγελική Αρναούτογλου, Αναστασία Γκίτση, Αναστασία Δίγκα, Κωστής Κώτσος, Ματίνα Νούτσου, Γιώργος Πανόπουλος, Γρηγόρης Πυριαλάκος

Σχετικές ειδήσεις
Από το Σκοτάδι στο Φως, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών
08.08.2016 13:54
Η Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα” παρουσιάζει τη παράσταση «Από το Σκοτάδι στο Φως», σε διασκευή – σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, στις 3 Σεπτεμβρίου 2016 στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Δάσους.
FullColor Φεστιβάλ III στο Κατράκειο
23.05.2016 12:08
Το FullColor Φεστιβάλ III θα υποδεχθεί τους φίλους των χρωμάτων και των ήχων την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 στο Κατράκειο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη.
3ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών στη 13 Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
09.05.2016 16:39
Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο πλαίσιο της 13ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης –σε συνέχεια του 1ου Φεστιβάλ που διοργανώθηκε τον Δεκέμβρη του 2011 από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, αλλά και του 2ου που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο πλαίσιο της 12ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης– διοργανώνει φέτος το 3ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών.
18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Συζήτηση για το προσφυγικό ζήτημα
17.03.2016 11:48
Η συζήτηση «Αποτυπώνοντας το προσφυγικό ζήτημα: Μέθοδοι, στόχοι, προκλήσεις, δεοντολογία», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Συνεντεύξεις σκηνοθετών και Masterclass του Γιον Μπανγκ Κάρλσεν
16.03.2016 11:30
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, οι σκηνοθέτες