Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Paraga Festival vol. 1 στο Kookoo

Paraga Festival vol. 1 στο Kookoo

Τη Παρασκευή 3 Απρίλη 2015, στην σκηνή του Kookoo θα λάβει χώρα η μουσική συνάντηση συντελεστών της Ανεξάρτητης Καλλιτεχνικής Κίνησης "ΠΑΡΑΓΚΑ", που συμπληρώνει πέντε χρόνια ενεργούς δράσης και παρουσίας και το γιορτάζει μ' ένα δυνατό φεστιβάλ.

 

Εμπνευστής και  “συντονιστής” ο πολυμήχανος και ευρηματικός Νίκος Ξύδης!

 

Μακριά απ' τα ψεύτικα χαμόγελα της τηλεόρασης, τα φτιαχτά σουξέ των play list's και τα ανέμπνευστα τραγούδια που αναμασούν την ίδια κλασσική “συνταγή της επιτυχίας”, υπάρχουν - ευτυχώς - και άνθρωποι με γνήσιο πάθος για Δημιουργία και άσβεστη ανάγκη για αληθινή επικοινωνία και ανταλλαγή… Ανεξάρτητοι και δημιουργικοί … Ανεξάρτητοι, άρα και Ελεύθεροι ...

 

Πως θα μπορούσαν άραγε, όλοι αυτοί οι “τρελοί” να συνυπάρξουν, να γνωριστούν, να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν μαζί, χωρίς να χάσουν το πείσμα και την αλήθεια της Ανεξαρτησίας τους ?

 

Όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, αυτό όχι μόνο συνέβη, αλλά ήταν και ανάγκη να συμβεί !

 

Εμπνευστής και έκτοτε “συντονιστής” της Ανεξάρτητης Καλλιτεχνικής Κίνησης “Παράγκα” ο πολυμήχανος και ευρηματικός Νίκος Ξύδης, που το 2010 μαζί με τα εγκαίνια του “PARAGA studio” ξεκίνησε και αυτό το “ανοιχτό προσκλητήριο στους μερακλήδες και στους από άποψη αδέσποτους”, όπως λέει κι ο ίδιος…

 

Σήμερα, μετά από πέντε χρόνια, η Αυτοδιαχειριζόμενη και Ανεξάρτητη "Παράγκα" δεν μετρά “κεφάλια” και φλουριά...

Δεν μετρά ούτε καν φίλους ...

Η Ανεξάρτητη Καλλιτεχνική Κίνηση Παράγκα είναι οικογένεια και μετρά μέλη... ενεργά μέλη... Κι αυτό είναι μια καλή αρχή!

Και είναι μόνο η αρχή ...Και την γιορτάζει με γλέντι , τραγούδι και χορό !!

Με σεντόνι το πάθος και λάμπα την ανάγκη, Καλλιτέχνες απ' όλη την Ελλάδα και απ' όλο το φάσμα της μουσικής, μπροστά στην Παράγκα του ταπεινού και αναρχοαυτόνομου Καραγκιόζη, στήνουν ένα θέατρο φωτός …!

 

#Paraga productions

 

Μια 'Ανεξάρτητη Καλλιτεχνική Κίνηση' που φτιάχτηκε από καλλιτέχνες και είχε εξ αρχής ως στόχο και σκοπό, αφενός τις μουσικές 'συναντήσεις' μετά της καλλιτεχνικής και συναισθηματικής επικοινωνίας και αφετέρου την αλληλοβοήθεια, ώστε να μπορούν τα μέλη της βοηθώντας το ένα το άλλο, να βρίσκουν τρόπο και χώρο, ώστε νέες καλλιτεχνικές εκφράσεις και θέσεις να βλέπουν το φως της δημοσιότητας...

 

Σήμερα που όλα γίνονται όλο και πιο απάνθρωπα, όλο και πιο δύσκολα, η "Παράγκα", ως καλλιτεχνική κίνηση, αποφάσισε να το πάει ένα βήμα πιο πέρα ...μπαίνωντας στην λογική της ανταλλακτικής οικονομίας και με την μορφή παροχής υπηρεσιών, αλλά και αυτή της προσφοράς προϊόντων, θέλει να δώσει την δυνατότητα σε ανθρώπους που πραγματικά έχουν κάτι να πουν, να μπορέσουν να υλοποιήσουν το καλλιτεχνικό τους όραμα δίνοντας - σε “πραγματικά” χρήματα - ένα μικρό μέρος μόνο του κόστους... ίσα να βγαίνουν τα εκάστοτε λειτουργικά έξοδα δηλαδή...

 

Κι αυτό γιατί "οφείλουμε όλοι μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο να μείνει ζωντανή η φλόγα των ανήσυχων και δημιουργικών ανθρώπων" όπως χαρακτηριστικά λέει ο ιθύνων νους της, ο Νίκος Ξύδης...

 

Ως “Παράγκα” λοιπόν, προσφέρει υπηρεσίες επαγγελματικής ηχογράφησης στο recording studio “Paraga”, επαγγελματική πολυκάναλη ηχογράφηση πρόβας ή live show, σύνθεση πρωτότυπης μουσικής & στίχων, για cd - κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές , ενορχήστρωση, voiceover για διαφημιστικά spots, επιμέλεια ArtWork (για cd, αφίσες κλπ) καθώς και ιδιαίτερα μαθήματα μουσικής σε παραδοσιακά και ευρωπαϊκά όργανα ..!!

 

Nίκος Ξύδης - Βαλερία Κουρούπη & The Apotihans

Bόμβοι | Αποστόλης Αρμάγος - Ξένια Ροδοθεάτου

Μoka band | Πανδαιμονία | Τsoumani's Wrong

Σχετικές ειδήσεις
Arc For Dance Festival 2017: Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής
23.12.2016 14:35
Το διεθνές festival Σύχρονου Χορού Arc for Dance Festival διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2008 από την καλλιτεχνική εταιρεία DAN.C.CE Unitiva.
Οι πόλεις της μουσικής - Λειψία: Η εναρκτήρια συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
30.09.2016 16:07
Η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017 της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συναυλία «Οι Πόλεις της Μουσικής-Λειψία», η οποία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, εγκαινιάζει ταυτοχρόνως τον κύριο, φετινό, θεματικό κύκλο του προγραμματισμού της Ορχήστρας με τίτλο «Οι Πόλεις της Μουσικής», ο κύκλος αυτός, θα ταξιδέψει το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε εννέα από τα, ιστορικά σημαντικότερα, μουσικά κέντρα του παγκόσμιου χάρτη, επιλέγοντας το συναυλιακό πρόγραμμα να σχετίζεται κάθε φορά με μια πόλη, βάσει λιγότερο ή περισσότερο προφανών συνειρμών.
Μουσική, ρυθμός και ενέργεια στο Skyeland Festival!
02.08.2016 15:10
Το απόλυτο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής Skyeland Festival πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τις 29 έως τις 31 Ιουλίου στο Allou! Fun Park με την συμμετοχή καταξιωμένων Djs από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Guitar Act Festival στο Beton7
28.04.2016 10:05
Το Guitar Act Festival παρουσιάζει στον θεατρικό χώρο του Beton 7, τέσσερις σημαντικούς κιθαρίστες της jazz και δημιουργικής μουσικής που δραστηριοποιούνται στην αθηναϊκή μουσική σκηνή.
Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ελένη Βιτάλη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
02.03.2016 15:26
H συνάντηση που έγινε talk of the town το φετινό χειμώνα, που ενθουσίασε κοινό και δημοσιογράφους, όχι μόνο σαν μουσική παράσταση αλλά και σαν καινούργια καλλιτεχνική πρόταση, έρχεται για μία μοναδική εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.