Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Το ΙΕΚ ΑΜΚΗ στον μεγαλύτερο διαγωνισμό Ρομποτικής

Το ΙΕΚ ΑΜΚΗ στον μεγαλύτερο διαγωνισμό Ρομποτικής

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία με την υποστήριξη του τομέα Πληροφορικής-Ρομποτικής και Νέων Τεχνολογιών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ρομποτικής και Καινοτομίας FLL (First Lego League) που φιλοξενήθηκε στο επιστημονικό κέντρο ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 70 ομάδων από όλη την Ελλάδα.

 

Πρόκειται για μία παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής με τη μορφή διαγωνισμού για παιδιά ηλικίας 9-16 ετών και έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό αλλά ταυτόχρονα και επιστημονικό τρόπο.

 

Είναι μία συνεργασία της FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του Εκπαιδευτικού τομέα της LEGO EDUCATION και διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1998 σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως.

 

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα πέρυσι από το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο για την εκπαίδευση-EDU ACT και την υποστήριξη του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

 

Τη φετινή χρονιά η συμμετοχή των νέων παιδιών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, δίνοντας για μία ακόμη φορά το μήνυμα της νεανικής καινοτομίας προς πάσα κατεύθυνση.

 

Ο διαγωνισμός διεξήχθη για μία ακόμη φορά στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS της Θεσσαλονίκης δίνοντας το στίγμα μίας εθνικής πρωτιάς που λαμβάνει χώρα στη συμπρωτεύουσα με τη συμβολή και το συντονισμό ειδικών επιστημόνων από όλον τον κόσμο.

 

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης οι σπουδαστές του Τμήματος Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ με την υποστήριξη του καθηγητή τους Chef Νίκου Λιογγάρη, ανέλαβαν την προετοιμασία γευστικών menu για τους νεαρούς συμμετέχοντες από όλον τον κόσμο.
Σχετικές ειδήσεις
Η Henkel Hellas στηρίζει το νέο κύκλο ψυχο-εκπαιδευτικού προγράμματος της WIN Hellas
18.10.2016 13:39
Η W.I.N. HELLAS, ανακοινώνει νέο κύκλο ψυχο-εκπαιδευτικού προγράμματος για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Schwarzkopf.
Νέος διαγωνισμός του Jumping Fish της COSMOTE για τον επόμενο καλλιτέχνη
02.09.2016 13:34
Το κοινό ψηφίζει και αναδεικνύει τον επόμενο Jumping Fish Artist στο νέο διαγωνισμό που ξεκίνησε το Jumping Fish της COSMOTE, η πλατφόρμα μουσικής που αναδεικνύει και στηρίζει νέους καλλιτέχνες.
Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ Πειραιά: Διάκριση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό CISCO
25.05.2016 10:44
Στον Παγκόσμιο διαγωνισμό «NetRiders Skills Competition» της CISCO διακρίθηκαν –αποκλειστικά για την Ελλάδα!- 4 σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ Πειραιά, και συγκεκριμένα του CARIERRA (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 2), φορέα του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ.
Athens Science Festival: Η COSMOTE στο φεστιβάλ επιστήμης, καινοτομίας και τεχνολογίας
08.04.2016 14:12
Με βασικούς άξονες την τεχνολογία και την καινοτομία, πραγματοποιείται και φέτος, με τη στήριξη της COSMOTE, το Athens Science Festival, με θέμα «Εξελισσόμαστε με την επιστήμη», από τις 5 έως τις 10 Απριλίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Xinis Education Festival 2016: δωρεάν σεμινάρια ΜΜΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
11.03.2016 11:38
Το XINIS EDUCATION FESTIVAL 2016, το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ευρώπη που διοργανώνει φέτος –για 8η συνεχή χρονιά- ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, παρουσιάζει την Εβδομάδα ΜΜΕ με 9 μοναδικά σεμινάρια, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, από τις 15 έως τις 18 Μαρτίου.