Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Opening The Map - Dramatherapy in Europe: 1ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δραματοθεραπείας

Opening The Map - Dramatherapy in Europe: 1ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δραματοθεραπείας

Το εναρκτήριο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δραματοθεραπείας, με τίτλο ‘Opening The Map - Dramatherapy in Europe’ θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, την Παρασκευή 1 και Σάββατο 2 Μαΐου 2015. Την Κυριακή 3 Μαΐου 2015 θα ακολουθήσει εκδρομή με ξενάγηση από τον καθηγητή Βασίλη Λαμπρινουδάκη στο θέατρο της Επιδαύρου και το Ασκληπιείο.

 

Ένας μήνας απομένει για την έγκαιρη εγγραφή σας (9 Απριλίου 2015) στο Συνέδριο.

 

Ξεκινώντας από τη χώρα που γέννησε το θέατρο και χρησιμοποίησε το θέατρο για θεραπευτικούς σκοπούς, η ΕΟΔ (EFD) εγκαινιάζει την επιστημονική της λειτουργία!

 

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δραματοθεραπείας ιδρύθηκε στο Βερολίνο της Γερμανίας, στις 28 Οκτωβρίου 2013 έπειτα από μακρά περίοδο διεργασιών. Τα ιδρυτικά μέλη της Ομοσπονδίας είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Ιταλία, η Τσεχία, η Ελβετία, η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Πολωνία, η Λετονία, η Γερμανία και η Γαλλία. Το Ισραήλ είναι συνεργαζόμενο μέλος. Επίκειται η εισδοχή της Κύπρου και της Σλοβενίας.

 

Στόχοι της Ομοσπονδίας αλλά και του πρώτου Συνεδρίου είναι :

- Η ανταλλαγή πληροφοριών και επιστημονικών δεδομένων γύρω από τη Δραματοθεραπεία όπως αυτή εφαρμόζεται στις χώρες μέλη της Ομοσπονδίας

- Γνωριμία με τον τρόπο εξάσκησης της Δραματοθεραπείας στις χώρες μέλη, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών και πολιτιστικών παραμέτρων κάθε χώρας.

- Η ανάπτυξη και ενδυνάμωση του επαγγελματικού προφίλ, της πρακτικής και της έρευνας της Δραματοθεραπείας σε όλες τις χώρες μέλη, με τη δημιουργία ενός δικτύου μέσα από συνέδρια και επιστημονικές ανταλλαγές. 

 

Η διοργάνωση του Συνεδρίου πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και την συμμετοχή των ελληνικών Ενώσεων Δραματοθεραπείας ΕΔΠΕ (Ένωση Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας) και ΠΕΕΔΠ (Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών).

 

Ακολουθεί το τελικό πρόγραμμα του Συνεδρίου, του οποίου η επίσημη γλώσσα θα είναι η αγγλική, χωρίς όμως  να εμφανίζει ιδιαίτερα προβλήματα παρακολούθησης, εφ’ όσον αποτελείται κατά πλειοψηφία από βιωματικά εργαστήρια και όπου υπάρχει η δυνατότητα θα παρέχεται ζωντανή παράλληλη μετάφραση.

 

Θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης του Συνεδρίου

 

Η Οργανωτική Επιτροπή:

Πρόεδρος συνεδρίου: Στέλιος Κρασανάκης, Ελλάδα

 

Διεθνής Οργανωτική Επιτροπή

Lieven Desomviele, Βέλγιο

Victor Dockal, Czech Republic

John Halett Dickinson, Ηνωμένο Βασίλειο

Kirsten Eckstein, France  

Johannes Junker, Germany

Kamila Laudova, Czech Republic

Lucy Newman, Switzerland

Raffaella Perotta, Italy

Salvo Pitruzzella, Italy

Delfim Paulo Ribeiro, Portugal                           

Agne Rozlapa-Junker, Latvia                           

Ioana Serb, Romania                                      

Stepan Smolik, Czech Republic       

Anna Szymanowska, Poland

 

Ελληνική Οργανωτική Επιτροπή

Αντωνοπούλου Κατερίνα

Βουνάτσου  Γιασμίνα

Βαγιακάκος Πέτρος

Γιώτης Λάμπρος

Εικοσιπεντάρχου Κων/να

Μαριδάκη-Κασωτάκη Αικατερίνη

Παλαβού Ευγενία

Πάπαλη Βάσω

Ρόμπερτσον Κατερίνα

Ρωσσίδης Δημήτρης

Ταγαρά Κατερίνα

Φιλιππίδου Ροζελίνα

 

Επικοινωνία: Μαρία Σούμπερτ

Σχετικές ειδήσεις
Κοινωνική και πολιτική εκπροσώπηση. Προκλήσεις και προοπτικές: Συνέδριο στο Ίδρυμα της Βουλής
13.12.2016 15:47
Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώνει επιστημονικό συνέδριο με θέμα: «Κοινωνική και πολιτική εκπροσώπηση. Προκλήσεις και προοπτικές στη δημοκρατία τον 21ο αιώνα». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 15, 16 και 17 Δεκεμβρίου 2016 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.
Το συνέδριο «Μουσεία και Τουρισμός: Μια Σχέση σε Εξέλιξη» Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
01.12.2016 15:28
Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης φιλοξενεί την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 το συνέδριο «Μουσεία και Τουρισμός: Μια Σχέση σε Εξέλιξη».
Η αρχαία Ελλάδα και ο σύγχρονος κόσμος: Διεθνές Συνέδριο στην Αρχαία Ολυμπία
15.07.2016 13:34
Υπό την αιγίδα της A.E. του Προέδρου της Δημοκρατίας τέθηκε το Διεθνές Συνέδριο με τίτλο: «Η αρχαία Ελλάδα και ο σύγχρονος κόσμος», το οποίο πραγματοποιείται από τις 28 έως 31 Αυγούστου 2016 στην Αρχαία Ολυμπία στο Συνεδριακό Κέντρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, με οργανωτικό φορέα το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Οι R. Ascott, Stelarc & Μ. Δανέζης στο συνέδριο του 10ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών
18.05.2016 16:17
Ρηξικέλευθοι πρωτοπόροι της σύγχρονης τέχνης και της επιστήμης είναι φέτος, οι κεντρικοί ομιλητές στο διεθνές διεπιστημονικό συνέδριο του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα: Ο Βρεττανός Roy Ascott, οΑυστραλός Κυπριακής καταγωγής Stelarc, (αμφότεροι βραβευμένοι με «Χρυσή Νίκη» στην Ars Electronica), και ο γνωστός Έλληνας αστροφυσικός Μάνος Δανέζης.
Διεθνές Συνέδριο: Ανιχνεύοντας την Κινηματογραφική Παιδεία σε Διακρατικό επίπεδο
24.02.2016 12:51
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διοργανώνει το συνέδριο με θέμα «Ανιχνεύοντας την Κινηματογραφική Παιδεία σε Διακρατικό επίπεδο // Ελλάδα – Πολωνία – Ουγγαρία» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EUforia – Creative Europe MEDIA το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του ΟΛΥΜΠΙΟΝ.