Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Greenleaf live @ six d.o.g.s

Greenleaf live @ six d.o.g.s

Σε πείσμα των καιρών, η rock φόρμα στην πρωτογενή της μορφή ισοπεδώνει τις σύγχρονες τάσεις, προτάσσοντας στον αντίποδα των αισθητικών ρευμάτων το ωμό rock & roll songwriting. Στις 8 Μαΐου 2015 οι μοναδικοί Greenleaf, το Σουηδικό stoner/heavy rock supergroup του Tommi Holappa των Dozer, θα βρεθούν στη σκηνή του Six D.O.G.S για να αποδείξουν (όπως κάνουν ανελλιπώς τα τελευταία 15 χρόνια) πως η δύναμη του riff και της παραδοσιακής rock σύνθεσης παραμένουν και θα παραμένουν αξεπέραστα.

 

Διαψεύδοντας τον κανόνα που θέλει τα side projects σαν προσωρινές ενασχολήσεις κουρασμένων μουσικών, οι Greenleaf δημιουργήθηκαν από την αυθόρμητη απόφαση τριών φίλων να παίξουν απλή, εκρηκτική κιθαριστική heavy rock. Έτσι ο Tommi Holappa (Dozer) μαζί με τους Daniel Lidén (Demon Cleaner) και Bengt Bäcke (Dozer, Demon Cleaner, Lowrider) προσκάλεσαν τον Peder Bergstrand (Lowrider) και ηχογράφησαν το ομώνυμό τους EP - μία εκπληκτική δουλειά που θα τους τοποθετήσει αβίαστα στις δισκοθήκες του υποψιασμένου διεθνούς stoner rock κοινού, θέτοντας αναπόφευκτα τον πήχη των απαιτήσεων ψηλά.

 

Η συνέχεια τελικά θα ανταμείψει το ήδη ενθουσιασμένο κοινό τους: με μια ζωηρή κινητικότητα στις τάξεις τους, οι Greenleaf θα κυκλοφορήσουν μια σειρά από δίσκους που όχι απλώς ανταγωνίζονται σε δυναμική τις δουλειές των σχημάτων προέλευσης των μελών τους, αλλά τα ξεπερνά, αναδεικνύοντάς τους δικαίως ως ένα από τα σημαντικότερα σχήματα της ευρωπαϊκής heavy/stoner rock σκηνής.

 

Με το τελευταίο τους πέμπτο full length “Trails And Passes” (Small Stone Records, 2014) να συνεπαίρνει για ακόμη μία φορά το διεθνές heavy rock κοινό και Τύπο, οι Greenleaf συνεχίζουν να καταθέτουν διαπιστευτήρια ποιότητας, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο ενός από τα εντιμότερα και ποιοτικότερα σχήματα που αναδείχθηκαν από την σύγχρονη ευρωπαϊκή stoner rock σκηνή - κάτι που θα έχουμε τη σπάνια ευκαιρία να το διαπιστώσουμε από κοντά, στη μοναδική τους εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους στις 8 Μαΐου.

 

Opening act: No Trip Mechanoid Ape

Σχετικές ειδήσεις
Ο Rous επιστρέφει για ένα live στο Faust
03.01.2017 13:46
Μετά το πρώτο δυναμικό live στο FAUST, o Rous επιστρέφει για ακόμα μια εκρηκτική βραδιά, που σηματοδοτεί την έναρξη της περιοδείας του, με αφορμή το νέο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2017.
Οι Gadjo Dilo live στο Θέατρο Τεχνόπολις
24.08.2016 15:48
Οι μοναδικοί Gadjo Dilo, επιστρέφουν στο Θέατρο Τεχνόπολις την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016 για ένα ακόμη live, που αναβιώνει μία άλλη εποχή και θα μας μείνει αξέχαστο!
Η πορτογαλέζα Κριστίνα Μπράνκο live στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης
28.07.2016 11:42
Το Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης θα πλημμυρίσει ήχους φάντο με την εκπληκτική φωνή της Πορτογαλέζας ερμηνεύτριας Cristina Branco, την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:30.
Οι Gadjo Dilo επιστρέφουν στο Gazarte
04.07.2016 17:11
Κάθε τους εμφάνιση στο GAZΑRTE είναι sold out αποδεικνύοντας ότι... αυτό το live δεν το χορταίνουμε. Οι μοναδικοί Gadjo Dilo, επιστρέφουν στην πιο μαγική ταράτσα της πόλης για ένα ακόμη live, που αναβιώνει μία άλλη εποχή και θα μας μείνει αξέχαστο!
Οι Gadjo Dilo live στο Roof Stage του Gazarte
31.05.2016 15:14
Οι μοναδικοί Gadjo Dilo, μετά τη sold out εμφάνισή τους στο Roof Stage του GAZARTE επιστρέφουν στην πιο μαγική ταράτσα της πόλης την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 για ένα ακόμη live, που αναβιώνει μία άλλη εποχή και θα μας μείνει αξέχαστο!