Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Αιρετικοί: Ο Λεονάρδο Παδούρα στο Public Συντάγματος

Αιρετικοί: Ο Λεονάρδο Παδούρα στο Public Συντάγματος

Ο Κουβανός συγγραφέας Λεονάρδο Παδούρα έρχεται στο Public Συντάγματος στις 17 Μαρτίου 2015 με το καινούριο του βιβλίο Αιρετικοί.

 

«Είναι ένα βιβλίο για την επιθυμία του ανθρώπου να είναι ελεύθερος, για την αντίδρασή του απέναντι στον φανατισμό». Mε αυτά τα λόγια ο πλέον διεθνώς αναγνωρίσιμος και αγαπητός σύγχρονος συγγραφέας της Κούβας, ο Λεονάρδο Παδούρα, περιγράφει το νέο του μυθιστόρημα , που φέρει τον τίτλο Αιρετικοί.

 

Σε τούτη τη νέα περιπέτεια του έμπειρου πρώην αστυνομικού, Μάριο Κόντε, το ταξίδι στον χώρο και το χρόνο αποδεικνύεται μακρύ. Ξεκινάει από την Ολλανδία την εποχή του Ρέμπραντ, και φτάνει στη σύγχρονη Κούβα, έχοντας στο μεταξύ σταθεί και στους διωγμούς των Εβραίων από τους Ναζί.

 

Θα τα καταφέρει ο Μάριο Κόντε να ξετυλίξει το κουβάρι και ανάμεσα σε άλλα  να αξιοποιήσει ως στοιχείο έναν πίνακα –πιθανόν έργο του Ρέμπραντ – που ετοιμάζεται να αλλάξει χέρια σε δημοπρασία στο Λονδίνο; Και πως μπορεί να συνδέεται η αναζήτηση της ελευθερίας στην τέχνη με την πολιτική, και οι διωγμοί των Εβραίων στην Ευρώπη του 20ου αι. με ένα σκοτεινό μυστήριο της Κούβας του 21ου αι;

 

Τις απαντήσεις θα δώσει ο ίδιος ο συγγραφέας που θα είναι παρών στην Αθήνα και στο Public Συντάγματος για να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό το βιβλίο του Αιρετικοί.

 

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο μεταφραστής του βιβλίου Κώστας Αθανασίου και η δημοσιογράφος Μικέλα Χαρτουλάρη.

 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη (σε μετάφραση Κώστα Αθανασίου).

Σχετικές ειδήσεις
Ο Βασίλης Αλεξάκης παρουσιάζει το νέο του μυθιστόρημα
02.12.2016 14:54
Τα Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Βασίλη Αλεξάκη, Το Κλαρινέτο, την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016, στις 9 μ.μ., στο Public Café Συντάγματος.
Βραβεία Public 2016: Οι φετινοί νικητές
25.05.2016 15:53
Για τρίτη συνεχή χρονιά, οι αναγνώστες ανέδειξαν τους νικητές των Βραβείων Βιβλίου Public, στο κατάμεστο θέατρο Παλλάς!
House Of Cards - Michael Dobbs: Το παγκόσμιο best-seller αποκλειστικά στα Public!
25.04.2016 11:10
Τα βιβλιοπωλεία Public συνεχίζουν να συναρπάζουν τους λάτρεις του βιβλίου με αποκλειστικότητες, μοναδικές επανεκδόσεις και εκπληκτικές προσφορές σε βιβλία κάθε μήνα! To βραβευμένο βιβλίο House Of Cards του Michael Dobbs, στο οποίο στηρίχθηκε η ομότιτλη τηλεοπτική σειρά με τους εκατομμύρια πιστούς θεατές σε όλο τον κόσμο, ήρθε πρώτο αποκλειστικά στα καταστήματα Public από τις εκδόσεις Λιβάνη.
 Η Τέχνη του Πολέμου Αποκωδικοποιημένη στο Public
11.04.2016 10:46
H Key Books και τα Public σας προσκαλούν την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, στην παρουσίαση του βιβλίου Η Τέχνη του Πολέμου Αποκωδικοποιημένη της Τζέσικα Χάγκι
Βραβεία Βιβλίου Public 2016 για τρίτη χρονιά!
17.03.2016 16:16
Τα Public, το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο, ανακοίνωσαν την έναρξη των Βραβείων Βιβλίου Public 2016 για τρίτη συνεχή χρονιά, του μοναδικού θεσμού στην Ελλάδα στον οποίο «κριτική επιτροπή» είναι οι ίδιοι οι αναγνώστες! Από τις 15 Μαρτίου 2016, όλοι οι φίλοι του βιβλίου έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν μέσα από τις ψήφους τους αγαπημένα βιβλία και συγγραφείς για τη χρονιά που πέρασε, μπαίνοντας στο ειδικά σχεδιασμένο www.publicbookawards.gr.